نماینده مجلس شورای اسلامی عنوان کرد؛

تحقیق و توسعه یکی از محدودیت‌های توافق‌نامه لوزان/ طبق اعلام اوباما هیچ کشوری در دنیا به اندازه ایران خودش را در اختیار آژانس قرار نمی‌دهد

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: از این به بعد سایت‌ها، منابع، مخازن و دانشمندان خود را در اختیار دشمن قرار می‌دهیم و طبق اعلام اوباما هیچ کشوری در دنیا به اندازه ایران خودش را در اختیار آژانس قرار نمی‌دهد.
کد خبر: ۸۵۰۸۰۷۹
|
۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۲

به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود نبویان در جلسه بررسی ابعاد توافقنامه لوزان سوئیس که شنبه شب در سالن اجتماعات موسسه امام خمینی (ره) برگزار شد، ظی سخنانی با اشاره به اینکه امسال سال همدلی و همزبانی است اظهار کرد: اینکه بخواهیم انتقادهای نادرست از دولت داشته باشیم با فرمایش رهبری سازگار نیست.

وی اضافه کرد: رهبر انقلاب اسلامی در سخنان خود همزمان با لحظه تحویل سال بر دفاع از دولت تاکید کردند اما طبق گفته ایشان نباید کسی به دلواپسان حرفی بزند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انسجام میان آحاد مردم ایران اسلامی نتایج بسیار مطلوبی را به دنبال دارد مطرح کرد: در کشور ایران انسجام، هم‌افزایی و کمک به یکدیگر باید مورد توجه قرار گیرد و مردم باید از دولت حمایت کنند که این معنای حقیقی کشور اسلامی است.

وی به برخی از سخنان رهبر انقلاب اسلامی در ارتباط با اهمیت حمایت مردم از دولت‌های مختلف اشاره کرد و ادامه داد: همدلی و همزبانی ربطی به انتقاد کردن ندارد بلکه افراد انتقادگر در چارچوب منطقی و راهگشا دولت‌های را مورد انتقاد قرار می‌دهند که این امر مشکلی ندارد اما طبق گفته رهبری این تذکرها نیازمند شرایط ویژه و خاصی است.

نبویان با تاکید بر اینکه انتقاد فقط به قوه مجریه محدود نمی‌شود ابراز کرد: در لوزان سوئیس پنجشنبه بیانیه‌ای خوانده شد که برخی می‌گویند نمی‌توان از آن به عنوان توافقنامه یاد کرد در صورتی که با تغییر نام یک عمل نمی‌توان اصل آن عمل را تغییر داد.

وی با اشاره به بخشی از توافقنامه خوانده شده از سوی نماینده اتحادیه اروپا در لوزان سوئیس مطرح کرد: در توافقنامه ژنو از عبارت «طرح مشترک برای عمل» و در توافقنامه جدید از عبارت «طرح جامعه‌تری برای عمل» استفاده شده است و در این توافقنامه در مرحله اول تعهدات ایران نوشته شده که این نشان می‌دهد ملت ایران همیشه در این توافق‌ها بدهکار هستند.

نبویان یادآور شد: طبق این بیانیه هسته‌ای ایران باید از نظر ظرفیت سطح غنی‌سازی محدود شده و فردو تعطیل شود.

وی با بیان اینکه غنی‌سازی 20 درصد می‌تواند کشور را مقتدر کند ابراز کرد: سوم آذر 92 تعهد گرفتند که این درصد از غنی‌سازی را ایران نداشته باشد و با گذشت زمان این درصد روز به روز کاهش پیدا کرده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در توافق لوزان چند برابر توافق ژنو داشته‌های ایران اسلامی را از دست داده‌ایم عنوان کرد: در توافقنامه ژنو باید سطح غنی‌سازی را با اجازه آمریکا تعیین می‌کردیم اما در این توافقنامه جدید سطح غنی‌سازی به 3.67 درصد می‌رسد و همچنین ذخایر غنی شده از 5 هزار و 300 کیلوگرم به 300 کیلوگرم کاهش پیدا می‌کند.

وی گفت: بخشی از 20 درصد غنی‌سازی هسته‌ای در نطنز در سطح زمین انجام می‌شود اما نیروگاه هسته‌ای فردو 30 تا 40 متر زیر زمین و 80 تا 100 متر کوه روی آن است به همین علت دشمن نمی‌تواند دسترسی به آن داشته باشد و برای از کار انداختن این نیروگاه تلاش‌های بسیاری انجام می‌دهد.

نبویان با بیان اینکه طبق بیانیه جدید ایران نباید هیچ نیروگاه هسته‌ای به جز نطنز داشته باشد اظهار کرد: مذاکره کننده آمریکایی اهرم فشار ایران را غنی‌سازی هسته‌ای می‌داند که با گذشت زمان روز به روز در حال گسترش است به همین علت بخشی از این انرژی هسته‌ای را نابود و بخش دیگری از آن را کاهش می‌دهد.

عضو مجلس شورای اسلامی افزود: در فردو 2 هزار و 710 سانتریفیوژ ایجاد کرده‌ایم و دشمن به این توانایی ضربه‌هایی زده و از سال 92 یک گرم به غنی‌سازی ما اضافه نشده است؛ همچنین اکنون از ایران تعهد گرفتند که چهار آبشار باقیمانده از نیروگاه فردو را خاموش کنیم.

وی عنوان کرد: تحقیق و توسعه یکی از محدودیت‌های توافق‌نامه لوزان است زیرا گستره تحقیق و توسعه باید با تعریف طرف غربی که آمریکا باشد تعیین شود.

نبویان با تاکید بر اینکه در توافق جدید فقط یک‌هزار سانتریفیوژ با فشار رهبر انقلاب اسلامی برطرف داخلی و خارجی باقی مانده است مطرح کرد: در لوزان تعهد گرفته شده که در فردو مواد شکاف‌پذیر استفاده نشود و ذخیره کردن مقدار باقیمانده از انرژی هسته‌ای غنی‌سازی شده در فردو ممنوع شده است.

وی با اشاره به اینکه در توافقنامه ژنو ادامه راه‌اندازی راکتور اراک متوقف شده است ابراز کرد: راکتور اراک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و رهبر انقلاب اسلامی بر این دستاورد تاکیدهای بسیاری دارند زیرا کشورهای معدودی‌ در دنیا از این تجهیزات برخوردار هستند در صورتی که اکنون با توافقنامه لوزان قرار است تجهیزات این راکتور جمع‌آوری شود.

نبویان با بیان اینکه نظارت‌های جدید طبق توافقنامه لوزان به صورت مستمر انجام می‌شود عنوان کرد: مجموعه‌ای از نظارت‌ها شامل کد اصلاحی 1/3 که شامل دو نظارت با اطلاع و بی‌اطلاع است و علاوه بر این نظارت‌ها استفاده از دوربین‌های آنلاین برای نظارت بیشتر در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: از این به بعد سایت‌ها، منابع، مخازن و دانشمندان خود را در اختیار دشمن قرار می‌دهیم و طبق اعلام اوباما هیچ کشوری در دنیا به اندازه ایران خودش را در اختیار آژانس قرار نمی‌دهد.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی دسترسی به بازارهای بین‌المللی را یکی از دستاوردهای ایران اسلامی در توافق لوزان دانست و تصریح کرد: تحریم‌ها بعد از راستی‌آزمایی و به ندرت برداشته می‌شود در صورتی که رهبری تاکید دارند تحریم‌ها به صورت کامل و یکجا برداشته شود.

وی با بیان اینکه تحریم‌های اقتصادی ایران در اختیار بخش‌های مختلفی از کشورهای غربی است مطرح کرد: اتحادیه اروپا تحریم‌های خود که در ارتباط با هسته‌ای است را مختوم می‌کند اما بسیاری از تحریم‌ها در عرصه‌های مختلف اقتصادی باقی می‌ماند و این توافق‌ها مشروط به انجام تعهدات ایران بوده و آژانس باید پایبندی ایران به تعهدات خود را تایید کند که این امر برای کشور ژاپن 30 سال به طول انجامید.

نبویان لغو تمام تحریم‌ها را یکی از مفاد توافق‌نامه ژنو که به آن عمل نشد برشمرد و مطرح کرد: اکنون بخشی از تحریم‌ها به تعلیق می‌افتد و بسیاری از قطعنامه در توافقنامه ژنو و لوزان توسط مذاکره کنندگان ایرانی پذیرفته شده است.

وی عنوان کرد: اکنون خودمان قطعنامه‌هایی را به وجود می‌آوریم تا کشورهایی را مخالف خود قرار دهیم و تعهداتی که در لوزان بیان شده است نمی‌تواند یک بیانیه باشد بلکه یک توافق‌است زیرا توسط نمایندگان مذاکرات به صورت مستمر مورد تاکید قرار می‌گیرد و اکنون ادعا می‌شود که همه تحریم‌ها برداشته شده است.

نبویان با بیان اینکه جزیئات این بیانیه تا 30 ژوئن نوشته می‌شود ابراز کرد: تعداد سانتریفیوژهای ایران از 19 هزار به 6 هزار مورد کاهش داده می‌شود و اکنون این سانتریفیوژها باید توسط آژانس جمع‌آوری شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ایران اسلامی در 10 سال آینده سانتریفیوژهایی از نوع نسل یک در نطنز خواهد داشت مطرح کرد: طبق توافقنامه لوزان ایران باید به مدت 15 سال ذخایر خود را به 300 کیلوگرم کاهش دهد و سانتریفیوژهای نطنز به اکسید تبدیل شود.

وی با تاکید بر اینکه اسرائیل از دستاوردهای هسته‌ای ایران هراسان بود اظهار کرد: فردو به مدت 15 سال از یک سایت غنی‌سازی به یک پژوهشگاه فیزیک تبدیل و در واقع این امر سبب تغییر کاربری نیروگاه هسته‌ای فردو می‌شود و همچنین تحقیق و توسعه در ارتباط با غنی‌سازی نباید در این مکان انجام شود در صورتی که این موارد در توافق ژنو مطرح نبود.

نبویان مطرح کرد: طبق توافقنامه لوزان دو سوم سانتریفیوژها و زیرساخت‌های فردو حذف می‌شود و موادی به این سانتریفوژهای اضافه نمی‌شود؛ دانشجویان نیز نمی‌توانند از این سانتریفیوژها استفاده تحقیقاتی داشته باشند.

وی پیشنهادهای آمریکا را تحقیر کننده خواند و گفت: طبق توافق لوزان تحقیقات و توسعه برای غنی‌سازی به مدت 10 سال محدود می‌شود و بعد از این مدت باید با هماهنگی آژانس فعالیت‌های تحقیقاتی انجام شود.

نبویان ‌ادامه داد: بازرس‌های آژانس به زنجیره تامین که پشتیبان هسته‌ای ایران است دسترسی خواهند داشت و این موضوع به معنای قرار دادن قطعات مورد نیاز منابع هسته‌ای ایران در دست آمریکاست.

وی با بیان اینکه ایران باید به طرف مذاکره کننده اجازه دهد هر نقطه مشکوکی از کشور را که می‌خواهند مورد بررسی قرار دهند گفت: ایران برای نگرانی‌های آژانس باید پرداخت‌هایی انجام دهد حتی پلوتونیوم که مصارف مختلفی دارد نمی‌تواند در کشور ذخیره شود همچنین هسته اصلی راکتور که می‌توانست مقادیر قابل توجهی از موارد مورد نیاز را تولید کند نابود شده یا اینکه به خارج از کشور انتقال داده می‌شود.

این استاد حوزه علمیه به برخی دیگر از موارد بیانیه لوزان اشاره کرد و افزود: ایران در مدتی نامحدود حق بازفرآوری و تحقیق و توسعه در این عرصه را ندارد؛ کارخانه آب سنگین که درآمدزایی بسیاری دارد با این توافق از بین رفته است.

وی با اشاره به اینکه ایران به مدت 15 سال نمی‌تواند راکتور آب سنگین دیگری بسازد ابراز کرد: آب سنگین‌های موجود ایران باید در بازار بین‌المللی فروخته شود.

نبویان متذکر شد: همچنین محدودیت‌هایی برای تسلیهات متعارف از جمله موشک‌های وال‌استریت در این توافقنامه وجود دارد؛ رهبر انقلاب معتقد هستند که از مذاکرات چیزی به دست نمی‌آید اما به گفته ایشان به سبب خواسته برخی افراد به مسئولان اجازه گام برداشتن در این عرصه را داده‌اند.

وی افزود: رهبری گفته‌اند که مذاکره به جز ضرر برای کشور چیزی ندارد اما این ضرر باید برای افرادی به اثبات برسد همگان به خوبی بفهمند که دشمن نمی‌تواند مشکلات جامعه اسلامی را حل کند.

نبویان با تاکید بر اینکه در هشت سال دفاع مقدس ملت ایران در مقابل صدامی که کشورهای مختلف از آن حمایت می‌کردند به پیروزی رسید گفت: بیش از 30 سال است که با اعتماد به خدا به مردم دنیا آموخته‌ایم می‌توان مقابل استکبار ایستادگی کرد به همین علت اکنون قدرت اول منطقه هستیم.

وی افزود: تحقیر ملت ایران یعنی اینکه ملتی که در برابر آمریکا است اکنون برای از بین بردن مشکلات خود در میز مذاکره با آمریکا بنشیند؛ رئیس جمهور آمریکا گفته که در ارتباط با موضوع‌های مختلف می‌خواهد مذاکره کند و این نشان می‌دهد که دشمن در مذاکرات به مسائل خاصی توجه ندارد.

نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر دشمن دروغ می‌گوید مسئولان باید به صراحت نسبت به این دروغ‌گویی اعتراض کنند تاکید کرد: در مذاکرات لوزان خط‌‌های قرمز رهبری را زیر پا گذاشتند و رهبری به خوبی در سخنان خود بر کاربردی نبودن مذاکرات تاکید کرده بودند.

وی افزود: مشکلات اقتصادی کشور ایران به دست دشمن حل نمی‌شود بلکه باید با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی از اقتصاد متکی بر نفت رهایی پیدا کنیم و مبارزه با قاچاق و بدهی‌های کلان بانکی و همچنین جلوگیری از واردات بیهوده را در اولویت امور خود قرار دهیم و مجلس شورای اسلامی در ارتباط با توافقنامه هسته‌ای باید موضع‌گیری جدی‌تری داشته باشد.



ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار