محمدمهدی تقواییان کاخکی بسیجی فعال در عرصه اقتصاد گردشگری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، اظهار داشت: توسعه گردشگری باعث افزایش اثرات مثبت و منفی روی بخش کشاورزی است از یک طرف گردشگران به غذا نیاز دارند به عبارت دیگر یکی از جاذبه های گردشگری غذاهای سنتی و محلی می باشد که این محرک توسعه کشاورزی می شود.
تقواییان در ادامه افزود: اثر منفی که توسعه گردشگری بر کشاورزی دارد این است که توسعه گردشگری در بعضی موارد به کاهش زمین کشاورزی و سرمایه گذاری روی بخش کشاورزی دارد و به جای آن تمرکز بر گردشگری دارد که از این طریق زمین ها به زیر ساخت هایی از جمله حمل و نقل و هتل و مراکز رفاهی اختصاص می یابد که باعث کاهش کشاورزی می شود.
این فعال اقتصادی در پایان افزود: صنعت گردشگری در هر منطقه باید منطبق با ساختارهای منطقه شکل بگیرد تا درآمدزایی برای منطقه و افراد بومی داشته باشد و خسارتی هم در برنداشته باشد.