به گزارش خبرگزاری بسیج از زنجان، علقمه امروز هم میزبان بود، اما این بار میزبان، میزبانان بود، میزبان خادمانی که عاشقانه به زائران شهدا خدمت رسانی می کنند، علقمه حال و هوای دیگری داشت، حال و هوایی که از جنس نور و شهدا بود و اشک هایی که در مظلومیت شهدا ریخته شد.
گفتنی است، منطقه عملیاتی کربلای 4 دارای ارزش و ویژگیهای مهم سیاسی و نظامی است و می توان آن را مهمترین منطقه عملیاتی در جبهه جنوب دانست. مركز این منطقه، نخلستانهای اطراف اروندرود- حد فاصل جزیره بلجانیه تا بصره است كه عرض آن 4 تا 5 كیلومتر و طول آن حدود 15كیلومتر میباشد.
زمین منطقه عملیاتی نیز دارای نهرها و كانالهای كشاورزی است كه برای پدافند موقعیت مناسبی دارد و جناحین منطقه نیز از شمال به آب گرفتگی شلمچه و كانال پرورش ماهی و از جنوب به خور زبیر و زمینهای باتلاقی اطراف آن منتهی میشود و دشمن در آن قدرت پاتك ندارد. پس از ده ماه بسيج امكانات و مقدورات كشور و استفاده از تبليغات گسترده و وسيع مبني بر تعيين سرنوشت جنگ در شرايطي كه منابع صنعتي و اقتصادي و مراكز آب و برق كشور هدف بمباران شديد و گسترده دشمن قرار داشت،
اجرای عمليات كربلاي٤ با چهار قرارگاه به نامهاي نجف، قدس، كربلا و نوح در دستور کار قرار گرفت و چهار منطقه شلمچه، ابوالخصیب، مقابل امالرصاص و جزیره مینو به این دلیل كه به لحاظ مانور، آتش، عقبه و پشتیبانی به هم وابستهاند برای تصرف شهر بصره و تهدید جاده صفوان- بصره در این عملیات انتخاب شد و بر این اساس قرارگاه نجف از شمال پنجضلعی شلمچه تا جزایر بوارین و امالطویله با هدف پیشروی در محور شلمچه، قرارگاه قدس با عبور از منطقه امالرصاص- بوارین با هدف پیشروی در محور پتروشیمی و ابوالخصیب، قرارگاه كربلا از مقابل جزیره امالرصاص با هدف تأمین كل منطقه و پیشروی تا جاده دوم و سوم و قرارگاه نوح با هدف تأمین جناح چپ و پیشروی در مقابل جزیره مینو، اجرای عملیات را در شش مرحله بر عهده گرفتند.
عملیات میبایست در ساعت 22:30 مورخ 3/10/1365 آغاز شود. به همین خاطر غواصها ساعاتی قبل از شروع عمليات به درون آب رفته و به سمت خط دشمن حركت كردند. در این میان نیروهای دشمن كه كاملا آماده و هوشیار بودند ضمن پرتاب منور، با تیربار و خمپاره به طرف نیروهای خودی شلیك كردند. در مجموع عملیات خارج از كنترل و هدایت فرماندهی قرارگرفته بود و قبل از هر دستوری یگانها با توجه به نوع وضعیت و هوشیاری و عكسالعمل دشمن به محض رسیدن به ساحل، درگیری را آغاز كردند.
با این حال رمز عملیات"یا محمد رسول الله(ص)" حدود ساعت 22:45 اعلام شد و نیروهای عمل كننده فقط توانستند در جزایر سهیل، قطعه، امالرصاص، امالبابی و بلجانیه نفوذ كنند و در برخي مناطق نیز به صورت موضعی رخنه نمایند. در مقابل نیروهای دشمن با پرتاب پیدرپی منور و اجرای چند مورد بمباران كنار نهرعرایض(عقبه برخی از یگانها) و همچنین اجرای آتش مؤثر روی رودخانه اروند، عملاً سازمان غواصها و نیز نیروهای موج دوم و سوم را به هم زد. به طوری كه نیروهای یگانهای مجاور بعضا پراكنده شده و اغلب نمیتوانستند روی هدف عمل نمایند. یكی از مناطق حساس عملیات، نوك جزیره امالرصاص بود كه به رغم تلاش بسیاری كه برای تصرف آن انجام شد، به خاطر هوشیاری دشمن امكان ادامه درگیری از میان رفت.
دشمن با شلیك پرحجم تیربار روی آب، از عبور نیروها از تلاقی اروند و کارون جلوگیری كرد چرا كه به خاطر حساسیتی كه دشمن نسبت به امالرصاص داشت، در پدافند آن از 9 رده مانع طبیعی و مصنوعی بهره میبرد، به طوری كه هرگاه از هر خط عقب رانده میشد در خط بعدی كه نسبت به خط قبلی اشراف و تسلط داشت، مقاومت میكرد.
دشمن علاوه بر استفاده از اطلاعاتي كه توسط آمريكا به جبران حادثه ايران گيت(ماجرای مک فارلین) در اختيارش گذاشته شده بود، از هوشياري كامل برخوردار بود. لذا با استفاده از تاكتيكهاي ضد غواص و شناور، مانع از انجام عمليات براساس پيشبينيهاي قبلي شد. در این حال با توجه به هوشیاری دشمن به منظور حفظ قوا و طراحی مجدد عملیات آتی، از ادامه نبرد اجتناب شد و بلافاصله عملیات کربلای5 طرحریزی و اجرا شد.