موفقیت قابل قبولی در ایمنسازی شهر تهران در برابر سوانح طبیعی نداشتهایم
به گزارش خبرگزاری بسیج، محمد سالاری در نطق پیش از دستور یکصد و هفتاد و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: در ابتدا لازم میدانم قبلا از ورود به بحث از دستور فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبنی بر کاهش تبعات ساخت و سازهای میدان سپاه در تعاملات با شهرداری تهران و شورای اسلامی شهر تهران تشکر کنم.
وی ادامه داد: چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران در آستانه رسیدن به نیمه عمر خود و اتمام دو سال از فعالیتهای این شورا است.
سالاری افزود: مشخص است جایگاه نهاد شورای اسلامی و شهرداری تهران پس از جایگاه دولت و مجلس شورای اسلامی از تاثیرگذارترین نهادهای منتخب مردمی است و قطعاً بررسی کارنامه و عملکرد چنین نهادی در پایان هر سال از عمر خود و نهایتا اتمام دوره در تاریخ مدیریت شهری کشور ثبت و ضبط میشود و همواره در تیررس نگاههای تیزبین شهروندان و دیدگانهای شهری قرار دارند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: صرف اعلام لیست بلند بالای کار کارشناسی و تصویب مصوبات از سایر اقدامات کفایت نمیکند بلکه آنچه ملاک عمل مقایسه کارنامه یک دوره از عمر شورا با دوره قبلی و بعدی است میزان تحقق یافتن برنامهها و اسناد فرادست آن و مصوبات آن شورا است.
سالاری یادآور شد: از جمله راهبردها و اهداف طرح جامع شهر تهران موضوع ساماندهی و صیانت از حریم پایتخت و نیز توسعه اجتماعی و ساماندهی اسکان جمعیت شهر تهران است.
وی ادامه داد: به نظر میرسد شورای چهارم در تحقق این راهبردها در محدوده قانونی شهر تهران و حریم آن کارنامه نسبتا قابل دفاعی داشته باشد بطوری که طی دو سال گذشته توانسته است تاثیرگذاری قابل توجهی در تغییر رویکرد شهرداری تهران در ارتباط با بارگذاری در مناطق 22 گانه بویژه کمیسیون ماده 5 با همکاری شهرداری تهران داشته باشد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران افزود: با عنایت به اینکه جمعیتپذیری در شهرهای اقماری شهر تهران اعم از 23 شهر که با تهران دارای حریم مشاعی هستند و 75 شهر اقماری تاثیر مستقیمی در افزایش چالشهای شهر تهران بویژه کاهش سرانهها و کاهش کیفیت زندگی در شهر تهران دارد که متاسفانه حساسیت لازم در شورای چهارم در این ارتباط نبوده است.
سالاری گفت: هر چقدر شورای شهر تهران در رعایت راهبردهای طرح جامع و طرح تفصیلی موفق عمل کند، افزایش سرسامآور جمعیت در شهرهای اقماری شهر تهران و اساساََ کل کلانشهرها تمامی برنامهریزیهای شورای شهر تهران را تحت تاثیر جدی قرار میدهد و بنابراین نظریهای که مشکلات و چالشها و یا اداره کلانشهرها به ویژه کلانشهر تهران محدود به محدوده قانونی این شهرها نیست، نظریه بسیار درستی است ولی متاسفانه شورای شهر تهران از ظرفیت خود در تعامل با وزارتخانههای مرتبط و دولت و سایر سازمانها و نهادها و مجلس شورای اسلامی جهت کنترل جمعیت شهرهای اقماری اقدامی نکرده است.
وی یادآور شد: قطعاً یکی دیگر از چالشهای اداره شهری و کلانشهرها بویژه کلان شهر تهران بحث نحوه تامین اعتبارات و بودجه مورد نیاز برای اداره شهر و نیز نحوه هزینه آن میباشد و البته یکی از شاخصهای اساسی در دفاع از کارنامهشوراها و شهرداریها نسبت به درآمدهای پایدار به ناپایدار بودجه شهرها است.
سالاری ادامه داد: یکی از شاخصهای اساسی در دفاع از کارنامه شوراها و شهرداریها نسبت به درآمدهای پایدار به ناپایدار بودجه شهرها میباشد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران افزود: شورای اسلامی شهر تهران و شهرداری تهران در استفاده از ظرفیت طرح جامع و طرح تفصیلی شهر تهران در تحقق راهبردهای طرح جامع مبنی بر توسعه اقتصادی و رونق فعالیتهای اقتصادی در شهر و ارتقای نقش و جایگاه شهر تهران در سطوح ملی، منطقهای و بینالمللی و ایجاد بازارهای تجارت جهانی که در پهنههای جنوب شهر تهران در طرح جامع پیشبینی شده است به چه میزان موفق بوده؟ و چه برنامههای عملیاتی پیش رو دارد؟
سالاری افزود: درمورد بهبود وضعیت شبکههای ارتباطی و حمل و نقل و ترافیک که یکی دیگر از راهبردهای طرح جامع تهران است انصافاً شهرداری کارنامه قابل قبولی دارد گرچه توسعه حمل و نقل ریلی و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهر تهران به موجب قانون نیازمند کمکهای دولتها بوده است.
وی افزود: یکی دیگر از راهبردهای طرح جامع موضوع ایمن سازی شهر تهران در برابر سوانح طبیعی و بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده شهر تهران است که متاسفانه علیرغم اینکه شهرداری تهران و شورا به وظایف قانونی خود در بخشودگی عوارض ساخت و ساز اقدام کردهاند ولی میزان موفقیت دراین زمینه به هیچ عنوان قابل دفاع نیست که نیاز به تلاش شورای اسلامی شهر تهران برای استفاده از ظرفیتهای دولت و کمکهای دولتی بویژه بانکها دارد.
بنابراین این سوال مطرح میشود که شورا و شهرداری برای حل مشکلات بافت فرسوده و پدافند غیرعامل به عنوان یکی از چالشهای اساسی شهر تهران و به عنوان یکی از 10 شهر ناامن دنیا در مقابل زلزله چه تدبیری اندیشیده است.
سالاری افزود: یکی از مشکلات اساسی کشورمان و شهر تهران در آینده مشکل کم آبی است و سوال این است که شورا و شهرداری تهران در این مورد چه راهبردی اتخاذ نمودهاند به طور مثال در تصفیه و بازچرخانی فاضلاب شهر تهران آبهای سطحی برای مقابله با کم آبی آینده چه اقدامات و برنامههایی داریم.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در پایان افزود: براساس نظر متخصصین محیط زیست اساسا بسیاری از روشهای رایج در توسعه فضاهای سبز و بوستانها و درختکاریها در کل کشور و شهر تهران منطبق بر تهدیدات کم آبی آینده نیست گرچه در شهرداری تهران در این زمینه مطالعاتی صورت پذیرفته است ولی نگرانیهای جدی درمورد از بین رفتن حاصل بسیاری از تلاشها وجود دارد.