بیش از پنج هزار تن در سال ۹۳شیلات در استان تولید شده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج در آذربایجان شرقی، محمد صمدزاده با بیان اینکه یکی از چالش های اصلی جامعه بشری امنیت غذایی است افزود: جامعه ای که بخواهد سالم، پویا و خلاق باشد باید مواد غذایی مفید مانند ماهی را در سبد غذایی خود جای دهد.
وی با اشاره به اینکه بالاترین نرخ رشد مصرف غذا در کشورهای مختلف جهان از آن آبزیان است، افزود: توسعه این بخش و توجه ویژه به ترویج مصرف محصولات آبزیپروری، نقش مهمی را در امنیت غذایی جامعه ایفا خواهد کرد.
صمدزاده با بیان اینکه آموزش تغذیه سالم باید از دوران کودکی توسط مربیان و خانواده ها انجام گیرد، اظهار کرد: املاح، مواد معدنی و وجود امگا ۳، ارزش محصولات آبزیپروری را به نسبت سایر محصولات پروتئینی، در جایگاه بالاتری قرار میدهد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با عنوان اینکه افزایش تقاضا برای مصرف محصولات آبزیپروری در جهان، سهم آبزیان در تامین مواد پروتئینی جوامع را روز به روز افزایش میدهد، ادامه داد: در سال اخیر آبزیپروری در دنیا از رشد چشمگیر و فزایندهای برخوردار بوده است.
وی اظهار کرد: با توجه به رشد هر ساله جمعیت جهان به میزان ۸۰میلیون نفر و افزایش تقاضا برای غذا، پرورش آبزیان توسط دولتها یکی از اقدامات مهم در امر تامین غذای مردم جوامع به شمار می رود.
صمدزاده با اشاره به مصرف سرانه ۸٫۵ کیلوگرمی محصولات آبزیپروری در کشور افزود: این رقم در استان ۴٫۵ کیلو گرم بوده و تفاوت فاحش میزان مصرف این محصولات در کشور با آمارهای جهانی نشانگر این امر است که بستری مناسب برای امر ترویج و آگاهسازی اقشار مردم از مزایای مصرف این محصولات در کل کشور باید فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه عجب شیر داراری ظرفیت افزایش تولید محصولات آبزی پروری را دارد، گفت: پرورش محصولات آبزیپروری به عنوان یک شغل در جامعه نهادینه شده و با تحرک بیشتر در امر ترویج میتواند بسیاری از قابلیتهای شغلی را در جامعه نمایان سازد.
صمد زاده از تولید آرتمیا در حاشیه دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: آرتمیا در عجب شیر در زمین ۸۰هکتار باتخصیص اعتبار هفت میلیارد ریالی ستاد احیای دریاچه ارومیه راهندازی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در آذربایجان شرقی بیش از پنج هزار تن در سال ۹۳شیلات تولید شده است افزود: دراین استان ۴۰۰مزرعه ماهی در حدود ۷هزارو ۵۰۰هکتار زمین آبزی پروری پرورش و تولید می شود.