خبرهای داغ:

خوزستان زیبا مقصد گردشگران/ اهواز کجا برویم؟

گشت و گذار در کنج زیبای جنوب غربی ایران، تماشای جاذبه های گردشگری، تاریخی، طبیعی و صنعتی خوزستان تجربه خاصی را در خاطر گردشگرانی که به این خطه سفر می کنند برجا می گذارد.
کد خبر: ۹۵۰۰۳۶۹
|
۰۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۸

 

به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان؛ جلگه خوزستان به دلیل موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به خلیج فارس و برخورداری از جلوه های گوناگون طبیعی، باستانی و تاریخی با ارزش و منحصر به فرد و همچنین نفت خیز بودن یکی از مهم ترین مراکز صنعتی ایران و دارای انواع جاذبه های گردشگری است که آن را به یکی از دیدنی ترین مناطق ایران تبدیل کرده است.

 

خوزستان از شمال به لرستان و ایلام می‌رسد و از شرق به چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد، همسایه‌ جنوبی آن استان بوشهر و عراق در غرب این‌ محدوده واقع شده است؛ این استان که در شمال کوه‌های برف‌گیر دارد از جنوب به آب‌های خلیج‌فارس می‌رسد.

 

تنوع اقلیمی و زیستی خوزستان در کشور بی نظیر است؛ وجود پنج رودخانه بزرگ کارون، کرخه، دز، جراحی و زهره و دریاچه های پشت سد همچون دز، کارون سه، کرخه و سدهای شهید عباسپور، همچنین تالابها و کرانه های دریا در این استان، چشم اندازهای شگفت انگیزی را در فصل بهار ایجاد کرده است که باعث تعجب گردشگران می شود.

 

جنوب غربی ایران، پر از شگفتی‌ها و زیبایی‌های وصف‌ناپذیری است که به ویژه در اواخر زمستان و اوایل بهار، آن را به بهترین مقصد برای ایرانگردی تبدیل می‌کند.

 

شهر اهواز مرکزاستان خوزستان در طول تاریخ نام‌های متعددی ازجمله هرمز اردشیر، تاریانا، اوکسین، هوجستان و ناصریه را به نام خود ثبت کرده است، شهری در جنوب غربی ایران که به دلیل وجود رود کارون و ویژگی های آب و هوایی محل زندگی اقوام مختلف با آداب و رسوم و فرهنگ های متنوع بوده و به شهر پل ها شهرت یافته است.

 

رود کارون که اززردکوه بختیاری سرچشمه می گیرد در گذر از شهر اهوازبرای رسیدن به خلیج فارس در مسیر پر پیچ و خم خود حیات و آبادانی را ازگذشته های دور تاکنون به ساکنان آن هدیه داده است.

 

این رود بزرگ اهواز را به ۲ بخش شرقی و غربی تقسیم کرده و سواحل آن به تفرجگاه و محلی برای تفریح مردم تبدیل شده است.

 

پل سفید اهواز

 

پل سفید اهوازبا ۲ طاق ۱۲ و ۲۰ متری بر روی یک پی بتنی سازه ای تمام فلزی است که به پل هلالی و معلق نیز معروف شده یکی از قدیمی ترین پل های ایران است که در سال ۱۳۱۵هجری شمسی توسط مهندسان آلمانی ساخته شده و از مهمترین جاذبه های گردشگری شهر اهواز است که هر سال در ایام نوروز میزبان گردشگران ازنقاط مختلف کشور می‌باشد.

 

این پل که ازآن به عنوان نماد شهر اهواز یاد می کنند به دلیل رنگ سفیدش به این نام خوانده می شودو برای کسانی که تاکنون از روی آن عبور نکرده اند می تواند لحظات هیجان انگیز و لذت بخشی را رقم بزند.

 

عکاسی و ثبت زیبایی های رود کارون بر روی پل هلالی اهواز و در کنار مردم خونگرم جنوب، بخش فراموش نشدنی درخاطرات مسافران و گردشگران محسوب می شود.

 

زمستان که می‌شود پرنده‌های سفید به این شهر می‌آیند و پرواز مرغان دریایی بر فراز رود کارون زیبایی این رود را دوچندان می‌کند.

 

جاذبه های گردشگری رود کارون با دیگر پل های اهواز مانند پل سیاه، پل کابلی، پل نادری، پل هفتم و در سال های اخیر نیز با بلوارهای ساحلی متعددی که در فضاهای اطراف رودخانه برای مسیرهای پیاده روی و گردشگری تکمیل شده‌اند جز دیدنی های شهر اهواز هستند که مسافران می توانند آن را در برنامه سفر خود قرار دهند.

خانه ماپار

 

خانه ماپار اهواز یکی دیگر از جاذبه های شهر اهواز است، این بنای تاریخی که بیش از ۵۰۰ متر مساحت دارد دارای یک حیاط بزرگ با ۲ درخت نخل و یک حوض در وسط آن است که قدمت آن به دوره پهلوی اول می رسد، این بنا که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده دارای ظاهری با نمای آجری، درها چوبی و زیر زمین های سنگی، پنجره های رنگارنگ و حوض کوچکی به رنگ فیروزه ‌ای در وسط حیاط آن از ویژگی های معماری این بنا است که به گردشگرانی که به اهواز سفر می کنند توصیه می شود.

 

مجموعه گردشگری تاریخی خانه ماپار در اهواز بخش های مختلفی شامل نگارخانه برای نمایش و فروش آثار هنری، شربت خانه برای پذیرایی و عرضه نوشیدنی های محلی و عکاسخانه است؛ همچنین در نمایشگاه صنایع دستی آن می توانید ظروف سفالی، لباس‌ های دست ‌دوزی ‌شده، حصیرهای دستبافت و زیورآلات صدفی را تهیه کنید و از جذابیت های این محصولات لذت ببرید.

 

یکی از ویژگی‌های این مجموعه فرهنگی، نخل خمیده این خانه است که تبدیل به جاذبه‌ای برای گردشگران شده‌است. این نخل، سوژه یک فیلم مستند کوتاه با موضوع محیط زیست به نام "قهر نخل"نیز شد.

 

بازار کاوه اهواز

 

بازارسنتی و قدیمی اهواز که به آن بازار کاوه می گویند با بوی میگو و ماهی تازه، انواع خرما و رطب، شیره خرما و ارده، انواع ترشی و ادویه جات و صدای فروشندگانی که حتی در گرم ترین روزهای سال به کار خود ادامه می دهند رونق گرفته است.

 

بازار کاوه متعلق به دوران پهلوی بوده که در خیابان طالقانی و در ضلع غربی آن واقع شده و دارای سوغاتی های فراوانی است که هر گردشگری را مجذوب خود می کنند.

 

گذراز این بازاردر بافت قدیمی و حال و هوای آن و صدای دستفروشانی که مردم را به خرید انواع مواد غذایی تشویق می کنند می تواند لحظات خوبی را برای مسافران نوروزی رقم بزند.

 

علاوه بربازارسنتی کاوه، بازارعبدالحمید و بازار امام خمینی نیز جزو بازارهای قدیمی هستند ولی برای گردشگرانی که می خواهند سوغاتی بخرند بازارکاوه با انواع خوراکی ها انتخاب مناسبی است.

 

سرای معین التجار

 

بنای معین التجار یکی از یادگارهای بازمانده از شهر قدیم اهواز مانند نگینی در بافت ارزشمند قدیمی شهر می درخشد؛ این کاروانسرا در سال ۱۳۰۶هجری قمری توسط بازرگان مشهور حاج محمد تقی معین التجار و با همکاری محمد حسن خان سعدالدوله دردوره قاجاریه و مشرف به ساحل رودخانه کارون بنا شد.

 

عمارتی که در گذرزمان سالم باقی مانده یادآور تاریخ باشکوه شهرو معماری زیبا آن در کنار رود کارون، آن را از دیگر جاذبه های گردشگری شهراهواز متفاوت می کند؛ در زمانی که تردد بازرگانان و تاجران در شهر اهواز بسیار زیاد بوده هدف از ساخت کاروانسرای معین التجار، ایجاد مکانی امن برای اقامت بازرگانان بوده است.

 

حاج محمد تقی معین التجار زمانی تصمیم به ساخت این بنا می کند که گفته می شود ناصرالدین شاه عبور و مرور کشتی‌ها را در کارون آزاد کرده بود، در گذشته یک بازار، مسجد و حمام در این کاروانسرا وجود داشت که با هدف افزایش رفاه حال مردم شهر ساخته شده بودند؛ همچنین یک باغ زیبا نیز در مرکز کاروانسرای معین التجار وجود داشت که امروزه، تنها یادگاری چنددرخت ازآن باقی مانده است.

 

این اثر تاریخی در آبان ماه سال ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۲۱۵۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ و یکی از منحصر به فرد ترین آثار تاریخی شهر اهواز است که در خیابان ۲۴ متری، خیابان کاوه غربی نبش اول قرار دارد.

 

باتوجه به همجواری این بنا با آثار ثبت‌ملی پل‌سفید و ساباط معین‌التجار و واقع شدن آن در هسته مرکزی شهر، به تازگی نورپردازی شده است که این نورپردازی تأثیر بسزایی در معرفی هرچه بهتر و بیشتر آثار تاریخی و ثبت‌ملی خواهد داشت.

 

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها