خبرهای داغ:
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران

دولت رفتارش را با منتقدان و دانشگاهیان تغییر دهد

جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران اعلام کرد: دولت باید سعه صدر خود را افزایش داده و مردم را از حق طبیعی انتقاد و مخالفت محروم نکند و فضایی را ایجاد کند که موافق و مخالف سخنان کارشناسانه خود را بدون هیچ‌گونه ترسی بیان کند.
کد خبر: ۸۵۵۲۱۶۱
|
۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۵

به گزارش خبرگزاری بسیج، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در نامه‌ای به سخنگوی دولت  اعلام کرد: دولت باید سعه صدر خود را افزایش دهد و مردم را از حق طبیعی انتقاد و مخالفت محروم نکند. باید فضایی را ایجاد کرد که موافق و مخالف بتوانند سخنان کارشناسانه خود را بدون هیچ‌گونه ترسی بیان کنند.

جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در ابتدای نامه خود خطاب به نوبخت سخنگوی دولت یازدهم افزود:‌ نقد هدیه الهی است و انتقاد که در واقع همان هدیه کردن عیوب به طرف مقابل است یک نعمت محسوب می‌شود. باید از نقد استقبال کرد و از انتقاد نهراسید، بلکه باید در مقابل، فضای لازم جهت تضارب آرا و نقد و نظر را نیز فراهم آورد. متاسفانه در چند روز گذشته شاهد رفتار خارج از تدبیر دولت، در برخورد با منتقدان توافقنامه هسته‌ای و توقیف و تذکر به برخی رسانه‌ها بودیم. این رفتار با منتقدان در ادامه رفتارهای ناصحیح دولت یازدهم با دانشگاهیان، ما را بر آن داشت تا در آغاز نیمه دوم عمر دولت یازدهم، چند کلامی خیرخواهانه و با نگاه همراهی و همدلی، با شما سخن بگوییم.

این تشکل دانشجویی ادامه داد: این نکته قابل تذکر است که متاسفانه دولت از همان ابتدا به جای مواجهه دوستانه و مشی اعتدالی، به رویارویی با منتقدان پرداخت. اینکه جواب انتقاد را با توهین، تحقیر و توقیف بدهیم قطعا اشتباه است و در شان دولت جمهوری اسلامی ایران نیز نیست. دولت باید سعه صدر خود را افزایش دهد و مردم را از حق طبیعی انتقاد و مخالفت محروم نکند. باید فضایی را ایجاد کرد که موافق و مخالف بتوانند سخنان کارشناسانه خود را بدون هیچ‌گونه ترسی بیان کنند.

در ادامه این نامه تصریح شد: بستن دهان منتقدان هیچ سودی برای دولت ندارد، بلکه این گمان را تقویت می‌کند که اگر هیچ عیب و نقصی وجود ندارد، پس چرا دولت دست به سانسور می‌زند؟ اکنون با فضایی روبرویم که با کوچکترین انتقادی، هجمه وسیع رسانه‌های دولتی و حامیانش را شاهدیم. مگر معیار و ملاک، منافع ملی نیست؟ پس چرا از نقد کارشناسی توافق‌نامه هسته‌ای گله مندیم؟

آیا این فضای سنگین رسانه ای و انواع برچسب زنی‌ها، حامل پیامی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیست، که در صورت رد لایحه دولت در خصوص توافق هسته ای، چه برخوردی از ناحیه دولت و رسانه های حامی آن صورت خواهد گرفت؟!

این تشکل دانشجویی در ادامه خطاب به نوبخت تاکید کرد: در سوی دیگر برخورد دولت با دانشگاه و دانشگاهیان نیز سابقه خوشایندی ندارد. به جای ایجاد فضای آزاد و سازنده، برای به کارگیری همه ظرفیت‌ها جهت رسیدن به منافع ملی در مذاکرات هسته‌ای، با لغو برنامه‌ها روبرو بودیم. تنها در یک نمونه کوچک در دانشگاه تهران، پس از بیانیه لوزان، با درخواست جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران برای برگزاری تجمع اساتید و دانشجویان در مسجد دانشگاه تهران مخالفت شد. درخواست‌های متعدد دانشجویان از تیم مذاکره کننده برای حضور در دانشگاه نیز که بی‌پاسخ ماند.

جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران ادامه داد: خوب است بررسی شود، در نیمی از عمر دولت تدبیر و امید، رفتار دولت با دانشگاه و دانشجویان چگونه بوده است؟ پیشنهاد می کنیم سابقه حضور اعضای هیات دولت در دانشگاه‌ها را نیز مرور کنید. چند مرتبه وزرا به دانشگاه‌ها آمدند؟ چند مرتبه خود را در برابر سوال و نظر و انتقاد دانشجویان قرار دادند؟ آیا مسیر تدبیر غیر از دانشگاه می‌گذرد؟

در ادامه این نامه خطا به سخنگوی دولت آمده است: متاسفانه در چند روز گذشته شاهد رفتارهای متناقض و دوگانه دولت بودیم. از طرفی توقیف روزنامه 9 دی و اخطار  به روزنامه کیهان و سایت رجانیوز و از طرف دیگر اعطای مجوز به شبکه سلطنتی BBC برای ساخت مستند هسته‌ای در ایران! حال سوال اینجاست که به نظر دولت چه کسی می‌تواند حافظ و دلسوز منافع ملی باشد؟ دلسوزان و منتقدان ایرانی یا مکاران انگلیسی ؟

در خاتمه این نامه تصریح شد: سخن بسیار است و دست ما از دامان دولت کوتاه. اما قطعا بدانید این رفتار که متاسفانه در برخی دولت‌های گذشته نیز شاهد آن بودیم، راه به جایی نمی‌برد. پرهیز از رفتارهای دیکتاتورمآبانه و در مقابل اعتماد به دانشگاهیان می تواند آغاز راهی جدید را نوید بخشد. امیدواریم بتوانیم در جلسه‌ای صریح اما صادقانه، سخنان دانشگاهیان را با دولت بازگو کنیم.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار