خبرهای داغ:
طیبی در نشست خبری:

نبود برنامه ‌هوشمندانه در دوران پسا تحریم باعث واردات بی‌رویه می‌شود

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به برنامه‌های جهاد دانشگاهی در سال گذشته گفت: نبود برنامه ‌هوشمندانه در دوران پسا تحریم باعث واردات بی‌رویه می‌شود.
کد خبر: ۸۵۵۰۶۴۲
|
۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۳

به گزارش خبرگزاری بسیج، حمیدرضا طیبی رئیس سازمان جهاد دانشگاهی در آستانه سالگرد تاسیس سازمان جهاد دانشگاهی در نشستی خبری به تشریح برنامه‌های یک ساله این سازمان پرداخت.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته این سازمان 3 برنامه در دستور کار خود قرار داد اظهار داشت: در ذیل برنامه پنجم توسعه جهاد دانشگاهی برای واحدهای استانی این سازمان بر اساس شاخص‌های تعریف شده اهدافی را تعیین کردیم.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی افزود: ساخت دستگاه‌ها و تجهیزات نفتی جدید، سیستم‌های نمک‌زدایی نفت، پمپ‌های درون چاهی از جمله این برنامه‌ها بود که به خوبی محقق شد.

طیبی با بیان اینکه مشکل اصلی ما در تحقق برنامه‌های پنجم توسعه جهاد دانشگاهی تامین منابع است، گفت: 20 درصد از منابع جهاد از بودجه دولتی تامین می‌شود و مابقی توسط خود جهاد و ساخت فناوری‌های تولید شده در این سازمان است.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره تاسیس حساب مشترکی برای کمک به جهادگران فناور، گفت: در سال گذشته این تفاهم‌نامه منعقد شد و قرار شد طی 3 سال مبلغ 10 میلیارد از سوی معاونت و 10 میلیارد از سوی جهاد در صندوقی قرار داده شود و پس از 3 سال به صورت وام در اختیار جهادگران قرار گیرد.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی افزود: طبق برنامه‌های در نظر گرفته حمایت از 10 واحد جهاد که دارای برنامه‌های شاخص و مهمی هستند در دستور کار قرار گرفته‌اند.

**نقش جهاد دانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور

طیبی در ادامه با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی در نقشه جامع علمی کشور یادآور شد: در سال گذشته سندی به صورت پیش‌نویس تصویب شد که یکی از بحث‌های مهم آن انتقال فناوری در مسائل کلان ملی بود. ما در این سند پیشنهاد کردیم چند ماموریت به جهاد سپرده شود و پیشنهاد تاسیس سازمانی را برای انتقال فناوری‌ها و تکنولوژی جهاد به گروه‌های هدف مطرح کردیم.

وی با بیان اینکه با اصل این پیشنهاد شد و کلیت آن مورد قبول قرار گرفت گفت: چگونگی تاسیس این سازمان ماموریت و تهیه امکانات آن ا زجمله مسائلی است که در حال رایزنی با دستگاه‌های مربوطه هستیم.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی با اشاره به آماری از عملکرد جهاد دانشگاهی در سال گذشته گفت: در سال گذشته در حوزه پژوهش و فناوری 1260 طرح را اجرایی کردیم که از این بین 650 طرح از سوی کارفرمایان و 129 طرح توسط دفتر مرکزی جهاد تشکیل شد.

طیبی افزود: طرح‌هایی که در سال گذشته به مرحله انعقاد قرارداد رسید 560 طرح با حجم 187 میلیارد تومان بود.

وی با اشاره به برخی از افتخارات کسب شده در سال گذشته توسط جهادگران جهاد دانشگاهی گفت: کسب افتخاراتی در جشنواره‌هایی مانند رازی، خوارزمی و اخذ جایزه یونسکو در حوزه علوم زیستی توسط محقق ارشد پژوهشگاه رویان و همچنین قرار گرفتن نام یکی از اعضای جهاد دانشگاهی جزو دانشمندان پر استناد جهان از افتخارات جهادگران عضو جهاد دانشگاهی در سال گذشته بود.

** شرکت 6 میلیون نفر در دوره‌های تخصصی جهاد دانشگاهی

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی با اشاره به برنامه‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی اظهار داشت: طرح "هفت شهر شایسته" با هدف تربیت الگوی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی از جمله برنامه‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی بود و طبق آمار ارائه شده در سال گذشته 6 میلیون و 100 هزار نفر از دوره‌های تخصصی کوتاه‌مدت جهاد دانشگاهی در 135 مرکز آموزشی - تخصصی این سازمان بهره گرفتند.

طیبی با بیان اینکه هدف جهاد دانشگاهی رفتن به سمت دوره‌های آموزشی تخصصی است، خاطر نشان کرد: جهاد دانشگاهی در حوزه دانشگاه علم و فرهنگ و پژوهشگاه رویان تجربه مناسبی را در این خصوص کسب کرده‌ است لذا بنا داریم این تجربه را گسترش دهیم.

**وجود مقاومت‌هایی در اجرای فناوری‌های ساخت داخل

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تا به امروز مسئولان جهاد دانشگاه برای برطرف کردن مشکلات و نیازهای کشور به معرفی خود در نزد مسئولان و سازمان‌های مختلف پرداخته‌اند، گفت: در بسیاری از مواقع برای اجرای فناوری‌ها با مقاومت‌هایی روبرو هستیم که علت‌ آن یا عدم اطمینان به توان داخل و یا علاقه‌مند بودن به استفاده از فناوری‌های خارج است.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی با اشاره به توانمندی جهاد دانشگاهی در زمینه طرح RS مترو و اعلام این توانمندی به مسئولان مترو، گفت: با این وجود هنوز از ظرفیت جهاد در این بخش استفاده نشده و همچنان از نمونه‌های مشابه خارجی آن استفاده می‌شود.

طیبی خواستار تاسیس آزمایشگاهی مرجع برای تایید فناوری‌های ساخت داخل شد و گفت: این آزمایشگاه می‌تواند کیفیت فناوری‌ها را تایید کند تا همه سازمان‌ها با اطمینان از کیفیت آن نسبت به استفاده از آن اقدام کنند. اما امروز متاسفانه تولید فناوری در کشور متولی ندارد لذا باید الزامات آن را فراهم کرد.

وی با اشاره به شرایط کشور در دوران پساتحریم گفت: باید زمینه‌ای را برای استفاده از فناوری‌های خارج مهیا کنیم اما هدف ما از این قراردادها، باید انتقال فناوری باشد و اینکه بتوانیم از ظرفیت‌های موجود به خوبی بهره‌برداری کنیم.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی با تاکید بر اینکه باید از سازنده و تولیدکننده داخلی در قبال محصولات خارجی حمایت کرد، خاطر نشان کرد: بهترین راه برای پیشرفت حالت غیرتحریم است اما اگر برنامه‌ هوشمندانه نداشته باشیم چه تحریم باشیم و چه تحریم نباشیم شاهد واردات بی‌رویه در کشور خواهیم بود.

طیبی در ادامه نشست خبری خود به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص سرنوشت به کارگیری و استفاده از دکل‌های حفاری که در جهاد دانشگاهی تهیه شده است در صنعت نفت، گفت: مسئله ساخت دکل‌های حفاری با شرایط جدید در دولت روبرو شد، البته وزیر نفت اعلام کرد که طبق قوانین نمی‌توانند دکل خریداری کنند اما می‌توان از ساخت دکل‌های تولید داخل حمایت کرد، به شکلی که شرکت‌های حفاری شرکت کننده در مناقصه متعهد به خرید دکل‌ ساخت داخل شود.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی با بیان اینکه شرکت نفت جنوب موظف به پیگیری این مسئله شد، افزود: یکی از مدیران نفت پیشنهاد داد برخی از میادین مشترک جدید نفتی به صورت کنسرسیومی در اختیار جهاد دانشگاهی قرار گیرد و مجموعه توانمندی جهاد در آن استفاده شود اما تحقق آن نیز منوط به منابع مالی است لذا هر دو روش پیشنهادی طولانی است و امیدواریم در شرایط جدید منابع بهتری کسب شود تا در این حوزه نیز بتوانیم شاهد استفاده از ظرفیت جهاد دانشگاهی باشیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامه‌های جهاد دانشگاهی در حوزه علوم انسانی گفت: حوزه علوم انسانی، حوزه مهمی است که باید برنامه‌های مهمی را برای آن تعریف کرد. به عنوان مثال مسئله هویت که مسئله‌ای مهم برای نسل جوان است از اینگونه مسائلی است که در علوم انسانی مطرح می‌شود، لذا مسئولان کشور تاکنون پیشنهادی در این خصوص به جهاد دانشگاهی نداده‌اند اما احساس می‌کنیم می‌توانیم از ظرفیت‌های جهاد در این بخش نیز بهره گیریم.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار