چاووش:حاضرم برای ساخت مستند به نبل و الزهرا بروم، اما حمایتی نیست
به گزارش بسیج، وحید چاوش در ارتباط با شرایط ساخت مستند بحران و استراتژیک و حمایت ارگانهای مختلف و نهادهای ذیربط، اظهار داشت: به نظرم اولین نهادی که میتواند با قدرت وارد پوشش خبری شهرهایی همچون نبل و الزهرا شود، رسانه ملی است و آنها میتوانند جامعه را نسبت به این موضوع و ظلمی که به این مردم شیعه طی 4 سال گذشته شده است، مطلع کند.
وی در ادامه افزود: رسانه ملی و برخی از نهادهای دیگر با هزینه بیتالمال اداره میشوند و باید در مسیر حمایت از مظلومین نیز گام بردارند.
او همچنین با اشاره به این موضوع که هر فیلم مستندی مخصوصا در حوزه آثار استراتژیک ساخته میشود، دست آخر برای مطلع ساختن جامعه باید در تلویزیون به نمایش دربیاید، اظهار داشت: بهطور مثال اگر بنده با همکاری نهادی همچون حوزه هنری فیلم مستندی درباره نبل و الزهرا بسازم، دست آخر باید در رسانهای به نمایش دربیاید که عمومیت بیشتری داشته باشد. حقیقتا این رسانه جایی جز تلویزیون نمیتواند باشد؛ چراکه آنها بیشترین مخاطب را دارد. تنها این گونه حق مطلب ادا میشود.
چاوش در ادامه با بیان این مطلب که در حوزه ساخت مستند استراتژیک اداره خاصی از سوی نهادها دیده نمیشود، اظهار داشت: متأسفانه از سوی برخی نهادها همچون رسانه ملی که میتواند به جهات مختلف فیلمساز مستند را تأمین کند، این حوزه مغفول مانده است. در حقیقت گویا هیچ ارادهای در رسانه ملی برای ساخت چنین آثاری وجود ندارد.
او همچنین گفت: نگرانیهای مدیران برای برنامههای سطحی و بیکیفیت بسیار بیشتر است تا آنچه که به جهان اسلام و شیعیان مربوط میشود. مدیران زمانی که می خواهند یک سریال طنز و یا پلیسی را بسازند، به خوبی میدانند به چه فردی باید مراجعه کنند تا کارشان را به درستی راه بیاندازد، اما اگر از آنها درباره مستندسازان بحران سؤال بپرسید فکر میکنید نام چند مستندساز را میتوانند بر زبان بیاورند.
کارگردان «صبحی که نزدیک است» در ادامه افزود: نهادهای اصلی فرهنگی ما در خواب به سر میبرند. در چنین شرایطی چگونه میتوان از بخش خصوصی توقع داشت که به این حوزه ورود پیدا کنند. آنچه که بهعنوان مستند بحران شاهد آن هستیم در حقیقت حاصل دغدغههای شخصی مستندسازان بوده است.
وی در ادامه افزود: تصور کنید فیلمسازان دغدغهمند و ارزشی پا به عرصه ساخت مستندهای بحران و استراتژیک نمیگذاشتند، امروز با چه شرایطی مواجه بودیم. آیا در این صورت آمار قابل قبولی را مشاهده میکردیم؟ در حقیقت این افراد براساس تشخیص فردی به این سمت آمدند، نه درخواست و پیگیری و برنامهریزی نهادهای فرهنگی.
چاوش با اشاره به تغییر مدیریت رسانه ملی، اظهار داشت: درواقع طی یکسال و نیم گذشته با تغییر مدیریت در رسانه ملی توقع داشتم، به عرصه ساخت مستندهای استراتژیک توجه بیشتری شود، اما متأسفانه همچنان در، بر همان پاشنه میچرخد. بدون تعارف باید بگویم فعالیتهای دیدهشده در این زمینه در خارج از تلویزیون بیشتر به چشم میآید.
او همچنین گفت: مقام معظم رهبری چندی پیش در ارتباط با برخی موارد صحبتهایی داشتند و به نکات مهمی اشاره کردند. به همین منظور بنده با همکاری حوزه هنری تصمیم گرفتیم که در ارتباط با یکی از این موارد وارد ساخت مستند شویم، اما در نهایت این اثر باید برای دیده شدن بیشتر و فراگیر شدن از رسانه ملی به نمایش دربیاید تا انبوه مخاطبان متوجه اهمیت موضوع شوند.
این مستندساز در ادامه گفت: شخصا جزو افرادی هستم که کارم را از تلویزیون شروع کردم، در نتیجه طبیعی است که حساسیت بیشتری نسبت به روند آن داشته باشم. واقعاً دلم میسوزد که در برخی از حوزهها کمکاری صورت میگیرد.
چاوش در بیان این مطلب که آیا افراد متبحر در زمینه ساخت مستند بحران حاضر به ساخت آثاری در ارتباط با شهرهای نبل و الزهرا و حضور در آن شهرها و یا اطرافش هستند، ابراز داشت: قطعاً همه ما اطمینان داریم مستندسازانی از این دست وجود دارند.
وی در ادامه افزود: متأسفانه این عرضه از طرف کسانی که باید ما را حمایت کنند، وجود ندارد. در واقع باید بگویم درخواستی مبنی بر ساخت مستند بحران درباره شهرهایی مانند نبل و الزهرا وجود نداشته است. اطمینان دارم اگر حمایتی صورت بگیرد مستندسازانی وجود دارند که برای به تصویر کشیدن این ظلم به آنجا خواهند رفت.
این کارگردان در ادامه با اعلام آمادگی برای حضور در شهرهایی مانند نبل و الزهرا برای ساخت مستند در این زمینه، گفت: بنده همه رقمه حاضرم برای ساخت مستند به این شهرها بروم، اما کدام ارگان و نهاد بنده را حمایت خواهد کرد؟
وی در ادامه افزود: چندی پیش که برای ساخت مستندم به عراق رفته بودم تا خط مقدم آنها پیش رفتم. هزینه این سفر کاملاً شخصی بود. تنها دلیلی که باعث شد نیروهای عراقی من را بپذیرم حضور متداوم خودم بهعنوان مستندساز طی سالهای گذشته بوده است که با من آشنا شدهاند. در صورتی که باید همراه من نامهای از سوی مسئولان و یا نهادهای مرتبط ایرانی باشد تا بتوانم با خیال راحتتری در بین نیروهای مقاومت عراق رفتوآمد کنم. متأسفانه تا به این لحظه این امکان از سوی مدیران داخلی فراهم نشده است.
چاوش در پایان خاطرنشان کرد:خوشحالم که این توفیق را پیدا کردم هرچند اندک، اما به اندازه خودم در حوزه مستند استراتژیک و بحران از حنجره فیلمم حرف بزنم.