رییس سازمان بسیج فرهنگیان کشور درکمیته دانشگاهیان "کنگره بین‌المللی بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی" :

پرداختن به این موضوع بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی بخشی از جبهه‌بندی و تقابل با هجمه‌ها و مواجهه‌های مختلف را شکل می‌دهد.

جلسه هم اندیشی کمیته دانشگاهیان "کنگره بین‌المللی بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی" در سالن جلسات سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی با حضور ، رییس سازمان بسیج فرهنگیان کشور ودست‌اندرکاران همایش وجمعی از کارشناسان برگزار شد.
کد خبر: ۸۹۷۳۵۸۷
|
۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۴

مسئول سازمان بسیج فرهنگیان کشور در جلسه هم‌اندیشی کمیته دانشگاهیان "کنگره بین‌المللی بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی" ، ضمن قدردانی از ابتکار دست‌اندرکاران کنگره گفت: خطه آذربایجان ظرفیت بالایی در زمینه مورد توجه قرار دادن چنین سوژه‌ها و افرادی که میراث گرانبهای تاریخی، فرهنگی و هویتی ما را تشکیل می‌دهد، دارد، این خطه ظرفیت‌های بسیاری داشته و ریل‌گذاری باید به گونه‌ای باشد که موارد و مصادیق مختلف تکرار شود.

حسن مرادی خاطرنشان کرد: خطه آذربایجان در حقیقت در یکصد ساله گذشته منشا استخوان‌بندی اصلی عرفان و اندیشه در ایران است و بزرگانی چون "علامه طباطبایی، قاضی طباطبایی و..." در این خطه پرورش یافته‌اند و شاید تعدد و تنوع سرمایه‌های این چنینی در این خطه است که گاهی غفلت مضاعف را به وجود آورده است.

وی با بیان اینکه پرداختن به موضوع حکیم نظامی گنجوی در حقیقت نیاز و چالش روز است، بیان کرد: پرداختن به این موضوعات بخشی از جبهه‌بندی و تقابل با هجمه‌ها و مواجهه‌های مختلف را شکل می‌دهد.

وی با اشاره به کلامی از امام خمینی(ره) و با تاکید بر رابطه بین هویت ملی و اقتدار ملی، گفت: در شرایط فعلی، منطق حاکم بر دنیا منطق "قدرت" است. پاسداری از عوامل و عناصری که باعث تقویت اقتدار ملی می‌شوند از جمله ضروریات بوده که هویت ملی از جمله‌ی این عناصر است و در هر واحد سیاسی، کشور و... اگر هویت ملی دچار تلاطم و بحران شود متقابل آن، اقتدار ملی نیز دچار اخلال خواهد شد.

مرادی با بیان اینکه توان و قدرت پیشرفت‌های اقتصادی، رشد، علم و فناوری، قدرت نظامی و... در یک کشور از پایه‌های قدرت و اقتدار ملی آن است، گفت: هویت ملی با اقتدار ملی نسبت کاملا مستقیم دارد.

وی با اشاره به اهمیت هویت ملی و "هویت"، تشریح کرد: تعلق جوهره‌ی هویت است. درجنگ نرم تمامی هدف‌گذاری‌ها در این جهت است که تعلق از یک منبع قطع شده و به نقطه‌ای جدید متصل شود و در حقیقت نقطه ثقل جنگ نرم، شبیخون فرهنگی و... در "تعلق" است.

وی با اشاره به اینکه محصول تعلق و نمود و عینیت یافتن آن در "خود و دیگری" بروز می‌یابد، خاطرنشان کرد: غرب در مواجه با جمهوری اسلامی ایران، تقابل را در سطوحی تعریف کرده که بزرگترین سطح این تعاریف "تقابلی تمدنی" است.

مسئول سازمان بسیج فرهنگیان کشور با بیان اینکه هویت ملی برای هر کشوری ابعاد و سطوح مختلفی دارد، گفت: سطوح هویتی را می‌توان با توجه به جوهره‌ی هویت شناخت. در یکی از معروف‌ترین دسته‌بندی‌ها هویت ملی را شامل "اجتماعی، تاریخی، جغرافیایی، سیاسی، دینی، تاریخی، زبانی و ادبی و فرهنگی" دانسته‌اند و در موضوع "حکیم نظامی گنجوی" از ابعاد تاریخی، زبان و ادب، فرهنگی، دینی، اجتماعی، جغرافیایی و سیاسی می توان بدان پرداخت.

وی با اشاره به کارکردهای هویت نیز یادآور شد: مهمترین کارکرد هویت "ایجاد پیوستگی" در حوزه دایره‌ی ای است که تعلق مشترک دارند. سطوح هویت ملی شامل "فرد، خانواده، گروه، ملت، حوزه تمدنی و... است. اگر تعادل و توازن سیستمی سطوح مراعات نشود منجر به ایجاد چالش می‌شود.

وی با بیان اینکه هر اندازه که ارتباطات گسترده‌تر شود زمینه‌ برای تولید قدرت گسترده‌تر می‌شود، گفت: امروزه فضای مجازی اهمیت بسیاری یافته است، چرا که ارتباطات را گسترده‌تر می‌کند و همچنین اگر هویت مشترک نیز بستری برای تعامل گسترده شود، زمینه تولید قدرت را رقم خواهد زد.

مرادی با اشاره به مولفه‌های اصلی هویت‌مان که مولفه‌های دیگر را هم درون خود جای می‌دهد، افزود: این سه مولفه شامل "اسلامیت، ایرانیت و انقلابی بودن" ماست.

وی در رابطه با هویت قومی و ارتباط آن با هویت ملی نیز گفت: اگر هویت‌های قومی تنزل پیدا کرده و یا بالعکس برتر از هویت ملی شوند، وارد معادله‌ی تولید بحران خواهد شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امید است مباحث مطرح شده فقط در جمع نخبگان نمانده و بتوانیم جنس موضوعات را اجتماعی کنیم.

ارسال نظرات