وضعیت امروز عفاف و حجاب کارنامهی فرهنگی ۳۰ سال مدیران ماست
حجت الاسلام علی خداپرست در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار خبرگزاری بسیج در خراسان رضوی، اظهار داشت: اصل حجاب از ضروریات دین مبین اسلام بوده و در قرآن کریم نیز مطرح شده است. از طرف دیگر به دلیل آن که جامعه ما یک جامعه اسلامی و دینی محسوب می شود، طبیعتا رعایت این مسأله دینی هم واجب است.
وی در ادامه ابراز داشت: همچنین باید توجه داشت که دین مبین اسلام خواستار زندگی همراه با آرامش است و می داند که بی حجابی و بی عفتی در جامعه ناآرامی ایجاد کرده و کانون گرم خانواده ها را از هم می پاشاند؛ لذا رعایت عفاف و حجاب را بر همه افراد اعم از زن و مرد واجب کرده است.
خداپرست ضمن اشاره به تأکيدات مقام معظم رهبري درخصوص اصلاح وضع عفاف و حجاب در جلسه سران سه قوه تصریح کرد: موضوع عفاف و حجاب در دستور کار شورايعالي انقلاب فرهنگي قرار گرفت و در تاريخ ۱۴ بهمن ۱۳۷۶ ، اصول و مباني و روشهاي اجرايي گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جلسه ۴۱۳ شورايعالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيد و در تاريخ چهارم تير ماه ۱۳۸۴، به پيشنهاد شوراي فرهنگي اجتماعي زنان آئيننامه راهبردي گسترش فرهنگ عفاف در جلسه ۵۶۶ تصويب گرديد و از سوي رئيس جمهور وقت به دستگاهها ابلاغ گرديد.
وی در ادامه مطلب فوق افزود: با این حال اکنون پس از گذشت سالها از زمان تصویب و تدوین آیین نامههای اجرایی و تعیین ۳۱۰ محور و مفاد برای این قانون میگذرد و به جرأت می توان گفت هیچ یک از دستگاه های متولی اجرای قانون به جز نیروی انتظامی پا به میدان عمل نگذاشته اند و به نوعی قانون توسعه عفاف و حجاب اجرا نشده و بر زمین مانده است.
امام جمعه خرو نیشابور خاطر نشان کرد: اينکه چرا يک مصوبه آن هم مصوبهاي که ريشهاي به عمق باورهاي مذهبي مردم يک جامعه دارد و خواسته عموم آنهاست پس از گذشت این همه سال اجرا نميشود ، جاي تأمل دارد.
وی بیان داشت: شاید اصليترين عامل اجرايي نشدن طرح عفاف و حجاب کم گذاشتن دستگاههای فرهنگی و اجرایی ما است و کارهایی که لازم بوده است را انجام ندادهاند ، به عبارت دیگر عزم جدی تاکنون در مسئولان امر دیده نشده است.
وی ادامه داد: دلیل دیگر را نیز میتوان اینگونه بیان نمود که مطالبه فرهنگی زمانی نهادینه میشود که اقناعکننده باشد و برای پذیرش آن انگیزه ایجاد شود ، متأسفانه در رابطه با بحث عفاف و حجاب اقناع به اندازه کافی به وجود نیامده است به طوری که وقتی از فرد کم حجاب دلیل رفتارش را میپرسیم فکر نمیکند که کارش نادرست است. بنابراین ما متأسفانه نه تنها کار چندانی در این رابطه نکردهایم بلکه گاهی در رابطه با عفاف حیازدایی هم کرده ایم.
خداپرست به دلیل دیگر اشاره کرد و گفت: دلیل دیگر را نیز می توان در آموزش و پرورش جستجو کرد. آموزش و پرورش ۱۲ سال از بهترین سالهای عمر نسل جوانمان را در اختیار دارد، اما گاهی آموزش های ما از الگوهای غربی پیروی می کند، به طوری که بعضی از آنها آموزش های ضد حیاست ، در واقع مشکل اصلی اینجاست که موضوع عفاف و حجاب برای دانشآموزان نهادینه نشده است، چرا که اگر دانشآموزان به درستی به فواید عفاف و حجاب پی میبردند، قانع میشدند که باید حجاب خود را در خارج از مدرسه و در محیط اجتماعی نیز رعایت کنند.
وی یادآور شد: دانشگاهها نیز می توانستند عفاف و حجاب را نهادینه کنند اما اطلاعات را به جوانان نرساندند و میتوان گفت که نظارت ما در رابطه با این موضوع بسیار ضعیف بوده است،هماکنون نشریاتی که علیه حجاب در دانشگاه ها منتشر میشود، در مقایسه با نشریاتی که به ترویج حجاب میپردازد بسیار بیشتر است و نشریاتی که به موضوع ازدواج سفید که حقیقت آن سیاهی محض است پرداختهاند متأسفانه همچنان به فعالیت های خود ادامه میدهند.
ضعف اقتصادی در اجرای
اقدامات فرهنگی
امام جمعه خرو نیشابور تصریح کرد: همچنین ما در رابطه با فرهنگ، دچار ضعف اقتصادی شدیدی هستیم، به طوری که در این سالهای پس از انقلاب مجموعه بودجهای که برای دستگاهها در رابطه با بحث فرهنگ و عفاف و حجاب گذاشته شده بسیار اندک بوده است. الگوی توسعه غربی حاکم بر برنامه اول، دوم و سوم و چهارم الگویی اقتصاد محور است که برایش تنها سود و سرمایه و بالا بردن شرایط اقتصادی مطرح است و در این میان بودجه بحث فرهنگی ضعیف بوده و هست، از طرفی این سؤال را باید بپرسیم چرا وقتی ما اسلام و احکامش را پذیرفتهایم شاخص ارزیابی عملکرد ما باید نگاه سکولار غربی باشد؟!
وی گفت: این وضع نامطلوب محصول مجموعهای از حلقههای مدیریتی، فرهنگی و اجرایی در طول این سالهاست.
در دوره سازندگی و دوره اصلاحات با اولویت قرار گرفتن مباحثی چون توسعه، رفاه و در درجه دوم قرار گرفتن مباحث فرهنگی نگاه و بینش مردم به سمتی دیگر هدایت شد بنابراین میتوان گفت: وضعیت امروز عفاف و حجاب کارنامهی فرهنگی ۳۰ سال مدیران ماست. اینکه دستگاههای مختلف در رابطه با مقوله عفاف و حجاب هر کدام به راهی میروند مربوط به این است که ما در این رابطه هنوز به فهم فرهنگی مشترکی نرسیدهایم.
وی خواستار همکاری نهادهای نظارتی، اعم از مجلس شورای اسلامی و شورایعالی انقلاب فرهنگی و تقویت و بکارگیری اهرم های نظارتی در خصوص اجرایی شدن این قانون شد.
وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: ترویج خشونت، فروپاشی بنیان خانواده ، ترویج بی غیرتی، فروپاشی فرهنگ حجاب و عفاف وترویج لاابالی گری دینی از پیامدهای استفاده ازشبکه های ماهواره ای است.دین مبین اسلام برای همه آداب وظرایف زندگی انسانها فارغ ازرنگ و نژاد از حیات تا موت دستورات متقن و جامع ای دارد که بهره مندی از آن حیات طیبه را برای آنان به ارمغان خواهد داشت.
خداپرست با بیان اینکه تغییر سبک زندگی به وسیله ماهواره برنامه اصلی ناتوی فرهنگی است، اظهار داشت: رفتن ماهواره به منازل یکی از جلوه های روشن جنگ نرم دشمنان است ، دشمن به واسطه این شبکه ها درصدد ترویج دین ستیزی و از بین بردن ارزش های اخلاقی در جامعه است.
دنیای استکباربرای به زانو در آوردن فرهنگ اصیل اسلامی باخلق هزاران شبکه با انواع اسم و رسم های فانتزی برای ضربه زدن به هویت دینی جامعه ما وارد کارزار جنگ فرهنگی شده تاسناریوی شوم ناتوی فرهنگی خودرابا موفقیت اجراءکند.
وی گفت: دشمنان نظام برای این که بتوانند بدنه یک جامعه را پیاده نظام افکار خود کنند،اقدامات زیادی در این راستا انجام داده اند که یکی از آنها ایجاد شبکه های گسترده ماهواره ای است.
خداپرست ادامه داد: ماهواره ها یکی از ابزارهای دشمن در جهت تغییر سبک زندگی اسلامی است ، استفاده کنندگان از برنامه های مبتذل ماهواره ای، موجبات فروپاشی خانواده ها ، سستی اعتقادات ، تشویق به بی بندو باری، استحاله فرهنگی و بی هویتی دینی نسل کنونی را در پی خواهد داشت و آیندگان نیزازسم مهلکش در امان نخواهند بود.
وی مطمئن ترین راه مقابله باآسیبهای ماهواره ای را تقویت آموزه های دینی،بومی و ملی ، ارتقای سطح آگاهی خانواده، برنامه ریزی مناسب برای اوقات فراغت جوانان، ترویج الگوهای رفتاری مناسب در خانواده و اجتماع برشمرد.
تغییر سبک زندگی به وسیله ماهواره برنامه اصلی ناتوی فرهنگی است.
امام جمعه خرو نیشابور تصریح کرد: دستگاه شیطانی ناتوی فرهنگی و صهیونیسم جهانی از عمل نکردن دولت به این قانون احساس رضایت می کنند چرا که تمام هدفشان این است که با استفاده از ابزاری همچون شبکه های ماهواره ای نسبت به گسترش بدحجابی و بی بندوباری در جامعه اسلامی عمل کنند.
وی در پایان ابراز داشت: اگر دولتمردان نسبت به این مسئله مهم جامعه بی تفاوت باشند موجب می شوند که دشمنان اسلام به اهداف خود دست یابند و به جهت رفع این معضل ، تلاش های آن ها لازم و ضروری می باشد.