تشکیل کمیته مشترک مبارزه با مواد مخدر بین ایران و افغانستان
به گزارش خبرگزاری بسیج، سردار علی مؤیدی رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در حاشیه دیدار با معاون وزیر کشور افغانستان در زمینه مواد مخدر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کشور افغانستان با یک بلای خانمانسوز مواجه است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا تصریح کرد: کشور جمهوری اسلامی سد محکمی در مقابل این سیل خروشان خانمانسوز ایجاد کرده و در برابر مستحکم کردن این سد و این مبارزه، طبیعی است که تلاش دولت و پلیس افغانستان یار و یاور خوبی برای ما بوده است.
سردار مؤیدی ادامه داد: در رابطه با هدفمند کردن عملیاتهای همزمان و تبادل اطلاعات بین پلیس ایران و افغانستان همکاری خوبی وجود داشته است.
این مقام ارشد ناجا، سفر ژنرال احمدی را در پاسخ به سفر چند سال پیش پلیس ایران مطرح کرد و گفت: مطمئناً این سفر به پیشبرد اهداف مبارزه با مواد مخدر کمک کرده و در این امر میتواند تأثیرگذار باشد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا اعلام کرد: قرار است کمیته مشترک بین ایران و افغانستان فعال شده تا موضوعات مواد مخدر در آن مطرح شود.
سردار مؤیدی خاطرنشان کرد: ما تلاش میکنیم تا با دوستانمان در پلیس افغانستان در موضوعات مختلف همکاری داشته باشیم و این قابلیت در پلیس افغانستان با همکاری پلیس ایران میسر شود که مسیر مواد را عوض کرده یا حتی مسدود کنند.
* دستگیری سالانه 3 هزار قاچاقچی و کشف 400 تن موادمخدر در افغانستان
در ادامه این نشست، ژنرال احمدی معاون وزیر کشور افغانستان در امور مواد مخدر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مواد مخدر یک چالش بزرگ برای ثبات افغانستان و منطقه است.
معاون وزیر کشور افغانستان در امور مواد مخدر تصریح کرد: هنوز کشت تریاک رو به افزایش است و دلیل اصلی آن، وجود جنگ ناامنی است، چرا که تولید مواد مخدر در مناطق جنوب غرب افغانستان که تحت کنترل طالبان است انجام میشود.
ژنرال احمدی گفت: افغانستان با تلاش دولت وحدت ملی، مبارزه با مواد مخدر را جزو اولویت اصلی خود قرار داده، اما باید کشورهای دوست و برادر نیز به ایران کمک کنند.
این مقام ارشد افغانستان به دیدار رئیسجمهور ایران و افغانستان اشاره و تصریح کرد: در این دیدار بحث اصلی مبارزه با مواد مخدر بوده است؛ همچنین تأکید بر تقویت ظرفیتهای پلیس مبارزه با مواد مخدر ایران و افغانستان.
وی گفت: بعد از استقلال، ما ظرفیت مناسبی را برای برخورد داریم، اما باید شورای منطقه و به خصوص ایران به ما کمک کنند تا ظرفیت کافی برای مبارزه پیدا کنیم که خوشبختانه بر روی این مسائل تا حدود زیادی توافق شده و قرار است از مراکز عملیاتی بیشتر استفاده کرده و مرزها را بیشتر کنترل کنیم و بر روی باندهای بزرگ و مافیایی تمرکز داشته باشیم.
ژنرال احمدی در پاسخ به سؤالی در مورد کشت جایگزین در افغانستان اظهار داشت: در مورد کشت جایگزین، علاوه بر تمرکز دولت، وزارت مستقلی نیز در این زمینه وجود دارد که این وزارت و دولت افغانستان روی این برنامه کار میکنند که چطور میشود از کشت نامشروع به کشت مشروع دست یافت.
معاون وزیر کشور افغانستان در امور مواد مخدر به تولید 6 هزار 400 تن مواد مخدر در سال گذشته در افغانستان پرداخت و تصریح کرد: ما سالانه بیش از 3 هزار قاچاقبر را دستگیر کرده و در سال 300 یا 400 تن مواد مخدر کشف میکنیم و باید گفت که بالاترین آمار محبوسین در افغانستان مربوط به مواد مخدر است.
ژنرال احمدی در پاسخ به سؤالی در مورد مرگ ملاعمر و تأثیر فقدان آن بر کشت مواد مخدر در جنوب غرب افغانستان که زیرنظر گروه طالبان است، اظهار داشت: ملاعمر بیش از دو سال پیش کشته شده و مخفی ساختن این امر برای آن بوده تا روحیه سربازانش از بین نرود.
ژنرال احمدی تصریح کرد: فوت ملاعمر باعث شده که شاهد افزایش اختلافات افراد این گروه در سطح افغانستان باشیم چراکه طالبان این روزها به انفجار و انتحار روی آوردهاند که حتماً با این اختلافات از بین میپاشند.
وی اظهار امیدواری کرد: با مرگ ملاعمر وضعیت در افغانستان بهتر شود و امنیت بیشتری حکمفرما شود.