به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، کمیته جستوجوی مفقودین نمایندگی همدان به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار و تجلیل از خبرنگاران و عکاسان خبری فعال در حوزه ایثار و شهادت، نشستی صمیمی با خبرنگاران برگزار کرد که حضور 4 شهید گمنام رنگ و بویی روحانی و معنوی به این جلسه بخشید.
پیکرهای مطهر این 4 شهید همراه با کاروان معراجیان مجنون به همدان آمده و در بسیاری از نقاط همدان مورد استقبال مردم قرار گرفته بودند، 7 شهید دیگر که دو شهید از آنها با نام بودند تا سالگرد شهادت امام جعفر صادق(ع) به خاک سپرده شدند و پیکرهای مطهر دو تن از این شهدای گلگون کفن نیز مقرر است در روستای اسلام آباد ملایر و دو شهید والامقام دیگر نیز در شیرین سو در خاک آرام گیرند.
نماینده کمیته جستجوی مفقودین غرب کشور در این مراسم با تشکر از حماسه مردم همدان در تشییع شهدای گمنام گفت: مردم همدان حق میهمان نوازی از شهدا را ادا کردند.
جعفر زمردیان با اشاره به اینکه برخی اوقات در برنامه ریزیها از ذخیرههایی که انقلاب اسلامی برایمان فراهم کرده استفاده نمیکنیم، بیان داشت: نقش اصحاب رسانه در معرفی فرهنگ شهدا بسیار مهم است.
*راهاندازی کمپین دیدار از جانبازان در استان توسط اصحاب رسانه
وی با پیشنهاد اینکه اصحاب رسانه کمپین دیدار از جانبازان در استان به راه بیاندازند، عنوان کرد: ۱۷ هزار جانباز در استان همدان وجود دارد.
نماینده کمیته جستجوی مفقودین غرب کشور که به علت ترک سکان مدیریت بنیاد حفظ آثار استان و علاقهاش به حوزه یافتن مفقودین جنگ تحمیلی در استان اشاره میکرد، بیان داشت: در مراسم تشییع شهدا در همدان شاهد بودم برخی از زندانیان سیاسی به زیرتابوتها رفته بودند که این خود نشان دهنده آن است که شهدا برای همه ما خط قرمز هستند.
*ضرورت نمادسازی از دوران دفاع مقدس در سطح استان
وی با بیان اینکه استان همدان مقام نهم را در بمبارانهای شهری در دوره هشت سال جنگ تحمیلی را داشته است، گفت: با وجود این امر هنوز در سطح استان نمادسازی در خصوص دوران دفاع مقدس صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: با راه اندازی کمیته مفقودین در استان با کمترین چارت سازمانی به دنبال اجرای مهمترین وظیفه این مجموعه که همان شناسایی شهدای مفقود الجسد استان است، بر آمدیم و تاکنون مشخص شده ۴۶۴ شهید در استان هنوز پیکرهایشان باز نگشته که از این تعداد ۱۸۹ نفر از شهرستان همدان، 34 نفر از کبودرهنگ، 21 نفر از اسدآباد، 35 نفر از تویسرکان، 38 نفر از نهاوند، 25 نفر از رزن، 28 نفر از بهار، 90 نفر از ملایر و 4 نفر از شهرستان فامنین هستند.
نماینده کمیته جستجوی مفقودین غرب کشور با اشاره به اینکه پس از به دست آوردن آمار افراد مفقودی به کمک همرزمانشان به دنبال پیدا کردن این شهدا هستیم، بیان داشت: از پارک مردم همدان ۳۶ هزار نفر به جبههها اعزام شدهاند اما نمادی از این کار تاکنون وجود نداشت که یکی از وظایف این مجموعه نمادسازی دوران دفاع مقدس است.
*۱۳۰ شهید گمنام در ۴۰ نقطه استان همدان تدفین شدهاند
وی اذعان داشت: تاکنون از ۹۵ درصد خانواده شهدای مفقودالاثر استان نمونه خونی برای آزمایش ژنتیک گرفته شده چراکه تکنولوژی کشف هویت از طریق ژنتیک از سال ۸۲ وارد کشور شده و قبل از آن این تکنولوژی در اختیار ایران نبود.
زمردیان که مرحله دوم کاری خود را پس از مشخص شدن آمار مفقودین شهید یافتن آنان عنوان میکرد، بیان داشت: ۱۳۰ شهید گمنام در ۴۰ نقطه استان تدفین شدهاند و به تازگی چهار آزاده در استان یافتهایم که به نام آنان پیکری تدفین شده که به زودی این موضوع را رسانه ای خواهم کرد.
وی با اشاره به اینکه برای یافتن آمار شهدای مفقودی استان نیازمند چارت بزرگ سازمانی هستیم که هزینه ای افزون بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیاز دارد، گفت: با کمک نیروهای مردمی و همرزمان شهدا این هزینه را صرف نکردیم.
نماینده کمیته جستجوی مفقودین غرب کشور در پایان سخنانش با اشاره به اهدا چهار هکتار زمین توسط ۱۵ وارث در شیرین سو برای دفن دو شهید، بیان داشت: در اسلام آباد ملایر نیز دو شهید در مصلی این شهر تدفین میشوند که مراسم تدفین شهدا در شیرین سو ۲۷ مرداد و زمان تدفین شهدا در اسلام آباد نیز به زودی تعیین میشود.
انتهای پیام/