خبرهای داغ:
روزنامه پاکستانی گزارش داد

پاکستان انتظار سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری ایران پس از تحریم‌ها را دارد

روزنامه پاکستانی می‌نویسد که اسلام‌آباد پس از لغو تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و توافق هسته‌ای انجام شده میان تهران و ۶ قدرت جهانی امیدوار است که روابط تجاری و اقتصادی را با این همسایه جنوب غربی خود افزایش دهد.
کد خبر: ۸۵۴۳۹۶۶
|
۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۲

به گزارش خبرگزاری بسیج، توافقنامه هسته‌ای اخیر میان ایران و 6 قدرت جهانی که تأثیر واقعی خود را در اوایل سال آینده خواهد گذاشت اقتصاد منطقه‌ای را تحریک و تقویت خواهد کرد.

روزنامه پاکستانی با اشاره به این توافق می‌نویسد: پاکستان کشور همسایه ایران نیز از لغو تحریم‌ها و راه‌یافتن این کشور به بازارهای جهانی سود خواهد برد. فرصت‌های زیادی رودروی پاکستان می‌باشد در حالی که چالش‌های موجود را هم نباید فراموش کرد.

قابل تامل است تا از این توسعه‌های تجاری در جهت منافع شخصی هم در بخش تجاری و هم در بخش سیاسی در حالی استقبال کنیم که با سیاست خارجی متعادل بر حسب روابط دوستانه و کنارگذاشتن تمام خصومت‌ها تلاش کنیم. به پیش‌بردن چنین استراتژی به ظاهر غیرممکن می‌رسد اما این استراتژی به این دلیل به عنوان یک وظیفه رودروی ما می‌باشد که می‌بایست تعادلی میان روابط سنتی ما با جهان عرب و ایران در خاورمیانه ایجاد کنیم.

خوشبختانه تصمیم خنثی اسلام‌آباد در حمله جهان عرب به رهبری عربستان به یمن بطور قابل‌توجهی باعث جذب توجه تهران بدون هیچ نگرانی شد. اما ماه‌ها و سال‌های سختی را پیش‌رو خواهیم داشت. حتی پیش از این که ایران تحریم بود، روابط اقتصادی با این همسایه جنوب غربی ما به ندرت جریان داشت. از لحاظ سیاسی نیز روابط بین دو کشور مطلوب نبود. در واقع از زمان تجاوز آمریکا به افغانستان در سال 2001 میلادی، تهران و اسلام‌آباد مخالف جنگ 10 ساله‌ای بودند که میان طالبان در یک طرف و اتحاد شمال در طرف دیگر درگیری بودند. همچنین یکی دیگر از اختلافات این دو کشور جریان کشتار اقلیت‌های مذهبی در پاکستان می‌باشد. 

باید گذشته را فراموش کرد و نگاه‌ها را به امروز دوخت. امروز پاکستانی که از کمبود انرژی رنج می‌برد از لغو تحریم‌ها علیه ایران خوشنود بوده و می‌تواند ساخت خط لوله انتقال گاز ایران-پاکستان را بدون هیچ تأخیری جانی دوباره ببخشد. پکن در حال حاضر ساخت خط لوله انتقال گاز از «نواب شاه» به «گوادر» را که به نزدیکی مرز ایران از طریق خط 80 کیلومتری متصل می‌شود را تأمین مالی می‌کند. این خط لوله تا راهرو اقتصادی چین - پاکستان به مرز شمالی نزدیک «کاشغر» در چین امتداد پیدا خواهد کرد. واردات اصلی ایران گندم، آهن، ذرت و برنج و صادرات اصلی این کشور نفت خام، گاز و نفت تصفیه‌شده می‌باشد.

پاکستان برای شروع می‌تواند با ایران برای توافقنامه صادراتی- وارداتی گندم، برنج، سیمان و گاز معاملات دوطرفه خود را امضاء کند. پاکستان از ایران انتظار دارد تا 100 میلیارد دلار پس از لغو تحریم‌ها در این کشور سرمایه‌گذاری کند. چین در حال تسریع تعهد سرمایه‌گذاری خود با ارزش 46 میلیارد دلار در پاکستان می‌باشد. در نتیجه تمام منطقه مجاور پاکستان به ظاهر در آستانه انقلابی اقتصادی می‌باشد.

اگرچه پاکستان برای سود بیشتر از این راهرو اقتصادی نیاز دارد تا روابط تجاری نرمالی را با هند نیز ایجاد کند. بازار راکد آسیای مرکزی پس از لغو تحریم‌ها علیه ایران می‌تواند به سادگی در دسترس این کشور توسط دلالان جهانی و هند قرار گیرد. اما یک مسیر ترانزیتی از طریق پاکستان هنوز می‌تواند هم یک انتخاب معتبر برای هند به شمار آید. در صورتی که این مسیر به راهروی اقتصادی چین و پاکستان متصل شده بود، تمام منطقه به خصوص پاکستان سود می‌بردند.

سیاست‌گذاران ما بخصوص کسانی که سیاست‌های اقتصادی را از طریق منشور نامناسب تهدیدات امنیتی مورد بررسی قرار می‌دهند، می‌بایست درک کنند که با کنارزدن کشورهای دشمن پاکستان توسط پیشبرد منافع گسترده آنها در روابط اقتصادی دوجانبه می‌تواند نسبت به رویارویی دائمی با آن‌ها مفیدتر باشد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار