هندوانه یکی از اصلیترین مهمانهای سفره یلداست که شاید بد نباشد کمی به بررسی خواص آن بپردازیم.
به گزارش بسیج اشکذر، هرمزگان به ویژه شهرستان میناب از مهمترین تولیدکنندگان هندوانه پائیزه و شب یلدا در کشور محسوب میشوند. با این مقدمه خوب است در مورد مزیتهای این میوه خوشمزه و شیرین بیشتر بدانیم. جالب است بدانید که، چون زادگاه اصلی هندوانه، هندوستان است به آن «هند- وانه» یعنی «میوه هند» میگویند. در گذشته به این میوه «تربوزه» گفته میشد که همچنان نیز در افغانستان و تاجیکستان به همین نام شناخته میشود.
هندوانه، چون به یخبندان حساس است برای رشد به روزهای گرم آفتابی نیاز دارد. قسمتهای مورد استفاده این میوه شامل گوشت، تخم و پوست آن است. هندوانه به صورت خام و مرباخورده میشود و تخم آن را خام یا بوداده، به عنوان آجیل مصرف میکنند.
از خواص هندوانه باید گفت که سرشار از ویتامینهای C. و A. است. یعنی یک معجزه عالی برای پوست محسوب میشود. همچنین به خاطر داشتن آمینو اسید موجب تسریع روند ترمیم زخم و آسیبهای پوستی میشود. برای آشنایی بیشتر با این میوه در ادامه همراهمان باشید.
خواص و ویتامینهای هندوانه
هندوانه دارای مادهای به نام لیکوپن است که به جلوگیری از بیماریهای قلبی و سرطان کمک میکند. آب فراوان هندوانه به همراه فیبر باعث میشود تا پوست حدود ۴۰% کمتر اشعههای یو. وی را جذب کند. در نتیجه برای مدت طولانی تری شفاف و درخشان میماند. مصرف مداوم هندوانه از ساخته شدن سنگ کلیه پیشگیری میکند. همچنین، آب آن به همراه سکنجبین، دفع کننده سنگ کلیه و درمان یرقان است.
هندوانه منبع بسیار خوبی از ویتامینهای B۶ تیامین، پتاسیم، B۱ و منیزیم است. نسبت به میوهها و سبزیجات دیگر دارای مقدار بیشتری بتاکاروتن نیز هست.
پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است. برای برطرف کردن تب و اخلاط بدن میتوانید هندوانه را با شیر خشت بخورید. همچنین برای برای رفع خارش بدن هم میتوانید هندوانه را با تمبر هندی میل کنید.
هندوانه ادرارآور و زیاد کننده عرق است، لذا یک پاککننده طبیعی سموم بدن بشمار میآید. همچنین به پائین آوردن فشار خون کمک میکند.
مغز تخمه هندوانه کرمهای معده و روده را از بین میبرد
تخم هندوانه برای معالجه کمبودهای فکری و تقویت ذهنی در کودکان و نوجوانان مؤثر است. هندوانه برای ورم مثانه، تقویت معده و کلیه، حفظ رطوبت پوست و از بین بردن کرمهای روده مفید است. مصرف آب هندوانه به دلیل وجود ماده «سیترولین» در ترکیب خود میتواند به کاهش دردهای عضلانی، عضله سازی و نیز جلوگیری از بالا رفتن ضربان قلب کمک کند. از هندوانه میتوانید به عنوان یک ماده کمکی در رژیم غذایی لاغری خود استفاده کنید و به آسانی وزن کم کنید.
ارزش غذایی هندوانه
آب ۹۲ گرم
پروتئین ۰/۵ گرم
مواد چربی ۰/۲ گرم
نشاسته ۶ گرم
کلسیم ۰/۷ میلی گرم
فسفر ۱۰ میلی گرم
آهن ۰/۵ میلی گرم
سدیم ۱ گرم
پتاسیم ۱۰۰ میلی گرم
ویتامین آ. ۶۰۰ میلی گرم
ویتامین ب. ۱، ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ب. ۲، ۰/۳ میلی گرم
ویتامین ب. ۳، ۰/۲ میلی گرم
ویتامین ث. ۸ میلی گرم
مضرات هندوانه
زیاده روی در مصرف هندوانه برای طحال مضر است. خوردن هندوانه برای معده اشخاصی که مزاج سرد دارند، زیان آور است، زیرا باعث درد مفاصل میشود. زیاده روی در مصرف هندوانه برای طحال مضر است.
هندوانه میتواند در هضم غذا اختلال ایجاد کند؛ بنابراین توصیه میشود سه ساعت بعد و یکساعت قبل از غذا مصرف شود. خوردن هندوانه برای افراد دیابتی مفید نیست؛ زیرا قند موجود در هندوانه در افراد دیابتی سبب میشود قند خون بسرعت بالا رود بنابراین از خوردن هنداونه پرهیز کنند. هیچ گاه هندوانه را ناشتا میل نکنید.
نکات لازم برای خرید هندوانه سرخ و شیرین
در ادامه ما چند نکته ساده، اما کاربردی برای این انتخاب هندوانه آبدار و شیرینی برایتان نوشته ایم که امیدواریم مورد توجه شما قرار بگیرد.
لکههای روی پوست هندوانه
اگر در بخش انتهایی هندوانه لکههای زرد یا زرد متمایل به نارنجی وجود داشته باشد، یعنی آن میوه کاملا رسیده و آبدار است و داخلش صورتی یا سفید نیست.
گرههای روی پوست هندوانه
گرهها یا بافت مشبک قهوهای رنگی که روی پوست هندوانه وجود دارد، نشانه خراب بودن آن نیست، بلکه دقیقا برعکس، نشانه شیرین بودن میوه است. این گرهها یعنی اینکه زنبورها چندین بار گردههای گلهای میوه را لمس کرده اند و هر چه این گرهها بیشتر باشند، هندوانه شیرینتر خواهد بود.
نر یا ماده بودن هندوانه
شاید تا کنون نمیدانسته اید که هندوانه هم نر و ماده دارد. آنهایی که نر هستند، بزرگتر بوده و بیضی شکل و کاملا آبدار هستند. هندوانههای ماده، گرد و شیرین هستند.
اندازه هندوانه
همیشه بهتر است هندوانههای بزرگ را انتخاب کنید. همچنین توجه داشته باشید که وزن میوه سنگینتر از آنچه به نظر میرسد باشد.
دم هندوانه
اگر دم هندوانه خشک بود، یعنی میوه به طور کامل رسیده است. اما اگر این دنباله سبز بود، یعنی میوه زودتر از موعد چیده شده و هنوز به طور کامل نرسیده است.
ترفندهایی برای تازه نگه داشتن هندوانه
هندوانه در زیرزمین با دمای ۲ درجه سانتی گراد بسیار خوب میماند. اما برای اینکه طولانیتر این میوه را تازه و سالم نگه دارید، بهتر است درون یک پارچه پیچیده و سپس درون توری گذاشته و از دیوار آویزان کرده یا یک لایه حصیر بکشید و روی کابینت بگذارید. همچنین میتوانید روی پوست هندوانه خاک بمالید. روش دیگر برای تازه ماندن هندوانه استفاده از خاکستر است. به صورت کلی، هندوانهها در گوشههای تاریک و خنک خانه تازهتر میمانند.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
به گزارش بسیج اشکذر، هرمزگان به ویژه شهرستان میناب از مهمترین تولیدکنندگان هندوانه پائیزه و شب یلدا در کشور محسوب میشوند. با این مقدمه خوب است در مورد مزیتهای این میوه خوشمزه و شیرین بیشتر بدانیم. جالب است بدانید که، چون زادگاه اصلی هندوانه، هندوستان است به آن «هند- وانه» یعنی «میوه هند» میگویند. در گذشته به این میوه «تربوزه» گفته میشد که همچنان نیز در افغانستان و تاجیکستان به همین نام شناخته میشود.
هندوانه، چون به یخبندان حساس است برای رشد به روزهای گرم آفتابی نیاز دارد. قسمتهای مورد استفاده این میوه شامل گوشت، تخم و پوست آن است. هندوانه به صورت خام و مرباخورده میشود و تخم آن را خام یا بوداده، به عنوان آجیل مصرف میکنند.
از خواص هندوانه باید گفت که سرشار از ویتامینهای C. و A. است. یعنی یک معجزه عالی برای پوست محسوب میشود. همچنین به خاطر داشتن آمینو اسید موجب تسریع روند ترمیم زخم و آسیبهای پوستی میشود. برای آشنایی بیشتر با این میوه در ادامه همراهمان باشید.
خواص و ویتامینهای هندوانه
هندوانه دارای مادهای به نام لیکوپن است که به جلوگیری از بیماریهای قلبی و سرطان کمک میکند. آب فراوان هندوانه به همراه فیبر باعث میشود تا پوست حدود ۴۰% کمتر اشعههای یو. وی را جذب کند. در نتیجه برای مدت طولانی تری شفاف و درخشان میماند. مصرف مداوم هندوانه از ساخته شدن سنگ کلیه پیشگیری میکند. همچنین، آب آن به همراه سکنجبین، دفع کننده سنگ کلیه و درمان یرقان است.
هندوانه منبع بسیار خوبی از ویتامینهای B۶ تیامین، پتاسیم، B۱ و منیزیم است. نسبت به میوهها و سبزیجات دیگر دارای مقدار بیشتری بتاکاروتن نیز هست.
پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است. برای برطرف کردن تب و اخلاط بدن میتوانید هندوانه را با شیر خشت بخورید. همچنین برای برای رفع خارش بدن هم میتوانید هندوانه را با تمبر هندی میل کنید.
هندوانه ادرارآور و زیاد کننده عرق است، لذا یک پاککننده طبیعی سموم بدن بشمار میآید. همچنین به پائین آوردن فشار خون کمک میکند.
مغز تخمه هندوانه کرمهای معده و روده را از بین میبرد
تخم هندوانه برای معالجه کمبودهای فکری و تقویت ذهنی در کودکان و نوجوانان مؤثر است. هندوانه برای ورم مثانه، تقویت معده و کلیه، حفظ رطوبت پوست و از بین بردن کرمهای روده مفید است. مصرف آب هندوانه به دلیل وجود ماده «سیترولین» در ترکیب خود میتواند به کاهش دردهای عضلانی، عضله سازی و نیز جلوگیری از بالا رفتن ضربان قلب کمک کند. از هندوانه میتوانید به عنوان یک ماده کمکی در رژیم غذایی لاغری خود استفاده کنید و به آسانی وزن کم کنید.
ارزش غذایی هندوانه
آب ۹۲ گرم
پروتئین ۰/۵ گرم
مواد چربی ۰/۲ گرم
نشاسته ۶ گرم
کلسیم ۰/۷ میلی گرم
فسفر ۱۰ میلی گرم
آهن ۰/۵ میلی گرم
سدیم ۱ گرم
پتاسیم ۱۰۰ میلی گرم
ویتامین آ. ۶۰۰ میلی گرم
ویتامین ب. ۱، ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ب. ۲، ۰/۳ میلی گرم
ویتامین ب. ۳، ۰/۲ میلی گرم
ویتامین ث. ۸ میلی گرم
مضرات هندوانه
زیاده روی در مصرف هندوانه برای طحال مضر است. خوردن هندوانه برای معده اشخاصی که مزاج سرد دارند، زیان آور است، زیرا باعث درد مفاصل میشود. زیاده روی در مصرف هندوانه برای طحال مضر است.
هندوانه میتواند در هضم غذا اختلال ایجاد کند؛ بنابراین توصیه میشود سه ساعت بعد و یکساعت قبل از غذا مصرف شود. خوردن هندوانه برای افراد دیابتی مفید نیست؛ زیرا قند موجود در هندوانه در افراد دیابتی سبب میشود قند خون بسرعت بالا رود بنابراین از خوردن هنداونه پرهیز کنند. هیچ گاه هندوانه را ناشتا میل نکنید.
نکات لازم برای خرید هندوانه سرخ و شیرین
در ادامه ما چند نکته ساده، اما کاربردی برای این انتخاب هندوانه آبدار و شیرینی برایتان نوشته ایم که امیدواریم مورد توجه شما قرار بگیرد.
لکههای روی پوست هندوانه
اگر در بخش انتهایی هندوانه لکههای زرد یا زرد متمایل به نارنجی وجود داشته باشد، یعنی آن میوه کاملا رسیده و آبدار است و داخلش صورتی یا سفید نیست.
گرههای روی پوست هندوانه
گرهها یا بافت مشبک قهوهای رنگی که روی پوست هندوانه وجود دارد، نشانه خراب بودن آن نیست، بلکه دقیقا برعکس، نشانه شیرین بودن میوه است. این گرهها یعنی اینکه زنبورها چندین بار گردههای گلهای میوه را لمس کرده اند و هر چه این گرهها بیشتر باشند، هندوانه شیرینتر خواهد بود.
نر یا ماده بودن هندوانه
شاید تا کنون نمیدانسته اید که هندوانه هم نر و ماده دارد. آنهایی که نر هستند، بزرگتر بوده و بیضی شکل و کاملا آبدار هستند. هندوانههای ماده، گرد و شیرین هستند.
اندازه هندوانه
همیشه بهتر است هندوانههای بزرگ را انتخاب کنید. همچنین توجه داشته باشید که وزن میوه سنگینتر از آنچه به نظر میرسد باشد.
دم هندوانه
اگر دم هندوانه خشک بود، یعنی میوه به طور کامل رسیده است. اما اگر این دنباله سبز بود، یعنی میوه زودتر از موعد چیده شده و هنوز به طور کامل نرسیده است.
ترفندهایی برای تازه نگه داشتن هندوانه
هندوانه در زیرزمین با دمای ۲ درجه سانتی گراد بسیار خوب میماند. اما برای اینکه طولانیتر این میوه را تازه و سالم نگه دارید، بهتر است درون یک پارچه پیچیده و سپس درون توری گذاشته و از دیوار آویزان کرده یا یک لایه حصیر بکشید و روی کابینت بگذارید. همچنین میتوانید روی پوست هندوانه خاک بمالید. روش دیگر برای تازه ماندن هندوانه استفاده از خاکستر است. به صورت کلی، هندوانهها در گوشههای تاریک و خنک خانه تازهتر میمانند.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
آخرین اخبار