نشست حمایت از کالای ایرانی در اردوی یک روزه بسیجیان

اردوی یک روزه بسیجیان حوزه عصمتیه گردان کوثر ناحیه مرکزی یزد با سخنرانی "الماسی" در زمینه حمایت از کالای ایرانی و خرید کالای ایرانی برگزار شد.
کد خبر: ۹۰۱۷۰۹۹
|
۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۲
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از یزد، در این اردو ابتدا بسیجیان پای صحبت‌های "الماسی " در زمینه حمایت از کالای ایرانی و خرید کالای ایرانی نشستند.
الماسی بحث خود را با این سوال آغاز کرد که:
آیا اگر کالایی را به خاطر اینکه ایرانی است بخریم ثواب برده‌ایم؟ چرا؟
سپس پاسخ داد که: اگر قصدمان از خرید کالای ایرانی این باشد که نظر حضرت آقا، مراجع معظم تقلید و دین این است؛ یا به هر حال این کار شما موجب تقویت مسلمانان و اقتصاد مملکت اسلامی شود تا بتوانیم در مقابله با دشمن و تحریم دشمن، روی پا‌های خودمان بایستیم و استقلال خود را حفظ کنیم، قطعاً این کار شما ثواب دارد
وی ادامه داد: منظور از کالای ایرانی دقیقاً چیست؟ اگر اجزای یک کالا در خارج از کشور تولید شده و فقط در کشور ما سر هم می‌شود، می‌توان آن کالا را ایرانی نامید؟ مصرف کالایی که مشابه ایرانی ندارد، چه حکمی دارد؟
هر چند این سؤال را باید از اهل فن، بازار و تولیدکنندگان پرسید که چه کالایی را ایرانی و چه کالایی را غیرایرانی می‌دانند، اما اجمالاً بسیاری از کالا‌ها در داخل تولید می‌شوند که مواد اولیه یا اجزایش خارجی است؛ و در اینجا طبق مقررات با مجوز قانونی مونتاژ و عرضه می‌شوند، نمی‌توان گفت که این کالا‌ها خارجی هستند، اگرچه در این موارد هم خرید کالایی که صددرصد داخلی است، یعنی متخصصان داخلی آن را طراحی کرده‌اند و می‌سازند بهتر است و این کار به اقتصاد کشور کمک بیشتری می‌کند
الماسی اضافه کرد: آیا کالا‌های تولید داخل که تحت لیسانس کشور‌های خارجی هستند، خارجی محسوب می‌شوند؟ خرید این کالا‌ها چه حکمی دارد؟
ممکن است یکسری از اجناس برندش خارجی باشد، ولی در داخل تولید بشوند، یا شیوه‌ی تولید خارجی است یا کارخانه‌اش را آن‌ها ساخته‌اند یا تحت لیسانس کشور دیگری باشد، این کالا خارجی محسوب نمی‌شود و خریدش جایز است، مگر اینکه منع قانونی داشته باشد یا بدانیم و مطمئن باشیم که خریداری این کالا موجب کمک به دشمنان می‌شود که در این صورت جایز نیست
وی افزود: منظور از مشابه داخلی داشتن کالا‌های خارجی به چه معناست؟ یعنی کیفیت و میزان کارایی کالای داخلی و خارجی هم مشابه باشد؟ یا اینکه صرف وجود یک کالای داخلی در بازار با هر کیفیتی ملاک است؟
عرض می‌کنیم وقتی یک کالا خریداری می‌شود به چه غرضی است؟ چه فایده‌ای دارد؟ چه استفاده‌ای از آن می‌شود؟ به عنوان مثال دارو را برای درمان بیماری می‌گیرند، اگر این دارو نمونه‌ی خارجی دارد، نمونه‌ی داخلی هم دارد و نمونه‌ی داخلی همان تأثیر را دارد و با استفاده از آن بیمار درمان می‌شود، اینجا مشابهت وجود دارد. یا مثلاً لوازم منزل مثل بخاری که هر دو نمونه‌ی ایرانی و خارجی گرم‌کننده هستند و به هر حال با خرید این کالا غرض حاصل می‌شود؛ ممکن است گاهی وقت‌ها هم کیفیت مشابه داخلی کمی پایین‌تر باشد، اما با خرید آن غرض حاصل می‌شود.
اما یک وقت است که اگر با خریدن یک کالا واقعاً خریدار متضرر می‌شود و واقع مطلب این است که به او می‌گویند تو مغبون شدی، بی‌خود این کالا را خریدی، آن فایده‌ای را هم که به خاطر آن، این کالا را خریدی ندارد؛ ما به این کالا نمی‌گوییم مشابه
الماسی در پایان بیان نمود که این پرسش و پاسخ‌ها از استفتائات مقام معظم رهبری می‌باشد.
در ادامه برنامه بسیجیان مدتی را به گشت و گذار در اطراف پرداختند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار