خبرهای داغ:
امام جمعه همدان:

حذف ارز ترجیحی به مثابه جراحی اقتصادی است /نباید مردم با حذف ارز ترجیحی، دچار سختی شوند

همدان-امام جمعه همدان با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی به مثابه جراحی اقتصادی است گفت: دولت باید با طراحی یک برنامه قوی در این زمینه باعث شود که مردم با حذف ارز ترجیحی، دچار سختی و مشقت نشوند.
کد خبر: ۹۳۸۹۱۷۲
|
۲۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۰

به گزارش خبرگزاری بسیج، آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته همدان با بیان اینکه به تازگی لایحه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تقدیم مجلس شده است، افزود: دولت قبلی برای کنترل قیمت کالاهای اساسی از جمله دارو، مرغ، روغن و گندم برنامه‌ای تحت عنوان ارز ترجیحی را تدوین کرد که این ارز به وارد کنندگان پرداخت می‌شد.

وی افزود: هدف از پرداخت ارز ترجیحی به وارد کنندگان جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی بود و در این راستا نیمه نخست سال جاری ۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به وارد کنندگان پرداخت شد و در نیمه دوم سال نیز باید ۱۷ میلیارد دلار به وارد کنندگان پرداخت شود.

نماینده ولی فقیه در استان همدان گفت: برنامه دولت برای کنترل قیمت کالاهای اساسی و پیشگیری از افزایش بی رویه قیمت با پرداخت ارز ترجیحی به عللی از جمله تساهل دولت، برنامه‌های غیر قابل پیش بینی از جمله تحریم‌های دشمن و شیوع کرونا به خوبی اجرا نشد و اینک شاهد افزایش قیمت‌ها هستیم.

آیت الله شعبانی موثقی متاسفانه با برخی اشتباهات یارانه دولتی به جیب برخی رانت خوارها رفت، افزود: کارشناسان اقتصادی یکی از علل رانت در جامعه را ارز ترجیحی می‌دانند بنابراین دولت سیزدهم درصدد حذف این یارانه برآمد.

وی تصریح کرد: ارز ترجیحی موجب امضای طلایی فساد در کشور شده چرا که با وجود پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردکنندگان مردم ثمره این پرداخت یارانه‌ای را ندیدند و با وجود واریز شدن این پول به جیب دیگران مردم همچنان برای خرید کالاهای اساسی در سختی و مشقت هستند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان ادامه داد: با وجود اینکه نهادهای دامی با ارز ترجیحی وارد کشور می‌شود چرا باید شاهد افزایش قیمت مرغ باشیم و علت این همه گرانی چیست.

وی تاکید کرد: دولت برای تعدیل و حذف یارانه ترجیحی ابتدا باید به تبعات اقتصادی آن توجه داشته باشد و قوه مجریه و مقننه مراقب باشند با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی شاهد تاثیر روانی آن در جامعه و تورم شدید نباشیم.

شعبانی با بیان اینکه باید مراقب شوک‌های تورمی بود، اظهار داشت: دولت باید با طراحی یک برنامه قوی در این زمینه باعث شود که مردم با حذف ارز ترجیحی، دچار سختی و مشقت نشوند.

وی ادامه داد: حذف ارز ترجیحی به مثابه جراحی اقتصادی است اما باید این جراحی با در نظر گرفتن یکسری شرایط از جمله همراهی مردم به عنوان سرمایه های اجتماعی، حذف تدریجی به جای یکباره و فراهم کردن زیرساخت‌ها انجام شود.

امام جمعه همدان همچنین در ادامه به بحث کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: آمارهای رسمی بیانگر پایین بودن میزان مطالعه و ارتباط مردم با کتاب است که این زیبنده جامعه اسلامی و ملت متدین، فرهنگی و ریشه دار ایران نیست.

وی با تاکید بر ضرورت تبدیل مطالعه به فرهنگ عمومی، اظهار داشت: ارتقای اندیشه و تفکر در جامعه و بهبود کیفیت زندگی محصول مطالعه است و گاهی خواندن یک کتاب موجب تغییر مسیر زندگی یک جوان می شود.

شعبانی خواستار ترویج فرهنگ اهدای هدیه کتاب، معرفی کتاب های مفید به یکدیگر، یاد دادن آموخته‌ها به دیگران و در واقع تبدیل مطالعه به یک فرهنگ عمومی در جامعه شد.

وی گفت: دولت با کاهش قیمت کتاب از نویسندگان، ناشران و علاقمندان به مطالعه به صورت جدی حمایت کند.

نماینده ولی فقیه در استان همدان همچنین با اشاره به ضرورت معرفی هرچه سریع‌تر وزیر آموزش و پرورش، اظهار داشت: باید با تعیین وزیر مشکلات دستگاه بزرگ تعلیم و تربیت کشور از جمله کمبود معلم و همچنین مسایل سخت افزاری رفع شود.

انتهای پیام/

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار