به گزارش خبرگزاری بسیج، به نقل از موسسه «ران پاول»، «جرج سوروس»، میلیاردر یهودی آمریکایی، پیشنهاد ارائه یک میلیارد دلار از بودجه لازم برای اجرای بسته سرمایه گذاری 50 میلیارد دلاری در اوکراین با هدف ایجاد مانعی اقتصادی به منظور ممانعت از ورود روسیه به بازارهای این کشور اروپایی را مطرح کرده است.
سوروس در گفتوگو با یک روزنامه اتریشی اعلام کرد، «غرب می تواند با افزایش جذابیتهای سرمایه گذاری در اوکراین، به این کشور کمک کند». اما این میلیاردر یهودی آمریکایی مجار-تبار بیش از اینکه به فکر مردم اوکراین باشد، بیشتر به جیب خود و دیگر سرمایه گذاران می اندیشد. چنین اقداماتی بیش از هر چیز اقدامات حقیقی دموکراتیک در اوکراین را تضعیف خواهد کرد. طرح های سوروس با استفاده از کاهش نرخ بهره بانک مرکزی اتحادیه اروپا مشابه طرحی خواهد بود که پیش از این نیز باعث ضعیف شدن پوند انگلیس شده بود و تلفات اقتصادی بسیاری در کشورهایی نظیر آرژانتین به بار آورد.
سوروس که پیش از این نیز سرمایه گذاری های مشابهی در غرب آفریقا داشته، ادامه داد، «ایده های سرمایه گذاری نابی در اوکراین وجود دارد، مثلا در بخش کشاورزی و یا پروژههای زیرساختی. من به نوبه خود، یک میلیارد دلار سرمایه گذاری میکنم که مطمئنم سود قابل توجهی برایم به ارمغان خواهد آورد. بنیاد من نیز از این سرمایه گذاری منتفع خواهد شد. مشارکت بخش خصوصی نیازمند رهبری سیاسی قدرتمند است».
براساس این گزارش، سوروس با بهره گیری از ارتباطات سیاسی اش در کشورهای غرب آفریقا همچون نیجریه و کامرون و اوگاندا، به حمایت از منافع اقتصادی خود در این کشورها پرداخته است. سازمان موسوم به «دیدبان بین المللی بازده سرمایه گذاری» (Revenue Watch International) که از جمله شرکت های وابسته جرج سوروس است، به ادعای خود، به توسعه مقررات حفاری های مربوط به سوخت های فسیلی در اوگاندا کمک کرد. «موسسه جامعه باز» (Open Society Institute) نیز دیگر سازمان غیردولتی متعلق به سوروس است که اخیرا در تلاش ها برای براندازی روسای جمهور کنگو و سنگال نقش داشته است. درآمدهای هنگفت سوروس از عملیات حفاری و اکتشاف نفت، طلا و الماس در این کشورها همچنان ادامه داد. «گروه بین المللی بحران» (The International Crisis Group) نیز دیگر NGO متعلق به سوروس است که مکررا به دولت آمریکا توصیه کرده تا با مداخله نظامی ارتش آمریکا، به صورت گسترده تر وارد کشورهایی با حاکمیت نسبتا شکننده و سرشار از منابع طبیعی شود.
برپایه این گزارش، قطعا سود سرشاری برای سوروس در اوکراین نهفته است. «شرکت مدیریت سرمایه های سوروس» مالک اصلی بخش بزرگی از سهام شرکت های مهمی است که قرار است از سرمایه گذاری در اوکراین بهره مند شوند. سوروس مالک بیش از 5 میلیون سهم از کل سهام شرکت بزرگ تولیدات شیمیایی «دو کمیکالز» (Dow Chemicals) است که طیف وسیعی از تولیدات و خدمات را در بخش های کشاورزی و صنعتی ارائه می کند. دیگر شرکت مهمی که در بخش کشاورزی سود کلانی عایدش می شود، شرکت «مونساتو» (Monsanto) است. سوروس نیم میلیون سهم از این شرکت بزرگ در حوزه بیوتکنولوژی را به خود اختصاص داده است؛ شرکتی که از زمان آغاز ناآرامی ها در اوکراین از دو سال پیش تا کنون، بخشی از مهمترین مباحثات سیاسی این کشور را به خود اختصاص داده است. این احتمال نیز وجود دارد که شرکت «انرژن» (Energen) که در حوزه گاز طبیعی فعالیت دارد، به عنوان اصلی ترین شرکت تأمین کننده ذخایر سوخت فسیلی اوکراین مطرح شود. سوروس حدود 2 میلیون سهم از این شرکت را نیز در اختیار دارد. شرکت «پی دی سی انرژی» (PDC Energy) نیز در شرایطی که حدود یک میلیون از سهام خود را به مالکیت سوروس درآورده، احتمالا دیگر شرکتی خواهد بود که در زمینه حفاری ها و اکتشافات زیرزمینی در اوکراین فعال خواهد بود. این میلیاردر صهیونیست علاوه بر تمام اینها، بخش قابل توجهی از سهام شرکت مالی «سی تی گروپ» را نیز به خود اختصاص داده است؛ شرکتی که به عنوان واسط مالی اصلی در تمام سرمایه گذاری ها در اوکراین فعالیت خواهد داشت.
این گزارش در ادامه افزود؛ استراتژی سرمایه گذاری سوروس تنها محدود به سهام وی در شرکت های ملی و بین المللی بزرگ و یا صندوق های بین المللی نیست. بخش مهمی از تاکتیک این میلیاردر آمریکایی برای به مالکیت درآوردن اوکراین، سرمایه گذاری هایش روی عناصر پشتیبان در داخل دولت آمریکا بوده است. سوروس در سال 2014 به عنوان یازدهمین حامی مالی بزرگ مقامات آمریکایی در فهرست «بزرگترین حامیان» در سایت OpenSecrets.org معرفی شد.
بنابراین، اگر سوروس حس کند که از این سرمایه گذاری خود در اوکراین بواسطه شرکت هایی که بخش بزرگی از سهام آنها را در اختیار دارد، حدود 100 میلیارد دلار درآمد عایدش می شود، قطعا به دیگر کشورها، سرمایه گذاران و یا حتی صندوق بین المللی پول اجازه نخواهد داد تا 49 میلیارد دلار باقی مانده از این طرح 50 میلیارد دلاری را سرمایه گذاری کنند و خود شخصا برای سرمایه گذاری مابقی این طرح اقدام خواهد کرد.
ران پاول در ادامه مینویسد؛ به نظر می رسد، سرمایه گذاری در اوکراین از جمله مهمترین مسائلی بوده که در اجلاس امسال مجمع جهانی اقتصاد در داووس مطرح شده است. در شرایطی که اکثر این بانک ها و شرکت ها سود سرشاری را از اوکراین عاید کشورهای ذینفع خود خواهند کرد، حتی اگر نرخ بهره وام هایشان نیز نزدیک به صفر درصد باشد، باز هم این کشور زیر بار بدهی کلانی خواهد رفت. چنین اقداماتی پیش از این نیز اقتصاد کشورهایی نظیر یونان و آرژانتین را به ورطه نابودی کشانده بود، اما مادامی که بر میزان سودها افزوده می شود، این سرمایه گذاری ها نیز ادامه خواهد یافت.