وی در این گفتگو اظهار داشت که رهبران ایران اگر بتوانند با اجتناب از هزینههای فاجعهبار، ضربه سختی به اسرائیل وارد کنند، مطئمن هستم که چنین کاری خواهند کرد.
با این حال اوباما عنوان کرد رفتار دولت ایران به آن شدتی که در سخنان و شعارهایشان به نظر میآید، نیست است.
رئیس جمهوری آمریکا خطاب به خبرنگار این نشریه گفت: «ممکن است که مقامات یا یک رژیم، بیرحم و متعصب بوده و یا دیدگاههای کج و معوجی داشته باشند اما همچنان و براساس محدودیتهایشان و برای دفاع از خود محاسباتی عقلانی انجام دهند. و آنچه که ما شاهد بودهایم، رهبران ایران دستکم از سال 1979، برای حفظ نظام، گسترش نفوذ خود در هرجایی، فرصتطلبی و ایجاد حصاری علیه حمله اسرائیل (حزبالله و دیگر گروههای متحد آن در منطقه)، به طور مرتبط تصمیماتی حساب شده اتخاذ کردهاند.»
وی همچنین موضوع احتمال تأثیر شگرف انعقاد قرارداد هستهای با تهران بر سیاست ایالات متحده در قبال ایران را رد کرد و گفت: این امر نشان دهنده یک تغییر راهبردی در روابط ایالات متحده و ایران نیست. این یک تصمیم است که بر اساس محاسبات، تفکر عمیق و با چشمان باز اتخاذ شده است تا از بهترین فرصت خود برای مسدود کردن مسیر دستیابی ایران به بمب هستهای، استفاده کنیم. هیچ چیزی در این توافق وابسته به تغییر و تحول در ماهیت نظام ایران نیست.
اوباما افزود: این موضوع چندان خوشایند است که با کشوری به توافق برسیم که سخنانی نفرتافکنانه علیه ما بیان میکند. انجام مذاکره در مورد توافقنامههای کنترل سلاح با رقیبی که از نظر نظامی به ما نزدیک بود (همچون شوروی سابق) و میتوانست هر کدام از شهرهای آمریکا را از بین ببرد، نیز آسان نبود. اما زمانی که موضوع توافقنامهها کنترل تسلحیات یا منع اشاعه است، در هر سطحی که باشد، معمولا با چنین کسانی طرف هستم. من مجبور نیستم که یک توافقنامه کنترل سلاح را با انگلیس یا فرانسه مورد مذاکره قرار دهم.