خلیل بهروزی فر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، در گفتگو با خبرنگار پارلمانی بسیج، توجه به مسئله معیشت و اشتغال جوانان را یکی از اساسی ترین پایه ها برای تشویق به فرزند آوری برشمرد و گفت: سرمایه های بزرگ اجتماعی هر کشور، نسل جوان آن است و اهمیت دادن دولت ها به این نسل موجب پیشرفت در حوزه های مختلف کشور می شود.
وی در تکمیل اظهارات خود، نهادینه شدن شعار "فرزند کمتر، زندگی بهتر" را یکی از عوامل منفی و اصلی در افزایش پیری جمعیت یاد کرد.
بحران پیری در کشور مدتها است که به موضوع صعب العاجی مبدل شده و همچنین سالهاست مورد توجه و دغدغه مسئولان قرار گرفته، اما تاکنون راه حل مناسبی برای مقابله با این معضل پیش بینی نشده است.
به گفته بهروزی فر، در لایحه بودجه 1401، مجلس شورای اسلامی مفادی را برای تشویق به فرزند آوری جوانان تصویب کرده است ، که اشکالات آن باید توسط شورای نگهبان برسی و قبل از آغاز سال جدید خورشیدی توسط نمایندگان تصویب گردد.
وی افزود: در لایحه تصویب شده مشوقاتی همچون، در اختیار گذاشتن تسهیلات ارزان و تامین مسکن گُنجانده شده است، که شرط بهره مندی از آن تعداد فرزندان بالا در خانواده محسوب می شود.
پیشتر نیز نمایندگان مجلس روز ( دوشنبه 16 اسفند)، در راستای توجه به استحکام خانواده و تشویق به فرزند آوری، طرحی را تصویب کردند که در آن، مشمولین غایب و غیر غایب متأهل دارای دو فرزند و بیشتر که بالای سی سال سن دارند، از انجام خدمت وظیفه عمومی به صورت رایگان معاف می شوند.
این تمییز ها و آوانسها از سوی نمایندگان مجلس به قشر جوان جامعه در حالی داده می شود، که ماه گذشته رئیس کمیسیون ویژه جمعیت مجلس و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هشدار داده بود، که با روند کنونی کاهش جمعیت در سالهای نه چندان دور، کشور با ابربحران جدی روبه رو خواهد شد.
اجماع عراقیها برای حمایت از بسیج مردمی ادامه دارد
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران:
یادداشت |