یکی از معمولی ترین انواع درگیری هایی که در خانواده بوجود می آید، مخالفت مکرر با پدر و مادر با فرزند نوجوان خود است که در این مطلب شما را با طرز صحیح برخورد با نوجوانان آشنا می کنیم.
کد خبر: ۸۹۹۳۱۳۸
|
۰۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۶

به گزارش بسیج رسانه،ورود به دوره نوجوانی فرد را با مشکلات فراوانی دست به گریبان می سازد پس لازم است که والدین با مشکلات نوجوانان آشنا شوند تا بتوانند با آنها رفتاری درست داشته باشند . در این مطلب شما را با طریقه صحیح رفتار با فرزند نوجوان خود آشنا می کنیم.فرزند نوجوان

فرزند نوجوان

نکاتی که باید در برخورد با فرزند نوجوان خود رعایت کنیم

نوجوانی دوران تحول، تغییر و بحران است. از بارزترین ویژگی های این دوره تغییرات گسترده جسمی، عاطفی، شناختی، استقلال طلبی، دوستی با همسالان، زودرنجی و پرتوقعی است.بنابراین باید بدانید در این دوران چگونه رفتار کنید تا نوجوان شما این مرحله را با کمترین آسیب طی کند .

نوجوانتان را بشناسید :
در ابتدا اطلاعات و آگاهی خود را درباره دوران نوجوانی افزایش دهید. با شناخت ویژگی های دوره نوجوانی متوجه خواهید شد که برخی از رفتارهای ناخوشایند آنان طبیعی است. همچنین با فرزندانتان درباره ویژگی های دوره نوجوانی صحبت کنید و اطلاعات او را درباره این مرحله بحرانی افزایش دهید .

 

آشنایی با طریقه صحیح رفتار با نوجوانان

الگوی مناسبی باشید :
برخی از والدین از همه چیز و همه کس ایراد می گیرند و به دنبال عیب جویی از یکدیگر و دیگران هستند، باید دانست که فرزندان ما آینه رفتار ما هستند، به همین دلیل اگر می خواهید فرزندتان قدردان و سپاسگزار باشد، برای آنها الگوی مناسبی باشید و از محبت های دیگران به ویژه اعضای خانواده تشکر و قدردانی کنید .

بر نقاط ضعف او تاکید نکنید :
عصبانیت ها، پرتوقعی ها و لجبازی های نوجوانتان را جزو خصوصیات شخصیتی و ماندگار او در نظر نگیرید. این رفتارهای منفی بخش جدایی ناپذیری از دوره نوجوانی و گذر است. در مقابل به رفتارهای مناسب او هرچند ناچیز و اندک باشد، توجه کنید و احساس خوب خود را درباره رفتارش بیان کنید .

مهارت «نه» شنیدن را به او بیاموزید :
والدین دوست دارند تا آنجا که ممکن است خواسته فرزندشان را برآورده کنند، اما باید بدانند که این تقاضاها، چه قدر منطقی و عملی است. وقتی فرزندتان، خواسته هایی از شما دارد، به شرایط خانواده فکر و دقت کنید برآورده ساختن خواسته او چه آثار مثبت یا منفی، برای شما و فرزندتان دارد. سپس تصمیم بگیرید و فرزندتان را در جریان بگذارید. اگر خواسته آنها غیرمنطقی است، قاطع و جدی آن را رد کنید .


 

 با طریقه صحیح رفتار با نوجوانان آشنا شوید

به خودتان مسلط باشید :
گاهی اوقات والدین با جبهه گیری و سخت گیری های نامناسب، ناخواسته به این رفتارها دامن می زنند و متاسفانه چرخه معیوبی ایجاد می کنند. این کار نتیجه ای جز سرخوردگی و ناکامی برای شما و فرزندتان نخواهد داشت .

ویژگیهای دوره نوجوانی

1 – آهنگ رشد جسمی سریعتر می شود و کودکِ دوره پرجنب و جوش قبل را به جوانی خستگی ناپذیر بدل می سازد .

2 – از لحاظ رشد عقلی، کودک مراحل مختلفی را پشت سر گذاشته و در آستانه تفکر انتزاعی قرار می گیرد .

3 – تنوع خوی و خصلت با وضوح هرچه تمام تر آشکار می شود .

4 – رقابت با خود و رقابت با دیگران را تکمیل می سازد .

5 – نوجوان تقریباً از همه کسانی که اکنون در زندگی او مقامی داشته اند سلب اعتماد کرده، بی حوصله و یاغی می شود .

6 – استعدادهای خاص به تدریج بروز می کند و تفاوتهای فردی آشکار می شود .

7 – برای نوجوان سئوالات متعددی مطرح می شود و در همان حال جوابهای دیگران کمتر او را قانع می کند .

8 – دوره وابستگی به سر آمده و ، نوجوان می خواهد زندگی مستقل خود را پایه ریزی کند .

ماهیت مشکلات نوجوانان

مطالعات علمی نشان می دهد ، دوره نوجوانی دارای مشکلات بسیاری است که باید به شیوه ای رضایت بخش، هم برای نوجوان و هم برای گروه اجتماعی او حل و فصل شود. نوجوانی برای خود فرد نیز مشکل ساز است ، زیرا نوجوان با نقش جدید خود در زندگی، کاملاً سازگاری نیافته و در نتیجه اغلب سردرگم، نامطمئن مضطرب است. مهمترین این مشکلات عبارتند از :

اختلال تصویر بدنی، بحران هویت ( خودشناسی ) ، مشکل اجتماعی نشدن، مسئله روانی، ترس، نگرانی، خشم، عصبانیت، احساس حقارت، تعارض، اضطراب، دشواریهای تحصیلی و اعتیاد .

ارسال نظرات