به گزارش خبرنگار استان تهران خبرگزاری بسیج؛ منصور کتانباف با بیان این مطلب گفت: به دنبال افزایش جلوه شبانه بناهای تاریخی و باستانی، نورپردازی اثر 2 هزار ساله قلعه گبری شهرری با رعایت حفظ هویت تاریخی این بنا و نظارت کارشناسان میراث فرهنگی با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 40 میلیون تومان آغاز شده است.
کتانباف با اشاره به اینکه نکات فنی و ایمنی اثر تاریخی قلعه گبری در عملیات اجرای طرح نورپردازی رعایت شده است، افزود: بیش از یک هزار پروژکتور رنگی در قالب 32 ستون نوری با ارتفاع 8 و فاصله 20 متری از بنا، دیواره قلعه را روشن خواهد کرد. وی افزایش زیبایی نما، جلب توجه مخاطب، ایجاد آرامش بصری و نمایش بهتر معماری بنا را از مهمترین پیامدهای نورپردازی آثار تاریخی و باستانی برشمرد و ادامه داد: پیش از این نیز مدیریت شهری منطقه 20 نورپردازی چشمه علی، برج طغرل و میله کوره آجرپزی را با اعتباری بالغ بر یکصد و 90 میلیون تومان انجام داده است.
کتانباف با اشاره به اینکه حفظ و تقویت آثار تاریخی و میراث فرهنگی از وظایف ذاتی شهرداری نیست و این اقدامات به صورت حمایتی و در راستای رویکرد فرهنگی شهرداری تهران است، گفت: ترمیم و بازسازی کفپوش کاروانسرای دوقلو واقع در بازار سنتی و سرپوشیده شهرری نیز از دیگر اقداماتی است که با اعتباری بالغ بر 70 میلیون تومان از سوی مدیریت شهری انجام شد تا این محل تاریخی که به یکی از نقاط بی دفاع شهری تبدیل شده بود احیاء شود. وی ادامه داد: سهولت دسترسی به آتشکده ری، برج تاریخی اینانج و استودان، رنگ آمیزی زائرسرای بقعه کوه بی بی شهربانو و بهسازی فضاهای پیرامونی آثار تاریخی در قالب احداث بوستان در مجاورت قلعه گبری و برج اینانج و استودان از دیگر اقدامات مدیریت شهری است. شهردار منطقه 20 در پایان به هزینه کرد اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 753 میلیون و 640 هزار تومان در سال های اخیربه منظور طرح های حمایتی میراث فرهنگی در شهرری اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه منطقه 20 یکی از قطب های تاریخی شهر تهران محسوب می شود و هر ساله به ویژه در ایام نوروز و تعطیلات تابستان میزبان هزاران گردشگر و توریست داخلی و خارجی است، حفظ و تقویت آثار تاریخی و باستانی آن جایگاه ارزشمندی دارد.