مجموعه گنجعلی‌خان، شهر ضعفا را به دهکده اغنیا تبدیل کرد

عضو شوراي علمي همايش سلطان محمد درباره اين معمار بزرگ اظهار داشت: او با استفاده از ايجاز و تمثيل، با معناترين فرم‌ها و شكل‌ها در بنا و تزيينات آن را به کار برده است.
کد خبر: ۹۰۱۴۱۸۴
|
۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۲

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از روابط عمومی فرهنگستان هنر، به مناسبت برگزاري همايش «سلطان محمد معمار يزدي» با فریبا کرمانی، از اعضاي شوراي علمي اين همايش «سلطان محمد معمار يزدي» به گفتگو نشستيم تا نظر وي را درباره آثار اين معمار بزرگ جويا شويم.
این پژوهشگر پژوهشكده ابنيه وبافت‌ها، ویژگی شاخص معمارانه آثار سلطان محمد را در درست و کامل بودن آن می‌داند و ادامه داد: درست و کامل بودن هم از نظر معماری و هم در تزیینات در آثار سلطان محمد دیده می‌شود. او با استفاده از ايجاز و تمثيل، با معناترين فرم‌ها و شكل‌ها در بنا و تزيينات آن را به کار برده است و تمام فضاها روح خاص خود را دارد. همچنین مردم‌وار بودن و داشتن تناسبات انسانی از نوآوری‌ها‌ی وی در کار است.
دبیر گروه احیاء حمام‌های تاریخی درباره تاثیر طراحی این مجموعه در شهرسازی کرمان در حوزه صفوی گفت: طراحی و ایجاد مجموعه در دوره خود بسیار نوگرایانه بوده است و سبب ایجاد تغییرات ساختاری در استخوان‌بندی اصلی شهر گردیده است که به سبب داشتن زیرساخت مناسب و هماهنگی با شرایط بومی، اقلیمی در عمل بسیار موفق بوده و به قول مرحوم استاد باستانی پاریزی شهر ضعفا را تبدیل به دهکده اغنیا نموده است.
این استاد دانشگاه در انتها با اشاره به کمرنگ بودن نام معمارانی چون سلطان محمد در تاریخ معماری توضیح داد: در تاریخ معماری گذشته ما، اصل معماری بوده و نه معمار؛ به همین دلیل تعداد بسیار کمی از معماران هستند که امضایشان پای کار است و یقینا از معماران متبحر زمان خود بوده‌اند. و شاید این مطلب را بتوان از نقاط ضعف تاریخ معماری ایران دانست که بجای نام معماران نام پادشاهان هر زمان بر دوره خاص معماری مانده است.
علاقه‌مندان براي شركت در همايش «سلطان محمد معمار يزدي» مي‌توانند روز دوشنبه 24 ارديبهشت، ساعت 14 به نشاني خيابان ولي‌عصر(عج)، پايين‌تر از چهارراه طالقاني، شماره 1552، طبقه سوم، سالن همايش‌هاي فرهنگستان هنر مراجعه نمايند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار