نگاه افراط و تفریطی برخی ها به ماجرا لوزان اشتباه است/ایران در «مجامع بین المللی»پیگیر دریافت «اس 300»بود نه مذاکره لوزان!
به گزارش خبرگزاری بسیج، محمدصالح جوکار عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاستخارجی مجلس، با اشاره به تصمیم روسیه برای تحویل سامانه اس300 به ایران، اظهار داشت: بحث دریافت این سامانه مساله ای نبود که یک روزه رفع و رجوع شود. روسیه برای این حرکت چهار دلیل عمده داشت.
وی تاکید کرد: از آن جا که خرید این سامانه طی یک قرداد بین المللی صورت گرفته بود، پشتیبان حقوقی و قضائی داشت و جمهوری اسلامی از طریق دادگاه های بین المللی روند دریافت این تجهیزات را دنبال می کرد.
رییس مجمع نمایندگان استان یزد ادامه داد: بعد از قضایای اوکراین روسیه از جانب غرب تحت فشار قرار گرفت و دچار یک سری تحریم شد. این حرکت شاید پاسخی به تحریم های غرب علیه روسیه است. از آنجا که غرب پیش از این نیز علیه ایران تحریم های ظالمانه ای وضع کرده بود، این اتفاق باعث همگرایی بیش از پیش ایران و روس ها شد. در واقع روس ها قصد دارند هم پایبند توافق خود باشند و هم نسبت به تحریم ها اعتراض داشته باشند.
جوکار، افزود: از طرفی تحریم ها علیه روسیه این کشور را دچار مشکلاتی کرده بود که برای حل این مشکلات از مدت ها قبل چراغ سبزهایی برای تجارت کالا با کشورمان نشان می داد.
نماینده مردم یزد و صدوق در مجلس شورای اسلامی، قدرت نفوذ ایران در بعد فرهنگی و سیاسی در منطقه را عامل چهارم عمل روسیه به تعهداتش عنوان کرد و بیان داشت: روس ها با مشاهده تحولات اخیر منطقه ای به درستی دریافته اند که نقش ایران در منطقه نقشی راهبردی است. لذا برای تاثیر گذاری بیشتر و جلوگیری از اعمال نفوذ غرب در منطقه سعی می کنند از قدرت ایران در منطقه بهره ببرند.
عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس، با اشاره به ذوق زدگی عده ای از بیانیه لوزان، تصریح کرد: همانطور که رهبر انقلاب فرموده اند هنوز توافقی حاصل نشده است. گفت و گویی صورت گرفته و بیانیه ای صادر شده است.
وی تاکید کرد: نگاه از روی افراط و تفریط به این ماجرا اشتباه است. ما مذاکرات را ادامه می دهیم و با توافقی که حقوق و منافع ملت شریف ایران را تضمین کند موافقیم. در عین حال اعتقاد داریم ذوق زدگی، شتابزدگی و این تصور که چنین بیانیه ای در برگیرنده پیروزی ما است، تصور غلطی است. چرا که قرائت های مختلفی از این بیانیه منتشر شده است. فکت شیت منتشر شده توسط کاخ سفید تفاوت های عمده ای با آنچه تیم ما به صورت شفاهی بیان می کند دارد.
جوکار در پایان با تاکید بر این نکته که «طبق قانون اساسی، تمام توافق های بین المللی باید به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی برسد» اضافه کرد: قطعاً نمایندگان مجلس از یک «توافق خوب» حمایت می کنند. توافقی که در برگیرنده خطوط قرمز و حقوق هسته ای ملت ایران باشد، بر پایه آن همه تاسیسات و مراکز هسته ای حفظ شده و به کار خود ادامه دهند، حق غنی سازی و تحقیق و توسعه را به رسمیت بشناسد و تنها بر پایه نظارت های متعارف و در چهارچوب ان پی تی باشد، مورد تائید همه است.