خبرهای داغ:
در کارگروه «اقتصاد» اجلاس بسیج اساتید عنوان شد

ایجاد بانک اطلاعات اقتصادی برای شفاف سازی

آسیب شناسی نظام بانکی، راهبردهای فرهنگ جهادی در اقتصاد، شفاف سازی اقتصادی، فرهنگ و اقتصاد مقاومتی و تقویت پول ملی و حدف تسلط دلار از جمله موضوعاتی بود که در کارگروه «اقتصاد» اجلاس بسیج اساتید مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
کد خبر: ۸۵۵۶۸۶۲
|
۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۳

به گزارش بسیج،در کارگروه «اقتصاد» اجلاس بسیج اساتید امروز دوشنبه در سالن بنیاد پژوهش های اسلامی رضوی درخصوص بررسی آسیب شناسی نظام بانکی، راهبردهای فرهنگ جهادی در اقتصاد، شفاف سازی اقتصادی، فرهنگ و اقتصاد مقاومتی و تقویت پول ملی و حذف تسلط دلار برگزار شد.

*آسیب شناسی نظام بانکی

در ابتدای این نشست محمد جواد محقق نیا عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی پیرامون آسیب شناسی نظامی بانکی اظهار داشت: نظام بانکی به عنوان سازوکار هدایت منابع مالی به تولید از اهمیت بالایی برخوردار است. رشد نقدینگی حدود 30 درصدی و رشد حدود 2 درصدی تولید حکایت از آن دارد که نظام بانکی نتوانسته این نقش مهم را بخوبی ایفا کند.

وی افزود: روح حاکم بر قانون عملیات بانکی بدون ربا استقرار نظام پولی و اعتباری بر مبنای حق و عدل و به منظور تنظیم گردش صحیح پول و اعتبار است. 

این کارشناس اقتصاد ادامه داد: اما تعیین نرخ سود علی الحساب که در واقع حداقل نرخ تضمینی از قبل تعیین شده برای سپرده های مدت دار بود و نرخ ثابت تعیین شده در ارائه تسهیلات مشارکتی و صوری شدن قراردادهای منعقد شده در عمل موجب شد تا این قانون بدرستی اجرا نشود.

این استاد دانشگاه علامه خاطر نشان کرد: آسیب شناسی نظام بانکی نشان می دهد که قانون گذار یک ساز و کار اجرایی را برای سه نوع فعالیت متفاوت قرض الحسنه، واسپاری و مشارکت مصرح در قانون در نظر گرفته است.

*ایجاد بانک اطلاعات اقتصادی برای شفاف سازی

حسین صمصامی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه این نشست پیرامون لزوم شفاف سازی اقتصادی، اظهار داشت: عدم شفافیت در اقتصاد موجب فساد اداری، اقتصادی و مالی و امکان ناپذیری برنامه ریزی صحیح و جامع در اقتصاد شده است.

وی ادامه داد: مهمترین ابزار در جهت شفاف سازی اقتصادی ایجاد بانک جامع اطلاعات اقتصادی پیوسته و به روز است.

این کارشناس اقتصاد خاطرنشان کرد: این پایگاه ضمن ایجاد بستر مناسب و تسهیل در برنامه ریزی صحیح و جامع اقتصادی و امکان نظارت جدی و مبارزه واقعی با مفاسد، باعث ایجاد هماهنگی بین بخش های مختلف اقتصادی خواهد شد.

*استفاده از ترتیبات تجاری منطقه ای برای کاهش نقش دلار آمریکا

محمد مهدی مجاهدی عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه این نشست پیرامون نفود و گسترش دلار در مبادلات تجاری جهان اظهار داشت: ارزهای جهان به ویژه دلار ساختار ثبات خود را بر پایه بدهی و پذیرش این ارزها به عنوان دارایی سایر کشور قرار داده اند.

وی افزود: ایران بعنوان کشوری که بیشتری چالش سیاسی را در بعد از انقلاب اسلامی با آمریکا داشته، ضروری است در حوزه اقتصادی در ابتدای امر مقابله با سلطه دلار را از مسیر ثبات پولی با اصلاح در ساختار پولی و بانکی آغاز کند.

این کارشناس اقتصادی استفاده از ترتیبات تجاری منطقه ای برای کاهش نقش دلار آمریکا در مبادلات تجاری بویژه در بستر تحریم و پساتحریم را ضروری دانست.

*راهبردهای تقویت فرهنگ جهادی در اقتصاد مقاومتی

محمد جواد توکلی عضو هیأت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) در پایان این نشست پیرامون راهبردهای تقویت فرهنگ جهادی در اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: ارتقای فرهنگ جهادی یکی از سیاست های محوری اقتصاد مقاومتی است. عملیاتی کردن این سیاست نیازمند فهم چگونگی شکل گیری فرهنگ جهادی در اقتصاد است.

وی ادامه داد: ارتقای فرهنگ جهادی نیازمند پایه ریزی و گسترش تعلیم و تربیت فرهنگ جهادی، اصلاح قوانین و رویه های اجرایی، اصلاح نظام پاداش و تنبیه اقتصادی و همچنین مهندسی نمادها و محصولات فرهنگی است.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار