وی در ادامه گفت: سه کشور از هفت کشور حاضر در مذکرات میگفتند که هیچگونه تحریمی در این خصوص نباشد. در نتیجه می بینید که ما به نوعی پیروزی در این زمینه دست یافتیم زیرا نه تنها تحریمها را حفظ کردیم بلکه این پرونده را در ذیل فصل هفتم حفظ کردیم که شورای امنیت سازمان ملل متحد می تواند درباره آن اقدام کند. بنابراین احساس می کنم این توافق بسیار قوی است و من بسیار خوشحال هستم.
کری در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: جهانیان از تغییر روابط با ایران استقبال می کنند. تردیدی در این خصوص نیست اما من نمی خواهم در این خصوص پیشبینی انجام بدهم. این توافق، توافق هسته ای است و ما درباره مسائل دیگر مذاکره نکرده ایم. همین مسئله یکی از علل مطرح درباره حفظ موضوع تسلیحات و موشکها است. آنچه ما درباره آن مذاکره میکنیم ظرفیت هسته ای ایران است. ما محدودیتهایی در این خصوص اعمال کرده ایم.
وی در پاسخ به سوالی درباره نگرانی کشورهای منطقه از اینکه ایران پول حاصل
از رفع تحریمها را برای مصارف نظامی صرف کند گفت: ایران سالانه حدود
پانزده میلیارد دلار برای بخش نظامی خودش هزینه می کند. این در حالی است که
کشورهای حوزه خلیج فارس ، سالانه یکصد و سی میلیارد دلار برای این منظور
صرف می کنند. این تفاوت بسیار فاحش است. ایران حدود نهصد میلیارد دلار برای
بخش انرژی و زیرساختها و بخش ارتباطات و بانکهایش نیاز دارد.
بنابراین فکر نمی کنیم حسن روحانی این آزادی عمل را داشته باشد که بخواهد این پول را در کشورهای دیگر ، خرج کند.
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد:اگر وضع زندگی مردم ایران بهتر نشود ، آنها بسیار خشمگین خواهند شد. ما رویه ای را وضع کرده ایم که براساس آن، ایران قادر نخواهد بود به تسلیحات هسته ای دست پیدا کند. اگر هم ایران بخواهد این کار را انجام بدهد از آن مطلع خواهیم شد. همه گزینه هایی که در حال حاضر در دسترس است ، در آینده نیز وجود خواهد داشت. زمان فرار هسته ای ایران نیز به یک سال افزایش خواهد یافت. درنتیجه با این توافق هسته ای، منطقه و کل جهان امن تر شده است.