خبرهای داغ:
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه تحولات اجتماعی در تمامی دوران مغفول مانده و کمتر مورد توجه قرار گرفته است، گفت: تحولات اجتماعی پایه و مبنای یک جامعه محسوب می‌شود که این موضوع در کشور ما مورد توجه قرار نگرفته است.
کد خبر: ۹۰۸۸۸۱۶
|
۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۰

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی به نقل از استانداری، محمدرضا پورمحمدی در نشست مدیران کل امور اجتماعی و فرهنگی استان‌های دارای مرکز نگهداری معتادین متجاهر، با اشاره به سابقه‌ی  ۷۰۰ ساله‌ علم و تحصیل در دانشگاه ربع رشیدی تبریز، اظهار کرد: زمانی تبریز دارای دانشگاهی بوده که شش هزار نفر از اقصا نقاط مختلف جهان برای تحصیل به این مرکز مراجعه می‌کردند، اما به‌رغم این تاریخ باشکوه، دچار غفلت‌هایی شدیم که امروزه ما را با آسیب‌های اجتماعی جدی از جمله اعتیاد مواجه کرده است‌.

وی ادامه داد: معتقدم مسائل اجتماعی نیز مانند مسائل فنی و مهندسی دارای پیچیدگی خاصی است و آن را در دنیای امروز فراپیچیدگی نام گذاری کرده‌اند، نمی‌توان گفت که آیتم‌های آموزش پایین بوده پس در نتیجه آن، اعتیاد افزایش یافته است؛ بلکه ده‌ها عامل می‌تواند در به وجود آمدن آسیب‌های اجتماعی در کشور تاثیر گذار باشد.

پورمحمدی با اشاره به بی توجهی نسبت به رشته‌های علوم اجتماعی در دانشگاه‌ها، خاطرنشان کرد: آن‌چه که جامعه را نجات می‌دهد علم صاحب نظران علوم انسانی است و آسیب‌های اجتماعی که امروز گرفتار آن هستیم، به مراتب خطرناک‌تر از عقب ماندگی تکنولوژی است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه سرمایه اجتماعی منشأ سرمایه انسانی، اقتصادی و تمامی توسعه‌ها است، اظهار کرد: اساس سرمایه اجتماعی، اعتماد عمومی و اجتماعی است که نوعی کالای نامشهود محسوب شده و باور کردن سرمایه اجتماعی بسیار دشوار است.

پورمحمدی ادامه داد: همان‌طور که مشکلات اقتصاد صرفا مسئله‌ اقتصادی نیست بلکه آغشته به مسائل مختلف از جمله سیاسی است، مسائل اجتماعی نیز با تمامی حوز‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مرتبط است که باید با بررسی و مطالعه راهکارهای‌ موثری برای مقابله با این مشکلات ارائه دهیم.

وی با بیان این‌که فرد معتاد مجرم نیست بلکه بیمار بوده و باید بیماران را بازپروری و توانمند کنیم، افزود: متاسفانه اکنون بلای خانمان سوز اعتیاد به گروه‌های پایین سنی نیز رسیده است، باید به عنوان مسئولان متولی بخش‌های مختلف، تدبیر کرده و دست به کار شویم؛ چرا که اگر دیر بجنبیم پیامدهای آن جبران نخواهد شد.

پورمحمدی مبارزه با اعتیاد را یکی از مسائل مهم جامعه دانست و گفت: با وجود تمامی این مسائل اگر پشت سر را نگاه کرده و وضعیت را با گذشته مقایسه کنیم، خواهیم دید که از بسیاری از موانع عبور کرده‌ایم و بی‌شک با همت مضاعف این دشواری‌ها را نیز پشت سر می‌گذاریم.

وی در پایان بر مشارکت و همکاری خیران و اندیشمندان در راستای رفع و مقابله با مشکلات و آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی نیز در این نشست گفت: به نظر می‌رسد در حوزه پیشگیری و آگاه‌سازی در خصوص مصرف مواد مخدر آن طور که باید کار نشده است.

تقی رستم‌وندی اظهار داشت: امسال طی تفاهم نامه همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر با آموزش و پرورش به ارزش 200 میلیارد ریال برای دانش آموزان دوره های اول و دوم متوسطه طرح پیشگیری از اعتیاد اجرا می شود.

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی یادآوری کرد: صدا و سیما آن طور که باید در حوزه آگاه سازی ورود نکرده است، در حالی که کمیته امداد توانسته در این خصوص به خوبی ورود و با ارائه پیام های مختلف آگاه سازی کند.

رستم‌وندی ادامه داد: 100 میلیارد ریال نیز برای ساخت انیمیشن و برنامه های مختلف به صدا و سیما داده شده است.

وی گفت: تا زمانی که در حوزه پیشگیری و آگاه سازی، اقدام های اساسی انجام نشود حتی اگر ده‌ها مرکز ماده 16 در یک شهر تاسیس شود، باز به نتیجه دلخواه نخواهیم رسید.

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی اظهار داشت: فعالیت مؤثر و پیشگیری از آسیب های اجتماعی مانند مواد مخدر، حاشیه نشینی، طلاق و سرقت از برنامه های اولویت های دار دولت تدبیر و امید است.

رستم وندی با اشاره به اینکه در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم، افزود: باید در سال جاری دستاوردهای انقلاب را در جامعه تبیین کنیم.

وی یادآوری کرد: مردم صاحبان انقلاب اسلامی هستند و هوشمندانه در چهار دهه عمر نظام اسلامی در عرصه های مختلف پیشرفت کشور تلاش کرده و توطئه دشمنان را ناکام گذاشته اند.

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی گفت: هر توطئه دشمن بصیرت و قدرت دوچندانی را در جامعه ایرانی ایجاد کرده و اکنون مردم به عمق بدخواهی استکبار آگاه هستند و قدرتمندتر از قبل با توطئه ها مقابله می کنند.

رستم وندی ادامه داد: هدف دشمنان کوبیدن بر طبل یاس و ناامیدی در کشور است و همه باید در سایه وحدت و استفاده حداکثری از ظرفیت های داخلی در برابر این دسیسه ایستادگی کنند.

وی اظهار داشت: مسئولان با بهره گیری از ظرفیت مردم، نخبگان و دانشگاهیان باید مصداق تکیه بر ظرفیت خودی را بیش از پیش بارور کنند تا دشمن در دسیسه ها مانند گذشته شکست سختی بخورد.

ارسال نظرات