معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری تاکید کرد:
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری گفت: موظفیم بر اساس ماده ۲۷ قانون برنامه ششم توسعه سالانه ۳۸۴ هزار شغل در روستا‌های کشورایجادکنیم.
کد خبر: ۹۰۴۰۵۲۴
|
۰۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۵
به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، ابوالفضل رضوی در جلسه شورای اداری خراسان رضوی افزود: دستگاه‌های مختلف باید در این حوزه به طور جدی فعال شوند.

وی عنوان کرد: سهم هر استان از این اشتغال هم مشخص و ابلاغ شده و باید بر اساس آن برنامه ریزی و اقدام کنند و در این راستا هر واحد اشتغال پایدار در روستا‌ها ایجاد شود به مدت ۵ سال سهم مالیات آن صفر می‌شود و در مناطق محروم این معافیت مالیاتی تا ۱۰ سال خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه تسهیلات اشتغال روستایی ظرفیتی ارزشمند برای تحقق این اشتغال است، افزود: رتبه خراسان رضوی در اشتغال پایدار روستایی اندکی بهتر شده، اما در جایگاه واقعی خود قرار ندارد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری افزود: تا کنون از سهمیه ۶۱۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پایدار روستایی استان فقط ۷۰ میلیارد تومان آن مصوب و پرداخت شده است که انتظار از این استان با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها بیش از اینهاست.

وی ادامه داد: بر اساس شاخص‌های تعیین شده بعد از سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی جایگاه دوم را در بحث سهم تسهیلات اشتغال روستایی دارد که از کل سهم تعیینی تاکنون ۳۱۰ میلیارد تومان آن به استان تخصیص یافته و در حساب بانک‌های کشاورزی و پست بانک، توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید است.

وی اظهار کرد: در این میان از کل سهم استان ۳۰ درصد آن را در مرکز به منظور رقابت بین استانی نگه داشته ایم تا در صورت تاخیر استان‌ها در جذب اعتبارات اختصاصی این اعتبار در اختیار سایر استان‌هایی که عملکرد خوبی داشته اند، قرار گیرد.

*تخریب ناآگاهانه روستا‌ها در سایه بی توجهی به ضرورت‌های اقتصادی و اجتماعی آن

وی با بیان اینکه طی سال‌ها و دهه‌های گذشته ناآگاهانه به روستا‌ها حمله و تخریب کردیم چنانکه روستا‌ها تولید کننده مواد اولیه و خام بودند و فرآوری آن‌ها را در شهر‌ها انجام دادیم، امروز ۹ میلیون تن گندم در روستا‌ها تولید می‌شود و به ازای هر کیلو گندم ۱۳۰۰ تومان به آنان پرداخت می‌شود که خود گردش مالی قابل توجهی است، اما بانک‌ها را فقط در شهر‌ها متمرکز کردیم.

وی عنوان کرد: بافت‌های قدیمی روستایی که خود ثروتی ناتمام و ظرفیتی قابل توجه برای گردشگری است را به تقلید از غرب با عنوان بازسازی و نوسازی تخریب کرده و از بین بردیم، با سدسازی آب روستا‌ها را به شهر‌ها منتقل کردیم و کشاورزی و دامداری آن‌ها از بین رفت و ناچار به مهاجرت به حاشیه شهر‌ها شدند.

رضوی ادامه داد: امروز ۵۰ درصد مساحت ایران فقط ۱۵ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر جمعیت را در خود دارد و ۶۴ میلیون و ۷۲۶ هزار نفر دیگر در ۵۰ درصد دیگر خاک این سرزمین اسکان دارند که خود بدترین سیستم برنامه ریزی و استفاده از پتانسیل موجود کشور می‌باشد.

وی تصریح کرد: امروز در خراسان رضوی از جمعیت شش میلیون و ۴۴۴ هزار نفر، یک میلیون و ۷۳۳ هزار نفر را روستائیان تشکیل می‌دهد که معادل ۸.۴ درصد روستائیان کشور و بیشترین جمعیت روستایی کشور است، اما چند روستا از نظر وسعت و مساحت رشد یافته اند؟

وی گفت: امروز ۷۰ درصد روستائیان از داشتند سند ملکی و ۳۰ درصد هم از داشتن سند مسکونی محروم هستند که به مفهوم محرمیت آن‌ها از ارزش افزوده ملک است ضمن آنکه گاه برخی هم به اراضی آن‌ها هم تجاوز می‌کنند.
وی با بیان اینکه ۱۹ ناحیه صنعتی و ده‌ها شهرک صنعتی در این استان وجود دارد که همه در کنار و حاشیه شهر‌ها قرار گرفته اند و روستا‌ها با همه ظرفیت‌ها از آن محروم اند.

*توسعه مبتنی به تفکر توسعه طلب انسان هاست نه سن و جنس

وی با بیان اینکه برای توسعه بویژه در حوزه روستایی نیازمند تغییر در نگرش‌ها هستیم، گفت:: توسعه مبتنی بر تفکر و نگرش انسان هاست و بر خلاف آنچه که امروز عنوان می‌شود سن و سال در آن دخیل نیست و سن بالا نمی‌تواند مانع ویا سن پایین و جوان عامل توسعه باشد بلکه تفکر و نگرش انسان هاست که تعیین کننده حرکت و جهت رشد و توسعه است.

وی گفت:: حرکت توسعه‌ای مبتنی بر نگاه جمعی و مشارکت جویانه و نیز تفکر توسعه طلب است و این دو در کنار هم می‌تواند این امر محقق کند.

وی اظهار کرد: در بحث توسعه بدون مشارکت مردم به هدف نمی‌رسیم و برای استمرار اهداف و سیاست‌ها باید همراهی مردم را داشته باشیم که این خود رمز پویایی، ماندگاری و شادابی یک جامعه و نظام است.
ارسال نظرات
پر بیننده ها