مهم ترین ویژگی یک پدر خوب

ارزش حسنات در شعبان هفتاد برابر می شود

از آن روى آن را شعبان ناميده ‏اند كه ارزاق مؤمنان به خاطر ماه رمضان در آن تقسيم مى‏ شود، و آن ماه عمل است و حسنات در آن هفتاد برابر مى‏ شود، و بدي ها فرو مى ‏ريزد، و گناهان آمرزيده مى‏ شود، و حسنات پذيرفته مى ‏گردد، و خداوند بزرگ در اين ماه به بندگان خود مباهات مى‏ كند، و از عرش خود به روزه داران و عبادت‏ كنندگان نظر رحمت مى‏ افكند و به آنان بر حاملان عرش خود مباهات مى ‏نمايد.
کد خبر: ۹۰۱۰۴۸۸
|
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۲

به گزارش خبرگزاري بسيج استان مركزي : با چشم بر هم زدنی ماه مبارک رجب به پایان رسید در یک ماه زیبا و با عظمت دیگری وارد شدیم. ماهی که هر لحظه اش حال و هوای خاصی دارد، چرا که پیشواز این ماه، ماه مبارک رجب، ماهی که متعلق به امیر المؤمنین علیه السلام بوده است و حالا هم خود ماه شعبان، ماه رحمت، شده است پیشواز و بدرقه ای برای عظیم ترین و پر خیر و برکت ترین ماه خدا یعنی ماه مبارک رمضان.

شعبان در لغت:
به معنای شعبه شعبه شدن و انتشار یافتن است.(1)

شعبان در اصطلاح :
شعبان را شعبان گفته اند چون که در ماه شعبان‏ خيرات منشعب و پراكنده شود و شيوع می يابد.(2)

شعبان ماه‏ من است و ماه رمضان ماه خداى عز و جل هر کسی يك روز از ماه مرا روزه دارد من روز قيامت شفيع او باشم و هر كه دو روز از ماه مرا روزه دارد گناهانش آمرزيده گردد و هر كه سه روز از ماه مرا روزه دارد به او گويند كار خود از سر گير.

 مهم ترین ویژگی یک پدر خوب
از ویژگی های یک پدر خوب و مهربان این است که فرزندان را به گونه ای هدایت کند که سعادت آنها را قطعی کند و به بهترین طریق ممکن آنها را به یک خوشبختی ماندگار برساند .

ماه مبارک رمضان ماه خداست یعنی خداوند متعال رحمت ویژه خود را بر بندگان می فرستد که فقط یک مورد آن شب قدر است که از هزار ماه با ارزش تر است . اما یک مشکل بزرگ وجود دارد و آن این است که وقتی که یک شخص کریم به مردم مثلا عسل مجانی می دهد هر فردی که ظرف نداشته باشد یا ظرفش کثیف باشد یا اینکه ظرفش کوچک باشد؛ بی بهره یا کم بهره می ماند.

چرا ماه شعبان، ماه رحمت است؟

اما پدر معنوی همه ما انسان ها یعنی پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله برای اینکه سعادت را برای ما مقدورتر و نزدیک تر بفرماید و تا جایی که ممکن است ظرف وجودی ما را پاک و وسیع بگرداند برای اینکه رحمت خداوند بزرگ در ماه مبارک رمضان بیشتر و بیشتر به بندگان برسد؛ یک ماه قبل از ماه مبارک رمضان را به نام خود مزین کرده است و فرموده است که شعبان ماه من است و انگار که در این ماه وساطت ویژه فرموده که گناهان بندگان به صورت خاص آمرزیده شود، اعمال به صورت ویژه پذیرفته شود و بالا رود که همه اینها موجب پاک شدن و وسیع شدن ظرف وجودی ما برای دریافت روزی و رحمت خاص خداوند متعال است .

 از رسول‏ خدا صلی الله و علیه وآله نقل شده که می فرمایند: شعبان ماه‏ من است و ماه رمضان ماه خداى عز و جل هر کسی يك روز از ماه مرا روزه دارد من روز قيامت شفيع او باشم و هر كه دو روز از ماه مرا روزه دارد گناهانش آمرزيده گردد و هر كه سه روز از ماه مرا روزه دارد به او گويند كار خود از سر گير و هر كه ماه رمضان را روزه دارد و فرج و زبان خود نگه دارد و آزار به مردم ندهد خدا گذشته و آينده گناهانش را بيامرزد و از دوزخ آزادش كند و به دار القرارش در آورد و شفاعتش درباره شماره ريگ تپه عالج از گنهكاران يگانه ‏پرست بپذيرد.(3)

پدر معنوی همه ما انسان ها یعنی پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله برای اینکه سعادت را برای ما مقدورتر و نزدیک تر بفرماید و ظرف وجودی ما را پاک و وسیع بگرداند برای اینکه رحمت خداوند بزرگ در ماه مبارک رمضان بیشتر و بیشتر به بندگان برسد؛ یک ماه قبل از ماه مبارک رمضان را به نام خود مزین کرده است و گویی که در این ماه وساطت ویژه فرموده که گناهان بندگان به صورت خاص آمرزیده شود.

 ابن عباس مى‏ گويد: رسول خدا (صلی الله و علیه وآله) در حالى كه يارانش نزد او از فضايل شعبان‏ سخن مى ‏گفتند- فرمود: شعبان ماه‏ شريفى است، و آن ماه من است، و حاملان عرش آن را بزرگ مى‏ شمارند و قدرش را مى‏ شناسند، و آن ماهى است كه ارزاق مؤمنان به خاطر ماه رمضان در آن افزون مى ‏شود، و بهشت را در آن ماه مى‏ آرايند، و از آن روى آن را شعبان ناميده ‏اند كه ارزاق مؤمنان به خاطر ماه رمضان در آن تقسيم مى‏ شود، و آن ماه عمل است و حسنات در آن هفتاد برابر مى‏ شود، و بدي ها فرو مى ‏ريزد، و گناهان آمرزيده مى‏ شود، و حسنات پذيرفته مى ‏گردد، و خداوند بزرگ در اين ماه به بندگان خود مباهات مى‏ كند، و از عرش خود به روزه داران و عبادت‏ كنندگان نظر رحمت مى‏ افكند و به آنان بر حاملان عرش خود مباهات مى ‏نمايد.

این بخش کوچکی بود از روایاتی که در مورد ماه معظم شعبان آمده و پدر معنوی همه ما یعنی رسول اکرم صلی الله علیه و آله از اراده جدی خود بر کمک به انسان ها برای ورود به رحمت بی کران الهی. باشد که ما هم مانند شهدا و صالحین و اولیای خداوند بتوانیم بهترین بهره را از عمر خود ببریم و به سعادت برسم .

پی نوشت:
1- لسان العرب، ج‏1، ص: 499
2- مستفاد از بیان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در کتاب عيون أخبار الرضا عليه السلام / ترجمه آقا نجفى، ج‏2، ص: 306
3- در الأمالي (للصدوق) / ترجمه كمره‏اى، متن، ص: 20

منبع :تبيان

ارسال نظرات