خبرهای داغ:
نجار گفت:محور اصلی کار در مدیریت بحران، پیشگیری است و پیشگیری بسیار کم هزینه بوده و نقش موثری در پیشبرد موفق امور دارد و در حوزه مدیریت بحران دستورالعمل های مشخصی برای هر موضوعی وجود دارد که به دلیل فقدان قانون در این زمینه دستورالعمل ها در دولت باقی مانده است.
کد خبر: ۹۱۱۹۹۲۶
|
۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۶

رییس سازمان مدیریت بحران کشور

پیشگیری، مهمترین ماموریت مدیریت بحران/فقدان قانون، مانع اجرای دستورالعمل هاست

نجار گفت:محور اصلی کار در مدیریت بحران، پیشگیری است و پیشگیری بسیار کم هزینه بوده و نقش موثری در پیشبرد موفق امور دارد و در حوزه مدیریت بحران دستورالعمل های مشخصی برای هر موضوعی وجود دارد که به دلیل فقدان قانون در این زمینه دستورالعمل ها در دولت باقی مانده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین، اسماعیل نجار امروز در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استان قزوین که در سالن جلسات دفتر استاندار و با حضور مدیران ارشد و دستگاههای استان برگزار شد بیان کرد: مدیریت بحران نوعی از مدیریت است که هنگام بروز حوادث بزرگ برای بازگشت نسبی جامعه به حالت عادی وارد عمل می شود.

وی گفت: در قانون جدید مدیریت بحران که توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد اگر مسوول بخش دولتی و حتی خصوصی در هر رده ای به دستور فرمانده مدیریت بحران توجه نکند متخلف شناخته شده و به دادگاه ارجاع می شود و این قانون همه دستگاه ها، تجهیزات و امکانات آنها را در اختیار مدیریت بحران قرار می دهد.

معاون وزیر اظهار کرد: محور اصلی کار در مدیریت بحران، پیشگیری است و پیشگیری بسیار کم هزینه بوده و نقش موثری در پیشبرد موفق امور دارد و در حوزه مدیریت بحران دستورالعمل های مشخصی برای هر موضوعی وجود دارد که به دلیل فقدان قانون در این زمینه دستورالعمل ها در دولت باقی مانده است.

نجار عنوان کرد:برای مدیریت بحران متاسفانه فرایند فعلی از کار عادی پیچیده تر است و برای تخصیص اعتبارات باید یک روند طولانی طی شود. همچنین در بخش تردد تانکرهای حمل مواد شیمیایی دستورالعمل مشخصی وجود دارد و این دستگاه ها در هر ساعت و هر نقطه ای نباید تردد کنند و خودرو حامل مواد شیمیایی باید امنیت کامل داشته و پلیس راه نیز بر این امر نظارت ویژه داشته باشد.

وی افزود:اگر بر واحدهای تولیدی خسارتی وارد شد باید تمام افراد و تشکیلات آن بیمه باشند و جمع آوری کمک های مردمی در هنگام حوادث نیز دستورالعمل ویژه ای در سازمان مدیریت بحران دارد و باید کمک ها به سمت نقدی شدن برود.

نجار ضمن اشاره به مشکل نبود آشیانه بالگرد در قزوین و استقرار بالگرد امداد و نجات در فرودگاه خدمات ویژه کشاورزی استان، تصریح کرد: نبود آشیانه مستقل و تهدید جهاد کشاورزی برای خروج بالگرد امداد از آنجا خود حاکی از بخشی نگری در دستگاه ها است اما در سازمان مدیریت بحران هم شرط اختصاص بالگرد به استان ها پیش بینی آشیانه در ابتدای امر بوده است.

معاون وزیر اضافه کرد: در زمان وقوع حوادث هم مردم و هم مسوولان نیازمند آرامش هستند اما گاهی رسانه ها به دلیل نداشتن آگاهی لازم به این ناآرامی ها دامن می زنند و در همان ابتدا به دنبال میزان خسارات و تلفات هستند که چنین سوالاتی در ابتدای وقوع حوادث از سوی رسانه نشان دهنده ناآگاهی از مدیریت بحران است و باید با آموزش برای رفع این مشکلات اقدام کرد.

نجار افزود: با گسترش فضای مجازی نیز این مساله پررنگ تر شده و گاهی شاهد انعکاس شایعاتی بی اساس هستیم که خود مانعی بزرگ در مسیر خدمات رسانی مدیریت بحران است.

وی گفت: سازمان مدیریت بحران در بخش آموزش در سطح کتب دانشگاهی و مدارس و همچنین آموزش های مردمی ورود خوبی داشته است به گونه ای که 300 هزار نفر در یزد در این زمینه آموزش دیدند و در همین راستا در جشنواره فیلم کوتاه مدیریت بحران که در یزد برگزار شد 700 اثر به دبیرخانه رسید که از بین آنها 40 اثر برگزیده شد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها