خبرهای داغ:
توصیه فوربس به خودروسازان آمریکا:

بازار خودرو ایران را از دست ندهید

نشریه اقتصادی فوربس با اشاره به جذابیت بازار خودرو ایران نوشت: دولت آمریکا باید برای برداشتن موانع از پیش پای شرکت های خودروسازی این کشور کارهایی را انجام دهد و خودروسازان باید به منافع حضور در بازار پرسود ایران توجه کنند.
کد خبر: ۸۵۵۴۱۲۴
|
۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۰
به گزارش بسیج طی گزارشی نوشت: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران با انعقاد موافقتنامه هسته ای با گروه 1+5 به قهرمان ایرانی ها تبدیل شده است. حتی قبل از اعلام رسمی خبر توافق، فعالان تجاری در سراسر جهان در حال تحلیل این مسئله بودند که این توافق چه سودی به حال آنها دارد. شوربختانه، این توافق تاثیر چندانی بر کسب و کار فعالان اقتصادی آمریکا ندارد. شرکت های آمریکایی احتمالا همچنان از بازار ایران دور خواهند بود مگر اینکه تغییری در دستورات اجرایی دولت آمریکا مبنی بر عدم تجارت با ایران رخ دهد.

شرکت های آمریکایی در حال ارزیابی فرصت های تجاری در صنایع کلیدی از جمله صنعت کالاهای سفید، اکتشاف نفت و گاز و صنعت هوانوردی ایران هستند. اما بزرگترین بازار دستنخورده در ایران، بازار خودروی این کشور است.

در سال 2014، بیش از 985 هزار دستگاه خودروی شخصی در ایران به فروش رسید. ایران به رغم تحریم های اقتصادی بزرگترین بازار خودروی خاورمیانه را در اختیار دارد و اندازه بازار این کشور تقریبا یک سوم اندازه بازار آلمان است. این تحریم ها موجب شده تا ایران در تولید خودرو تقریبا خودکفا شود.

با توجه به پیش بینی لغو تحریم ها، ایران مجددا به بازار هدف شرکت های غربی تبدیل شده، زیرا ایرانی ها به دنبال خودروهای جدیدتر هستند. محبوب ترین خودروها در بازار ایران مدل های سدان جادار هستند که برای سفرهای طولانی مدت مناسب اند. بر اساس تحقیق موسسه فراست اند سالیوان، بخش خودروهای کوچک که عملا در ایران موجود نیست، در سال 2022، سالانه 250 هزار دستگاه فروش خواهد داشت. این خودروها در بین طبقه متوسط جامعه مشتری دارد. پیش بینی می شود بازار خودروهای مسافری به طور کلی تا سال 2022، 2.3 میلیون دستگاه رشد کند که بیش از دو برابر ارقام فعلی است.

این گزارش افزود: دولت جدید ایران لیبرال تر و بیشتر اهل مدارا با فعالان اقتصادی است. ایران دخالت مستقیم خود در صنعت خودرو را کاهش داده و حتی تعرفه واردات خودروهای هیبریدی را به تنها 4 درصد کاهش داده است. بر اساس آمارهای اخیر اداره گمرک ایران، واردات خودروهای هیبریدی112 درصد رشد داشته و واردات قطعات خودرو برای مونتاژ در داخل نیز 57 درصد افزایش یافته است.  این آمار قابل توجه نشان دهنده این است که دولت ایران مشکلی با مشارکت خارجی در صنعت خودروی این کشور ندارد و مشارکت خارجی در حال افزایش است.

شراکت با یک شرکت داخلی برای فعالیت در ایران الزامی است. شرکت های خودروساز اروپایی و چینی شروع به شراکت با شرکت هایی کرده اند که می تواند مقررات را در آینده به نفع آنها شکل دهد. در حالی که ارزش پول ملی ایران کاهش یافته و شرکت ها نیاز به سرمایه دارند، برخی قراردادهای تجاری شگفت انگیز با سودهای جذاب منعقد خواهد شد.

در حالی که تولید کنندگان یک راست به منطقه صادقیه تهران می روند، دولت آمریکا باید برای برداشتن موانع از پیش پای شرکت های خودروسازی این کشور نظیر فورد موتور کارهایی را انجام دهد. سیاستگذاران و شرکت های خودروسازی آمریکا باید به منافع حضور در بازار پرسود ایران که خود آنها در وین به احیای آن کمک کردند، توجه کنند.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار