مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد مطرح کرد؛
فاطمی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان یزد با اشاره به اینکه مشاغل صنایع‌دستی یزد در حال منسوخ شدن هستند، گفت: برای احیای صنایع‌دستی یزد از افراد علاقه‌مند حمایت می‌کنیم.
کد خبر: ۹۳۸۲۱۳۱
|
۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۷

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از یزد، سید مصطفی فاطمی، با اشاره به مشاغل صنایع‌دستی که طی سالیان اخیر در استان یزد منسوخ شده است، اظهار داشت: تخت‌کشی گیوه، مخمل بافی، زری‌بافی، زنجیر سازی، چادرشب بافی و ترمه‌بافی از جمله مشاغلی محسوب می‌شود که در گذشته در سطح استان یزد افراد بسیاری در این رشته‌ها مشغول به فعالیت بوده‌اند، ولی امروزه در حال فراموشی هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان یزد با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی در این زمینه‌های شغلی این است که تخصص و مهارت راه‌اندازی چنین مشاغلی دیگر موجود نیستند، اضافه کرد: به‌طور مثال ترمه‌بافی نزدیک به ۱۵ سال است که در استان یزد انجام نمی‌شود و تعداد افراد ترمه‌باف سه نفر باید باشد تا بتوانند این شغل را مجدداً راه‌اندازی کنند، اما افراد کاربلد در این زمینه‌ها نیستند.

وی عنوان کرد: زری‌بافی از هنر‌های یزدی‌ها در گذشته بوده که متأسفانه در سالیان اخیر این هنر نیز رو به فراموشی رفته است.

فاطمی بیان کرد: علت فراموش شدن این رشته‌ها، نداشتن علاقه و رغبت کارآموز و هنرجو برای یادگیری بوده و این امر سبب شده به تدریج شاهد منسوخ شدن آن‌ها باشیم.

مدیرکل صنایع‌دستی و گردشگری استان یزد اضافه کرد: تلاش ما این بوده که روی این مشاغل هنری مطالعه انجام دهیم و آن‌ها را احیا کنیم، ولی چون هنرمندان و علاقه‌مندان به این مشاغل، مراجعه‌ای برای ادامه آن نداشتند، ادامه پیدا نکرد.

وی افزود: تنها راه احیا مشاغل منسوخ شده این است که مرکز پژوهشگاه صنایع‌دستی کشور با برگزاری فستیوال، دانش برخی از این مشاغل را استخراج کند و سپس در جهت راه‌اندازی آن اقدامات لازم صورت گیرد.

فاطمی با تأکید بر اینکه اگر افرادی علاقه‌مند به راه‌اندازی مجدد این مشاغل باشند مورد حمایت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان یزد خواهند بود، گفت: ما در حدود و اختیارات و منابعی که در این خصوص در اختیار داریم می‌توانیم از افراد علاقه‌مند حمایت کنیم.

ارسال نظرات