خبرهای داغ:
نشست رسانه‌ای جشنواره «فیلم و عکس مادر»

تکریم مقام مادر و تحکیم خانواده از اهداف جشنواره «مادر» است

رؤیا تیموریان گفت: طی این مدت همواره تلاش کردم از تمام توان خود استفاده کنم تا از افراد بااستعداد حمایت کنم و آن‌ها را وارد سینما کنم البته در شرایطی که به عنوان بازیگر نمی‌دانم سیاست‌گذاری سینما در یک سال آینده چیست چه کار باید کرد؟ به نظرم مسئله کیفیت و خروجی جشنواره‌ها را باید در سطح کلان‌تری بررسی کرد.
کد خبر: ۸۵۵۲۱۲۳
|
۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۷

به گزارش خبرگزاری بسیج، نخستین نشست رسانه‌ای جشنواره فیلم و عکس مادر با حضور دبیر جشنواره «فاطمه گودرزی»،‌ «رویا تیموریان» عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره، «میثم پویان‌فر» مدیر اجرایی و «محمد بهرامی» در سالن اصلی چارسو صبح امروز برگزار شد.

در ابتدای نشست «فاطمه گودرزی» با اشاره به روز خبرنگار و تبریک به اهالی رسانه در ارتباط با جشنواره گفت: جشنواره «فیلم و عکس مادر» ابتدا از من دعوت کرد تا دبیری این جشنواره را بپذیرم. ابتدا ذهنیت دیگری نسبت به جایگاه دبیر یک جشنواره داشتم و فکر می‌کردم که او فردی است که دائم در حال تأیید کردن و امضا کردن مواردی است که باید در جشنواره رخ دهد و فکر نمی‌کردم آنقدر مسئولیت سنگینی داشته باشیم. باید بگویم که تجربه خوبی را طی این مدت به دست آوردم.

در ادامه این مراسم رویا تیموریان نیز اظهار داشت: دوستی بنده و فاطمه گودرزی قدمت قدیمی دارد پیش از اینکه وارد این حرفه بشویم با هم در ارتباط بودیم وقتی وی از من دعوت کرد تا در این مسیر همراهی‌اش کنم پذیرفتم و باید بگویم وی یکی از بازیگران شاخص سینما است و هر کاری که از دستم بیاید انجام خواهم داد و تجربه‌هایم را در این جشنواره به کار می‌گیرم تا به لحاظ کیفی اتفاق خوبی بیفتد.

محمد بهرامی در ادامه در ارتباط با شکل‌گیری این جشنواره و فعالیت‌های مؤسسه نیلا فرهنگ که برگزارکننده آن است، ابراز داشت: با تعدادی از دوستان جمعی را تشکیل دادیم تا بتوانیم فعالیت‌های خوبی را در عرصه فرهنگ و هنر داشته باشیم برای چنین جشنواره‌ای نیز برنامه‌ریزی کردیم. نیروهای خلاقی را نیز جذب کردیم تا بتوانیم در این مسیر ما را همراهی کند.

وی در ادامه افزود: مؤسسه‌ای که ما در آن فعالیت داریم در زمینه‌های مختلفی از فرهنگ و هنر فعالیت داشته است به طور مثال برگزاری این جشنواره‌ها و مشاوره در این زمینه یکی از کارهایی است که انجام به طور مشخص هر دو هفته یکبار جمع می‌شویم و جلسه‌ای را در ارتباط با مباحث برگزاری جشنواره با هم برگزار می‌کنیم. در یکی از این جلسات که دو سال و نیم پیش بود تصمیم گرفتیم جشنواره را مختص مادر برگزار کنیم که از همان موقع تلاش کردیم تا بتوانیم شرایط مناسب را برای برگزاری چنین جشنواره برگزار کنیم.

پویان‌فر دبیر اجرایی جشنواره با اشاره به اینکه هدف اصلی جشنواره فیلم و عکس مادر در دو بخش خلاصه می‌شود، گفت: این جشنواره با دو هدف اصلی برگزار می‌شود تکریم مقام مادر و تحکیم خانواده از جمله این اهداف هستند. به همین منظور پردیس سینمایی چارسو به عنوان کاخ این جشنواره با ما وارد همکاری شد و سالن‌های یک، دو و سه نیز به نمایش آثار می‌پردازد.

وی در ادامه افزود: ما در مجموع 400 فیلم را شاهد بودیم که تقاضای حضور در جشنواره را داشتند و در بخش عکس این عدد به 653 رسید. در مجموع باید بگویم که آثار با دو موضوعیت مورد بررسی قرار گرفت ابتدا موضوعیتی برای مادران که به آن نگاه ویژه‌ای داشتیم و در مرحله بعد مادران فیلمساز بودند که موضوع کار آنها نیز آزاد بود. در نهایت 23 فیلم مستند، 38 فیلم داستانی، 22 عکس، 6 فیلم تجربی به بخش مسابقه راه پیدا کردند همچنین 12 فیلم انیمیشن نیز به نمایش در خواهد آمد، 4 فیلم بلند داستانی نیز با محوریت مادر طی ایام برگزاری جشنواره از ساعت 10 تا 12 نمایش داده می‌شود.

دبیر جشنواره «فیلم و عکس مادر» در ادامه گفت: ابتدا قرار بود که از ژاله علو در این جشنواره مراسم بزرگداشتی به عمل بیاید که متأسفانه ایشان 2 سال است که طبق گفته خودشان از منزل خارج نشده‌اند و در طی روزهای آینده فردی که این مراسم برای وی برگزار می‌شود اعلام خواهد شد.

رویا تیموریان بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر در ادامه این نشست، گفت: لازم می‌دانم که به این نکته اشاره کنم سالها پیش فیلمی را بازی کردم که کمی مهجور ماند و دیده نشد در حقیقت من برای اولین بار نقش یک مادر شهید را در سینما ایفا کردم فیلم سینمایی «دختری از آسمان» به کارگردانی پرویز شیخ‌طادی در زمان خودش با اینکه فیلم خوبی بود دیده نشد.

پویان‌فر نیز در ارتباط با فیلم سینمایی «به همین سادگی» ساخته رضا کریمی که قرار است در جشنواره به نمایش در بیاید، گفت: طبق تماس‌هایی که برای نمایش این فیلم با رضا میرکریمی داشتیم وی گفت ابتدا باید تدوین دوباره این فیلم به پایان برسد و برپایی آن را برای نمایش به جشنواره خواهم داد. اینکه منظور وی از تدوین دوباره فیلم سینمایی «به همین سادگی» چیست برای ما همچنان مجهول است. همچنین باید اعلام کنم که در طول برگزاری جشنواره سه کارگاه برگزار خواهد شد. شهرام مکری و امیر پوریا نیز از جمله اساتیدی هستند که در برگزاری این کارگاه‌ها ما را همراهی خواهند کرد.

در پاسخ به پرسش خبرنگاریِ مبنی بر اینکه برگزاری چنین جشنواره‌ای با محوریت مادر می تواند مثبت ارزیابی شود اما با توجه به تجربه برگزاری جشنواره های زیادی که خروجی آنها نسبت به هزینه و انرژی صرف شده دیده نمی شود و افراد برگزیده همواره رشد نمی‌کنند و همچنین کارگاه‌ها که تنها یک کار تکراری در جشنواره ها است آن هم بدون تاثیر گزاری مثبت این جشنواره نسبت به مباحث مطرح شده چه رویکردی دارد که محمد بهرامی گفت: برگزاری جشنواره فاخری چون «مادر» کار بسیار بزرگ و سختی است ما تمام تلاشمان را کردیم تا از ارگان‌های دولتی برای برگزاری این جشنواره کمک بگیریم و از آنها خواستیم تا گوشه‌ای از این کار را بگیرد اما باید بگویم این جشنواره کاملاً به صورت خصوصی برگزار می‌شود. نزدیک به 2 سال و نیم برنامه‌ریزی کردیم تا یک کار خلاقانه انجام بدهیم جشنواره‌ای که در شأن مادران سرزمین باشد.

وی در ادامه افزود: اگر قرار بود که به انتظار بنشینیم باید بیش از اینها صبر می‌کردیم تا چنین جشنواره‌ای را برگزار کنند به همین منظور تصمیم گرفتیم تا این جشنواره برگزار شود و در ادامه راه آن را به نقطه‌ای که دلخواهمان است برسیم. برای ادامه جشنواره برنامه‌ریزی‌های بلندمدتی شده است تا هر سال با کیفیت بهتری برگزار شود در حقیقت ما برنامه‌های درازمدتی را تدوین کرده‌ایم.

رویا تیموریان نیز در پاسخ به پرسش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، گفت: ابتدا باید بگویم که برگزاری چنین جشنواره‌ای کار سختی است و مباحث مالی در آن نقش مهمی دارد ما به هیچ عنوان کمک مالی از دولت دریافت نکردیم و برخی از بخش‌های خصوصی نیز ابراز داشتند که از دوره‌های بعد همکاری خواهند داشت. با این وجود این جشنواره به لحاظ کیفی در مقایسه با برخی از جشنواره‌هایی از این دست چیزی کم ندارد.

وی در ادامه افزود: بیست و اندی سال است که تجربه حضور در جشنواره‌ها را دارم و با نیروهای جوان نیز در ارتباط هستم تلاش می‌کنیم تا از دل جشنواره‌ها اتفاق جدیدی بیرون بیاید به طور مثال در یکی از جشنواره‌ها فیلمسازی را دیدم که بسیار بااستعداد بود تا آنجا که توانستم وی را همراهی کردم تا وارد سینما شود وی را به تهران آوردم اما متأسفانه سینما آن را پس زد.

او همچنین گفت: امروز هم در این جشنواره نیروهای خوبی را دیدم و قطعاً با دیدن آثار آنها به این نکته پی‌خواهید برد. اما نکته‌ای که به آن اشاره شد که چرا خروجی جشنواره‌ها ماندگار نیست و نسبت به هزینه‌های آن به چشم نمی‌آید را باید در جای دیگری جستجو کرد متأسفانه همه چیز شلخته شده است. من نیز طی این مدت چند فیلم بازی کردم که هیچ کدام به نمایش در نیامده است. می‌خواهم به این اشاره کنم که ما برنامه‌ریزی مشخصی نداریم من به عنوان فردی که در سینما فعالیت دارم نمی‌دانم برنامه‌ریزی سینما در سال جاری چیست.

وی همچنین گفت: اما باید بگویم با تلاش شخصی خود سعی می‌کنم استعدادها و نیروی جوان را بیابم و تا آنجا که در توانم است آنها را حمایت کنم اما باید این سؤال را پرسید واقعاً سیاستگذاری سینما چیست؟  به نظرم مسئله کیفیت و خروجی جشنواره ها را باید در سطح کالان تری بررسی کرد.

فاطمه گودرزی نیز در ادامه پاسخ به پرسش خبرنگاری در ارتباط با کارگاه‌ها، اظهار داشت: ابتدا برای برگزاری کارگاه‌ها نام‌نویسی شده است تعداد خوبی نیز استقبال کرده‌اند و اساتید خوبی نیز ما را همراهی خواهند کرد. این جشنواره و کارگاه‌ها فضایی است فیلمسازان جوان می‌توانند خود را محک بزنند و جایی برای پیشرفت و دیده شدن این افراد باشد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار