وی افزود: متأسفانه در این نوع طلاق، روند انجام کارها سریع است به طوری طی مدت یک یا دو هفته طلاق صورت میگیرد و دیگر مشخصه آن تمایل هر دو طرف برای پایان زندگی مشترک بر اساس تصمیمگیری قبلی بدون تنش و دعواست.
قدرتی در پاسخ به این سوال که چرا آمار چنین طلاقهایی در گذشته بسیار پائین بوده است، تصریح کرد: در گذشته زنان با توجه به شرایط، وابستگی بیشتری به همسر خود نسبت به امروزه داشتند چون اکثراً خانهدار بودند و ترجیح میدادند مشکلات را تحمل کنند و طلاق نگیرند و از پیامدهای طلاق مانند وضعیت اقتصادی نابسامان، عدم وجود جایگاه در جامعه و فشارهای اجتماعی و ... دور بمانند.
وی درباره دلایل افزایش طلاق توافقی طی سالیان اخیر در جامعه گفت: طلاق توافقی علل مختلفی میتواند داشته باشد از جمله میتوان به کم شدن آستانه تحمل زن و مرد نسبت به یکدیگر، وجود طلاق عاطفی بین مرد و زن، عدم مراجعه به مشاور قبل و بعد از ازدواج، تغییر شرایط اجتماعی زنان جامعه، شکسته شدن قبح طلاق در جامعه، تغییر نیازهای افراد از اقتصادی، مادی و سلامت به نیاز به توجه، علاقه، محبت اشاره داشت.
این مدرس دانشگاه درباره دیدگاه دین اسلام درباره طلاق تصریح کرد: دین اسلام، طلاق را یک حلال مکروه میداند و توصیه میشود معمولاً این امر زود اجرایی نشود و زوجین به یکدیگر فرصت دهند تا یک بار دیگر به مشکلات به وجود آمده توجه بیشتری کرده و راههای حل مشکل را بررسی و انتخاب کنند.
وی درباره نقش مشاور در بازسازی رابطه میان زن و مرد در تمام طلاقها و به خصوص طلاق توافقی اذعان داشت: مشاور سطح تعهد زوجین را نسبت به رابطه آنها بررسی میکند یعنی زوجین چقدر تعهد به ادامه ارتباط با یکدیگر را دارند که در صورت داشتن میزان بالایی از تعهد در طرفین، مشاور بعد از آن به بررسی مشکل و حل آن می پردازد البته اکثر زوج ها در زمینه ارتباط با یکدیگر مشکل دارند.
این خانواده درمانگر در پاسخ به این پرسش که آیا مهریه را میتوان عامل بازدارنده یا تشویقکننده طرفین نسبت به طلاق توافقی دانست، متذکر شد: شاید تا مدتی کوتاهی مهریه بتواند اهرم فشاری بر بقا یا گسست رابطه باشد اما دوام زندگی مشترک را تضمین نمیکند چون برخی از طلاقهای توافقی با پرداخت مهریههای سنگین انجام میشود.
قدرتی با بیان اینکه مقابله با پیامدهای طلاق توافقی بستگی به شخصیت هر فرد دارد، تصریح کرد: طلاق توافقی در سه مرحله انجام میشود، نخست قبل طلاق که زوجین از یکدیگر معمولاً طلاق عاطفی گرفتهاند، مرحله بعد خود طلاق که دو طرف بر سر مسائل با هم توافق میکنند و مرحله آخر پس از طلاق که با مشکلاتی همراه خواهد بود از جمله احساس شکست، کم شدن اعتماد به نفس، مشکلات اقتصادی و ... که با توجه به ویژگیهای شخصیتی هر طرف میزان مشکلات و مدیریت آن متفاوت است.