وی تصریح کرد: به عنوان یک معلم تاریخ معتقدم، زمانی یک مملکت میتواند از رشد و توسعه برخوردار باشد که وارد عرصه های جهانی شده باشد و محافل سیاسی را با خود همسو کند و قدرت فرهنگی خود را توسعه دهد.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و آلمان ادامه داد: بر این اساس، معتقدم در انزوا ماندن و سیاست درهای بسته هیچگاه ما را به قدرت نمیرساند و در فضای بسته و منزوی نیز نمی توانیم انقلابمان را صادر کنیم.
هروی با اشاره به برخی از مشکلات ناشی از تحریم ها در سال های اخیر و محدودیتهای ایجاد شده برای اقتصاد کشور گفت: در حال حاضر مجددا این فرصت فراهم شده و ما در باشگاه هسته ای جهان به رسمیت شناخته شدهایم.
وی با بیان اینکه جمع بندی مذاکرات هسته ای وین به معنی آغاز یک راه است، عنوان کرد: وقتی امروز دنیا ما را به عنوان یک قدرت مطرح پذیرفته، فرصت لازم فراهم شده است تا همه شعارهایی را که تا امروز می دادیم، به عمل تبدیل کنیم.
مشکلات و مفاسد ناشی از تحریمها/ پایان مذاکرات، به معنی آغاز راه است
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر اینکه امروز باید از فرصت فراهم شده استفاده کنیم تا دانشگاه های ما بتوانند در تعامل با مراکز علمی جهان عظمت گذشته کشور را در عرصه علمی احیاء کنند، تاکید کرد: پایان این مذاکرات، به معنی آغاز راه است؛ هر چند شاید در روزهای آینده چانهزنی هایی درباره برخی مسائل بوجود بیاید، اما اصل قضیه از سوی نظام پذیرفته شده است که این روش، روش مناسبی است.
هروی با اشاره به برخی مشکلات و مفاسد اقتصادی پیش آمده در کشور در راه تامین برخی اقلام تحریمی گفت: بعد از این دیگر نمیتوانیم تنبلی کنیم و باید برای کار همهجانبه آماده شویم.
وی در ادامه، درباره ساز و کار ورود مجلس به موضوع جمعبندی مذاکرات هسته ای همزمان با شورای عالی امنیت ملی، اظهار داشت: در مصوبه هسته ای اخیر مجلس، برای جلوگیری از موازیکاری و اتلاف زمان، بررسی این موضوع به نوعی، به شورای عالی امنیت ملی احاله داده شده که این شورا نیز زیر نظر شخص رهبر معظم انقلاب است و با حضور چهرههای مطرح سیاسی با سرعت تصمیمگیری میکند.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و آلمان، در عین حال با اشاره به تبصره یک ماده واحده هسته ای مجلس که بر ضرورت ارائه نتیجه مذاکرات هسته ای به مجلس تاکید میکند، افزود: مجلس در رأس همه امور برای تصمیمگیری است و تصمیمگیری نهایی در رابطه با نتیجه مذاکرات نیز، بر عهده مجلس خواهد بود.
خوشحالی از نتیجه مذاکرات طبیعی است، اما ذوقزدگی معنا ندارد/ عهدنامه ترکمانچای، نتیجه ذوقزدگی در گلستان بود
هروی در ادامه، همچنین در رابطه با تلاش برخی گروه های سیاسی برای برپایی محافلی تحت عنوان «جشن هستهای» گفت: ما در آغاز راه هستیم و البته خوشحالیم که توانستیم با یک ضرباهنگ واحد در کشور، قدرت های جهانی را وادار به قبول حرف خودمان کنیم، اما ذوقزدگی معنا ندارد؛ چراکه باعث میشود، اصل قضیه را رها کنیم.
وی با بیان اینکه قبلا نیز یکبار این بلا بر سر ما آمده است، تصریح کرد: در عهدنامه گلستان آنقدر ذوقزده شدیم که یادمان رفت مفاد عهدنامه و پیچ و مهرههای آن را محکم کنیم، بنابراین عهدنامه ترکمانچای نتیجه ذوقزدگی در رابطه با گلستان بود.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و آلمان خاطرنشان کرد: بلایی که در سال ۱۲۲۷ بر سر ما آمد، به این خاطر بود که در عهدنامه گلستان آنقدر قضایا را با وادادگی و بیدقتی پیش بردیم که ضربه آن را در ترکمانچای خوردیم.
هروی تاکید کرد: امروز خوشحالی ما از نتیجه این مذاکرات طبیعی است که توانستیم دنیا را متقاعد کنیم، اما اینکه تصور کنیم کار تمام شده، اشتباه است؛ چراکه تازه کار شروع شده و بعد از این باید آستینها را بالا بزنیم و وارد معرکه شویم و چشمانداز نظام در افق ۱۴۰۴ را عملیاتی کنیم و این به صبر و درایت نیاز دارد.