خبرهای داغ:

کارخانه شکر شاهرود، واحد اشتغالزا همراه با استاندارد‌های مصرف انرژی

کارخانه تولید قند و شکر شاهرود با بازچرخانی آب و تولید برق، به واحدی اشتغالزا همراه با استاندارد‌های مصرف انرژی تبدیل شده است.
کد خبر: ۹۰۳۶۲۷۹
|
۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۱
به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، مدیرعامل این واحد تولیدی با بیان اینکه پارسال با فراوری ۱۰۱ هزار تن چغندر قند، رکورد ۵۰ ساله تولید این شرکت زده شد افزود: در فصل برداشت چغندر قند امسال در نظر است علاوه بر خرید تضمینی محصول کشاورزان شهرستان‌های شاهرود و میامی از سایر نقاط استان سمنان و استان‌های غربی کشور نیز چغندر پذیرش شود تا بازه زمانی و میزان تولید افزایش یابد.
حسین نوری خاطر نشان کرد: ظرفیت فرآوری چغندر قند کارخانه قند و شکر شاهرود در پاییز امسال، ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.
وی ظرفیت تصفیه شکر خام این واحد تولیدی را حدود ۶۰۰ تن در روز عنوان کرد و گفت: این واحد پس از اتمام فصل برداشت چغندر قند، به منظور تداوم اشتغال و تولید، شکر خام را از سایر مناطق کشور منتقل و به شکر سفید تبدیل می‌کند.
نوری با بیان اینکه، ۱۷ هزار تن ذخیره شکر خام کارخانه شاهرود در روند فراوری قرار دارد و با کسب مجوز جذب، حدود ۲۰ هزار تن دیگر نیز در حال حمل به شرکت برای تولید شکر است؛ مهمترین مشکل این واحد صنعتی را مطالبات پنج میلیارد تومانی از دولت دانست و افزود: وصول نشدن این طلب‌ها سبب شده است برای جبران هزینه‌ها و پرداخت ها، مجبور به دریافت تسهیلات گران قیمت بانکی شده ایم.
مدیر عامل این واحد صنعتی وابستگی ارزی کارخانه را تهیه بذر برای کشاورزان طرف قرارداد عنوان کرد و گفت:: نوسانات نرخ ارز علاوه بر قیمت خرید لوازم فنی و یدکی تجهیزات کارخانه بر روند خرید بذر وارداتی هم تاثیر منفی گذاشته است و در صورت اختصاص نیافتن به موقع و کافی ارز دولتی، ضرر مالی زیادی شامل حال کارخانه و چغندرکاران می‌شود.
وی به قدمت ۵۶ ساله این واحد صنعتی در شاهرود اشاره و تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین شرط بقای تولید و اشتغال کارخانه قند و شکر شاهرود، نوسازی، توسعه و روزآمد کردن تجهیزات است که ما نیازمند تسهیلات ارزان قیمت برای این بخش هستیم.
نوری از همکاری این شرکت برای صرفه جویی در مصرف برق در شهرستان شاهرود خبر داد و گفت:: بخار حاصل از مراحل مختلف پخت و طباخی و تغلیظ در این واحد صنعتی به ۲ تا ۳ مگاوات برق تبدیل می‌شود که مصرف سالانه شرکت با همین تولید انرژی تامین شده است.
به گفته مدیر عامل کارخانه قند و شکر شاهرود، گِل کربنات خروجی شرکت یکی از مشکلات زیست محیطی این واحد بود که در ۲ سال اخیر با نصب و راه اندازی دستگاه "فیلتر ممبران" این معضل رفع و علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب، افزایش میزان تولید، فاضلاب استحصالی نیز برای آبیاری زمین‌های پایین دست شرکت استفاده می‌شود.
به گفته نوری علاوه بر ۲۲۰ نفری که در فصول تصفیه شکر خام و ۲۷۰ نفری که در فصل برداشت و فراوری محصول چغندر قند در این کارخانه کار می‌کنند، این شرکت طرف خرید محصول چغندر ۴۲۰ کشاورز منطقه است و بخش زیادی از اشتغال فصلی کامیون داران، تهیه کنندگان و توزیع کنندگان بذر و سم نیز به این صنعت مستقر در شرق استان وابسته است.
کارخانه قند و شکر شاهرود سالانه ۸۰ هزار تن شکر حاصل از تصفیه و ۱۴ هزار تن شکر حاصل از فراوری چغندر دارد که در قالب کیسه‌های ۵۰ کیلویی به بازار مصرف عرضه می‌شود، اما در طول سال گذشته با استقرار سامانه جدید توزین و بسته بندی، امکان ارائه محصول شکر سفید در بسته‌های ۹۰۰ گرمی و یک کیلو و ۲۰۰ گرمی نیز فراهم شده است.
ارسال نظرات
پر بیننده ها