هفت توصیه رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در نشست تبیین دلالت‌های قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، به تبیین هفت توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم پرداخت.
کد خبر: ۹۱۴۲۰۰۹
|
۰۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۱

به گزارش خبرگزاری بسیج، حجت‌الاسلام نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دوم خردادماه در نشست تبیین دلالت‌های قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که در نمایشگاه دستاورد‌های قرآنی دفتر تبلیغات اسلامی در قم برگزار شد، با بیان اینکه مقام معظم رهبری در گام دوم هفت توصیه بیان فرموده است، گفت: اعتقاد ایشان این است که اگر این هفت گام به درستی برداشته شود زمینه برای ظهور خورشید ولایت امام زمان فراهم خواهد شد.

وی افزود: اولین توصیه، توصیه به علم بوده است. نزول قرآن با بحث اقراء شروع شده و آیات متعدد در مورد علم‌آموزی بیان شده است و تعلیم کتاب و حکمت، فلسفه بعثت انبیا برشمرده شده است.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: توصیه دوم ایشان اخلاق و معنویت است و میان این دو تمایز ظریفی قائل شده‌اند که این دو هم جز فلسفه ارسال رسل است. توصیه سوم ایشان تأکید بر اقتصاد مقاومتی است؛ اقتصاد از اضلاع تمدن نوین اسلامی است که سه بخش دارد؛ مصرف، توزیع و تولید و جامعه‌ای که به سمت تمدن می‌خواهد برود باید حتماً تولید داشته باشد.

این محقق و پژوهشگر با بیان اینکه تولید ثروت، تولید علم و دانش و قدرت، لازمه هر تمدنی است، تصریح کرد: قرآن در هر سه عرصه ما را دعوت به تولید کرده است؛ آیه «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَیْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّکُمْ وَآخَرِینَ مِنْ دُونِهِمْ لَا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ یَعْلَمُهُمْ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَیْءٍ فِی سَبِیلِ اللَّهِ یُوَفَّ إِلَیْکُمْ وَأَنْتُمْ لَا تُظْلَمُونَ» (انفال/۶۰) ما را به تولید نظامی و «وَلَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکَافِرِینَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلًا» برعدم سلطه سیاسی و اقتصادی تأکید دارد.

لکزایی با بیان اینکه عدالت و مبارزه با فساد محور دیگر این بیانیه است، اظهار کرد: مقام معظم رهبری بر این محور تأکید زیادی دارند و فلسفه بعثت انبیا هم هست؛ ما چهار حوزه روبنا و یک حوزه زیربنا برای عدالت می‌توانیم ترسیم کنیم.

این استاد علوم سیاسی با بیان اینکه نظام عادلانه، نظام مشروع است، ادامه داد: نظام اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه است، بنابراین مشروع است، ولی در محور‌های دیگر عدالت، مانند عدالت در ساختار‌ها با مشکل روبرو هستیم، زیرا تا ساختاری عادلانه نباشد افراد عادل هم نمی‌توانند کاری از پیش ببرند، درست مانند حق وتو که ساختاری ظالمانه در سازمان ملل است. بخش دیگر عدالت در ساختار قوانین است؛ در بسیاری موارد می‌بینیم که مجری قانون هم می‌گوید این قانون عادلانه نیست.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: عرصه دیگر عدالت در کارگزاران و عدالت در رفتار‌ها است؛ معمولاً در افکار عمومی ما دیدگاه بسیطی در مورد عدالت هست، مثلاً اگر کسی با دوچرخه سر کار برود عادل شمرده می‌شود، به همین دلیل در مباحث پیچیده مانند عدالت در ساختار‌ها مانند قانون انتخابات نمی‌توانند آن را فهم کنند در حالی که در قرآن، عدالت در تمامی این محور‌ها مدنظر است.

لکزایی اضافه کرد: قانون باید به نحوی باشد که وقتی می‌خواهند کسی در منصبی قرار بگیرد قراردادن فرد بی صلاحیت در این سمت ممکن نباشد؛ مثلاً گاهی شرایطی که برای معلم ابتدایی می‌گذاریم که از انتخاب وزیر هم سختگیرانه‌تر است و می‌توانیم وزارتی را در دست یک وزیر قرار دهیم که در آن تخصص ندارد.

وی با اشاره به محور آزادی خواهی در بیانیه به عنوان یک محور دیگر گفت: محور ششم نیز تنظیم روابط با کشور‌های اسلامی و غیر آن است که آیات حوزه قتال و جهاد و سیاست خارجی در این بخش یعنی حدود ۶۰۰ آیه قابل توجه است. قرآن مسلمین را از رابطه با کفاری که به خاطر دین با شما می‌جنگند، نهی فرموده است، ولی کفاری که دشمنی ندارند مورد نهی نیستند.

وی با اشاره به محور سبک زندگی تصریح کرد: از دید ما قرآن نقشه زندگی است، زیرا شاخص‌های حیات طیبه در این کتاب ذکر شده است، لذا دفتر تبلیغات دانشنامه سبک زندگی را در این راستا شروع کرده است.

لکزایی تصریح کرد: فرصتی مقام معظم رهبری در اختیار ما قرار داده‌اند تا از قرآن این خلأ‌ها را شناسایی و توصیه راهبردی ارائه دهیم تا روز به روز به جامعه‌پردازی، خودسازی و تمدن سازی اسلامی نزدیکتر شویم.

حجت‌الاسلام سحرخوان، از اعضای هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی هم در این نشست در سخنانی گفت: یکی از مسائل مهم بیانیه، تقابل اسلام و استکبار است؛ امروز استکبار سیاست‌های تبلیغی، فرهنگی و روانی دارد و از تهدید و تهمت و تطمیع و … استفاده می‌کند و ما همه این مسائل را در مقاله‌ای از قرآن استنباط کرده‌ایم.


وی با تأکید بر ترویج روحیه خودباوری و اعتماد به نفس اظهار کرد: ما عمدتاً در برابر دشمن روحیه انفعال داریم، ولی قرآن دستور مقابله با دشمنان را داده است؛ خدا فرموده اگر مقاومت کنید وعده نصرت الهی حق است و پیروز خواهید شد.

سحرخوان با بیان اینکه تحقیر استکبار از راه‌های قرآن برای مقابله با آنان است افزود: یکی دیگر از راهبردها، وحدت داخلی و حمایت از گروه‌های مقاومت است همچنین باید فرهنگ انقلاب را به دیگران معرفی کنیم.

این محقق اظهار کرد: همایش بیانیه گام دوم انقلاب همچنین بحث تمدن‌سازی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار خواهد شد.

ارسال نظرات