روز شمار و شرحی مختصر از وقایع ماه محرم الحرام

زنجان _ محرم زمان آغاز سال جدید قمری است و در مکتب تشیع یادآور واقعه عظیم و باشکوه کربلاست که به واسطه آن حماسه‌ رشادت و بزرگمردی امام حسین(ع) در همیشه تاریخ جاودان شد.
کد خبر: ۹۳۶۵۶۴۵
|
۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۴
به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان؛ بدانکه این ماه، ماه حُزن اهل بیت علیهم السلام و شیعیان ایشان است و از حضرت امام رضا علیه السلام روایت است که، چون ماه محرّم داخل مى شد پدرم را کسی خندان نمی‌دید و اندوه و حُزن پیوسته بر او غالب مى شد تا روز دهم، چون روز عاشورا مى شد آن روز، روز مصیبت و حزن و گریه او بود و مى فرمود:امروز روزى است که حسین علیه السلام شهید شده است. 
 
روز شمار و شرحی مختصر از وقایع ماه محرم الحرام
 
روز نهم ماه محرّم الحرام (تاسوعا):

۱-محاصره خیمه‌ها در کربلا

امام صادق علیه السلام فرمودند: تاسوعا روزی بود که حسین علیه السلام و اصحابش را در کربلا محاصره کردند و سپاه شام بر قتل آن حضرت اجتماع نمودند، و پسر مرجانه و عمر سعد به خاطر کثرت سپاه ولشکری که برای آن‌ها جمع شده بود خوشحال شدند، وآن حضرت و اصحابش را ضعیف شمردند ویقین کردند که یاوری از برای او نخواهد آمد واهل عراق حضرتش را مدد نخواهند نمود.
 
۲- آمدن امان نامه برای فرزندان ام البنین علی‌ها السلام

در این روز شمر ملعون برای حضرت عباس علیه السلام و برادرانش امان نامه آورد. ۲ آن لعین خود را نزدیک خیام با جلالت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام رسانید وبانگ برآورد:”أین بنو اختنا“: “ پسران خواهر ما کجایند“؟ ولی آن بزرگواران جواب ندادند. امام حسین علیه السلام فرمودند:جواب او را بدهید اگر چه فاسق است.

حضرت عباس علیه السلام در جواب فرمودند:چه می‌گویی؟ شمر گفت: من از جانب امیر برای شما امان نامه آورده ام. شما خود را به خاطر حسین علیه السلام به کشتن ندهید.

حضرت عباس علیه السلام با صدای بلند فرمود:: ”لعنت خدا بر تو وامیر تو (و برامان تو) باد. ما را امان میدهید در حالیکه پسر رسول خدا را امان نباشد“؟! 

۳-در خواست تأخیر جنگ از سوی امام حسین علیه السلام

در عصر تاسوعا امام علیه السلام برای به تعویق انداختن جنگ یک شب دیگر مهلت گرفتتند.۴، چون عمر سعد لشکر را آمادۀ جنگ با امام علیه السلام نمود ومعلوم شد که قصد جنگ دارد، حضرت به برادرش عباس علیه السلام فرمود: تا یک شب دیگر مهلت بگیرد. آن‌ها ابتدا قبول نکردند، ولی بعد قبول نمودند که شبی را صبر کنند.

۴- آمدن لشکر تازه نفس به کربلا

دراین روز لشکر مجهزی به دستور ابن زیاد از کوفه وارد کربلا شد، وشمر نامه ابن زیاد را آورد.

۵-خطابه امام حسین علیه السلام برای اصحابش

در عصر این روز امام حسین علیه السلام در جمع یاران خطبه‌ای قرائت فرمودند، و اصحاب اعلام وفاداری نمودند.

۱. کافی:ج ۴ ص. ۱۷۴ ٫
۲. اعلام الوری:ج ۱ ص. ۴۵۵ ٫
فیض العلام:ص ۱۴۳ ٫
بحار الانوار:ج ۴۴ ص. ۳۶۱ ٫
۳. از مدینه تا مدینه:ص ۳۸۱_۳۸۲،
۴. اعلام الوری:ج ۱ ص. ۴۵۵ ٫
فیض العلام:ص ۱۴۶ ٫
بحارالانوار:ج ۴۴ ص. ۳۹۲ ٫
۵. مناقب ابن شهر آشوب:ج ۴ ص. ۱۰۷ ٫
۶. اعلام الوری:ج ۱ ص. ۴۵۵ ٫
فیض العلام:ص ۱۴۶ ٫
۷. مناقب ابن شهر آشوب:ج ۴ ص. ۱۰۷ ٫
ارسال نظرات