سواستفاده از اقلیت ها برای پروِِِژه های حقوق بشری!
به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از دیده بان، سازمان هایاس به جهت مأموریت خود در اغوا و دعوت به مهاجرت اقلیتهای دینی ایرانی و سوءاستفاده حقوق بشری از آنها توسط رهبران دینی و نمایندگان جامعه اقلیتهای دینی در ایران مورد انتقادات شدیدی قرار دارد چراکه اجرای چنین سیاستی برای ادامه بقای چند هزارساله اقلیتهای دینی ایرانی یک تهدید به حساب میآید. در این ارتباط سعی کردهایم نظرات چند تن از نمایندگان شاخص اقلیتهای دینی را در خصوص هایاس جویا شویم.
آشوریان
«یوناتن بتکلیا»، دبیرکل جامعه جهانی مسیحیان آشوری و نماینده آشوریان و کلدانیان در مجلس شورای اسلامی موضعگیری جالب توجه جامعه آشوریان ایران را در خصوص این سازمان اینگونه بیان میکند: «سازمان هایاس تشکیلاتی صهیونیستی است. فرقی نمیکند آشوری، ارمنی یا زرتشتی، به هر طریقی میخواهد چهره ناخوشایندی از جمهوری اسلامی نشان دهند. آنهم در شرایطی که ما همه بدون استثنا در ایران در کمال آرامش و آسایش مراسم مذهبی خود را انجام میدهیم.»
وی در ادامه ایالات متحده را مسئول کاهش جامعه مسیحیان آشوری در ایران دانست و افزود: «آنها تمام گرین کارتهای خود را به ما میدهند. تنها هدف آنها این است که با هیاهوی تبلیغاتی چنین وانمود کنند ایران با اقلیتهای دینی بدرفتاری میکند. ما در ایران حتی از برادران مسلمانمان آزادتریم. میتوانیم نوشیدنیهایی که برای مسلمانان مجاز نمیباشد را بنوشیم. پسران و دخترانمان میتوانند در باشگاههایمان آزادانه معاشرت کرده و آواز بخوانند.»
دبیرکل جامعه جهانی مسیحیان آشوری با اشاره به آزادی انجام مراسم دینی توسط همه اقلیتهای دینی از جمله زرتشتیان، یهودیان و مسیحیان در خصوص مراکز دینی همکیشان خود گفت: «جامعه آشوری 6 کلیسا در تهران دارد حدود 100 کلیسا در نقاط مختلف از جمله ارومیه و روستاهای اطرافش دارد حتی در برخی از این کلیساها یک نفر آشوری در روستا نیست و آن کلیسا توسط برادران مسلمان که در همسایگی کلیسا هستند نظافت میشود. کلید کلیسا را امانت دارد و نظافت، تمیزی برفروبی و غیره و غیره انجام میدهند هر کس که بخواهد زیارت برود کلید را از آنها میگیرد و زیارت میکند.
اتفاقات و بحرانهای زیادی در نقاط مختلف دنیا روی میدهد اما مسیحیان و کلیه اقلیتها در ایران بدون هیچ دخالتی و هیچ مشکلی، بدون اینکه یک دانه آجری از دیوار کلیسایی بیافتد در ایران زندگی میکنند. بنده به عنوان نماینده آشوریان عرض میکنم هیچگونه مشکلی برای کلیساهای آشوری که به زبان آشوری مراسم دارند تا به حال روی نداده است. نام کلیساهای ما به نام قدیسان و ما است ما آزادانه جشنهای مذهبی میگیریم و مراسم خاص خود را برگزار میکنیم.»
وی در ادامه در خصوص تردد اتباع دیگر کشورها به ایران برای انجام مراسمات دینی گفت: «مردم دیگر کشورها برای زیارت کلیساهای ما از نقاط مختلف دنیا میآیند، کلیسای حضرت مریم ما در شهر ارومیه یکی از ده کلیسای قدیمی جهان است که از کشورهای مختلف برای زیارت آن میآیند. برادران مسیحی، کلیمی و مسلمان بدون هیچ مشکلی به زیارت کلیساهای ما میروند.
ما در ایران آرامش داریم، اگر در کشور مشکلی هم هست، فقط مختص من آشوری نیست، برای شیعه، ترک و کردستانی و برای همه همان مشکل وجود دارد. اگر خوشی و آسایشی هم هست، برای همه است. امروز ایران را در نظر بگیریم، در کشورهای همسایه تنها کشوری است که آسایش و آرامش در آن وجود دارد و مردم با آرامش در خیابانها راه میروند بدون ترس از اینکه الآن کسی خود را در خیابان منفجر میکند. در حالی که برخی از کشورها درگیر بحران هستند و بسیاری به کشورهای دیگر فرار کردند ولی متاسفانه همین مدعیان حقوق بشر، همین تشکیلات هایاس یک نفر از این کشورها را به عنوان پناهنده نبرده است؛ نه از عراق، نه از سوریه نه از افغانستان یا پاکستان! ولی ایرانی که آرامش دارد خیلی راحت بر اقلیتهای ایرانی مانور میدهند و به آنها تسهیلات بسیار ویژه اختصاص میدهند، این چه خدماتی است که بنده در خانه نشستم، از سفارت زنگ میزنند تشریف بیاورید ویزای خود را بگیرید! تا بعداً بگویند که مردم از ایران فرار کردند و ما آنها را به آمریکا آوردهایم.»
نماینده آشوریان و کلدانیان در مجلس شورای اسلامی اقداماتی نظیر سازمان هایاس را سیاسی معرفی کرده و ادامه داد: « هدف آنها از این کار این است که چهرهای نشان بدهند که واقعیت ندارد و کذب است، آنها برای این منظور به هر کار کثیفی دست میزنند که مثلاً چهره ایران را در منظر جهانی بد نشان دهند. ما آشوریان بیش از سه هزار و هفت صد سال در ایران زندگی کردهایم که 1400 سال آن در کنار برادران مسلمانمان بوده است.
طوفانها و رویدادهای مختلفی روی داده، اما آشوریان هیچگاه در ایران قتل عام نشدهاند، ولی در کشورهای دیگر در طول تاریخ قتل عام شدهاند. آشوریان هر کجا بروند ایران وطن آنها است میروند و بر میگردند. آمار مطرح شده مهاجرت غیر واقعی است، من نمیگویم اصلاً وجود ندارد، اما برخی خانوادهها برای تحصیل و زندگی مهاجرت میکنند و در زمان جنگ نیز تعدادی از کشور خارج شدند. در آن شرایط سفارت اتریش روزهای سهشنبه مختص اقلیتها بود و هیچ مسلمانی نمیتوانست در آن روز درخواست ویزا کند. این تسهیلات مهاجرت را میدهند تا این آزادی و امنیت که در اینجا دارند را زیر سؤال ببرند، ولی با این حرکتها جوامع ما از ایران جدا نمیشوند و به کوری چشم همه مدعیان حقوق بشر در این کشور میمانند.»
زرتشتیان
«کوروش نیکنام»، نماینده سابق زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص مهاجرت زرتشتیان میگوید: «مهاجرت برای همه اقلیتهای دینی در ایران مشکل بزرگی بوجود آورده است، تعداد زرتشتیان در سی سال گذشته به نصف کاهش یافته است. آرزو میکنم همه به ایران باز گردند، اما حدس میزنم این کار را نمیکنند، به نظر میرسد در 30 سال آینده در این کشور دیگر زرتشتیای وجود نخواهد داشت!»
کلدانی
اسقف «رمزی گارمو»، اسقف اعظم کلیسای کلدانی که اصالتاً اهل موصل عراق است، از 31 سال پیش در ایران فعالیت داشته است. وی را در دفتر کارش که در کلیسای حضرت یوسف، از کلیساهای مسیحی تهران میباشد، ملاقات کردیم و وی در پاسخ به سوال ما در خصوص مهاجرت اقلیتها در ایران گفت: «مردم درک نمیکنند که بعد از ایران به چه کشوری میروند! آنها به کشوری میروند که در آن مردان میتوانند با مردان ازدواج کنند! سقط جنین قانونی و طلاق بسیار آسان است. زندگی به عنوان یک مسیحی در آمریکا بسیار سختتر از زندگی به عنوان یک مسیحی در ایران است؛ باور کنید!»
رمزی گارمو ضمن ابراز ناراحتی از مهاجرت مسیحیان توضیح میدهد: «افراد مرتباً مراجعه کرده و درخواست نامه رسمی مهر و موم شده میکنند تا بتوانند به سازمان هایاس ثابت کنند که مسیحی هستند. جوانان آشوری کلدانی این نامهها را درخواست میکنند و طی مصاحبه خود با هایاس در وین با این نامهها میتوانند ثابت کنند مسیحی هستند. کریسمس گذشته کلیسای ما نیمه خالی بود، در حالی که چند سال پیش حتی حیاط ما کاملاً پر میشد.»