مدل مبهم وزارت ارشاد در اعلام نهایی انتخابات خانه مطبوعات مازندران/پای سخنگوی دولت هم به میان آمد!
خبرگزاری بسیج مازندران، ششمین دوره انتخابات خانه مطبوعات مازندران در 12 اسفند سال گذشته با آرای 352 نفر از اصحاب رسانه عضو خانه مطبوعات این استان برگزار و در همان روز اسامی منتخبان اعلام شد.
اندکی پس از اعلام آرا نگذشته بود که زمزمههای تخلفات انتخاباتی بر سر زبانها افتاد و مواردی چون نبود اسامی برخی از خبرنگاران در لیست خانه مطبوعات که منجر به جلوگیری از رای آنها شد، وجود آرای مخدوش و حضور نیافتن برخی از اصحاب رسانه و دادن رای توسط همکار یا فرد غیرخبرنگار با مشخصات فرد غایب از جمله ایرادات وارده بر این انتخابات بود.
یک روز پس از انتخابات، موافقان و مخالفان انتخابات خانه مطبوعات نظرات خود را از طریق رسانهها یا به صورت کتبی به خانه مطبوعات و دستگاههای مربوطه استان و حتی کشور اعلام کردند که باعث حضور بازرسانی از دفتر مرکزی شد.
در حالی که نظر اولیه این گروه بازرسی، تخلفات انجام شده را تایید کرد اما روز گذشته، معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از تایید نتایج ششمین دوره انتخابات خانه مطبوعات این استان توسط ادارهکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.
در حالی که این تائیدیه باید مهر تاییدی بر انتخابات باشد اما علی یوسفی جایگزین حسین علیزاده در بخش روزنامهنگاران شد و دلیل آن را نیز اعتراضات عنوان شده، اعلام کردند.
یکی از نامزدهای بخش بازرسی ششمین دوره انتخابات خانه مطبوعات مازندران با برشمردن برخی از تخلفات، گفت: طبق اساسنامه مربوطه، افرادی که حق عضویت را پرداخت نکردند حق رای دادن ندارند در حالی که حدود 50 نفر مغایر با این بند اساسنامه در رایگیری شرکت داشتند، ورود دولتیها به عرصه انتخابات نیاز به مصوبه مجمع فوقالعاده و تایید مجمع عمومی داشت که رعایت نشد، وجود آرای مخدوش، ثبت آرای کسانی که حضور فیزیکی نداشتند و آرای آنها که توسط افراد دیگر به صندوق ریخته شد نیز از جمله موارد تخلف است.
حسین برزگر با اشاره به جایگزینی علی یوسفی با حسین علیزاده، افزود: این جایگزینی خود جای سوال دارد؛ زیرا وقتی تخلفی صورت گرفته، متوجه همه منتخبان است نه یک نفر، نهتنها در بخش روزنامهنگاران مشکل داشتیم بلکه در بخشهای دیگر نیز مشکلاتی وجود داشت و مستندسازیهایی انجام شد.
وی بیان کرد: جایگزینی علی یوسفی در بخش روزنامهنگاران نمیتواند یک راهکار باشد؛ زیرا این سندی بر بروز و تایید تخلف در انتخابات خانه مطبوعات است.
بازرس سابق خانه مطبوعات مازندران اظهار کرد: هفت نفر از منتخبان ششمین دوره انتخابات خانه مطبوعات بهصورت کتبی و یک نفر به صورت شفاهی آمادگی خود را برای تکرار انتخابات اعلام کردند تا به شبهات، اختلافات و دلخوریهای اتفاق افتاده، پایان دهند.
برزگر در پایان گفت: اجماع و خیر و صلاح اصحاب رسانه بر این است که انتخابات خانه مطبوعات در 12 اسفند 93 ابطال و انتخابات بار دیگر برگزار شود.
اکبر مقدسی و محسن هدایتی در بخش بازرسی، حسین قربانی در بخش سرپرست خبرگزاریها، راحله حاجیان، علی یوسفی و ساسان شیخی در بخش روزنامهنگاران، محمد قلینژاد و رضا حسنزادهاشرفی در بخش مدیران مسئول و شیدالله احمدی نیز در بخش سرپرست کشوری منتخبان ششمین دوره انتخابات خانه مطبوعات مازندران شدند.
بهنظر میرسد در شرایط فعلی باید به نظر و آرای آن دسته از اصحاب رسانه که از راههای دور و نزدیک، وقت و هزینه صرف کردند تا خود را به مرکز استان رسانده و بدون هیچ مشکلی، طبق اساسنامه و قانون مطبوعات در انتخابات پرشور خانه مطبوعات مازندران شرکت کردند، احترام گذاشته شود، زیرا تعداد افراد متخلف در برابر این افراد بسیار ناچیز است.
همچنین با توجه به تجربیات این دوره از انتخابات و تخلفاتی که محرز شده است، انتظار میرود مسئولان امر تدابیری بیندیشند تا چنین مواردی که با روح قوانین و اساسنامه انتخابات مطبوعات مغایرت داشته و موجب التهاب و تشویش اذهان در فعالان رسانهای میشود، تکرار نشود.
رئیس هیئت اجرایی ششمین دوره انتخابات خانه مطبوعات مازندران اظهار کرد: انتظار این بود که هر مقامی در وزارت ارشاد، اگر قصد تغییر در آرا را داشت با حضور هیئت اجرایی و شنیدن نظرات ما، تصمیم لازم اتخاذ میشد.
عباسعلی کوشکی با اظهار تعجب از این شیوه وزارت ارشاد، گفت: آنچه ما در هیئت اجرایی با حضور نماینده وزارت ارشاد و مسئولان ارشاد استان بررسی کردیم بهگونهای نبود که فردی از منتخبان حذف یا با دیگری جابهجا شود و این اقدام وزارت ارشاد بسیار تعجبآور است.
این پیشکسوت رسانههای مازندران با اعلام پرسش از برخی مقامات عالی دولت، بیان کرد: واقعاً این پرسش برای من مطرح است که چه در پشت پرده است که شنیده میشود اموری مثل انتخابات خانه مطبوعات یک استان را به معاون رئیس جمهور و سخنگوی دولت میکشانند و وی برای یک مسئله جزئی، صنفی و داخلی که ساز و کار مشخصی دارد، تمام عیار وارد میدان میشود و با وزیر ارشاد وارد مذاکره شده و دستور پیگیری میدهد!
رئیس هیئت اجرایی ششمین دوره انتخابات خانه مطبوعات مازندران حذف یکی از منتخبان را غیرقابل قبول دانست و افزود: اگر قرار بر تغییر یکی از منتخبان و نادیده گرفتن حق انتخاب اعضای خانه باشد، تجدید کل انتخابات خانه مطبوعات که اکنون به خواست عمومی از سوی بسیاری از اعضا تبدیل شده بهترین راهکار است.
کوشکی با تاکید بر اینکه هیئت اجرایی دقت لازم و کافی را بر شمارش آرا داشته است، تأکید کرد: اگر واقعاً به قول آقایان، شبههای وجود دارد که ۴۰ یا ۵۰ رأی جابهجا شود، بهتر است انتخابات قبلی باطل و دوباره برگزار شود.
وی در پایان با اعلام اینکه بهعنوان وظیفهای که به بنده محول شده تا حصول نتیجه و احقاق حقوق یکایک منتخبان و اعضای خانه مطبوعات تلاش خواهم کرد، گفت: حتماً در اولین فرصت با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران جلسهای خواهم داشت و با ایشان درباره دغدغه جامعه مطبوعات استان، مذاکره و نتیجه را بهاطلاع همکاران میرسانم.