به گزارش بسیج، محمد ابراهیم طریقت در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه، با بیان اینکه سازمان ثبت احوال از سال 1298 امکان شناسایی ایرانیان را فراهم کرده است، اظهار داشت: 105 میلیون ایرانی داخل و خارج کشور شناسایی شدهاند و از این تعداد 81 میلیون نفر داخل و خارج کشور در قید حیات هستند.
وی با بیان اینکه جمعیت ایرانیهای ساکن در ایران حدود 77.5 میلیون نفر هستند، ادامه داد: از جمعیت 81 میلیونی ایرانیها 23.5 درصد زیر 15 سال، 31.5 درصد بین 15 تا 29 سال، 39.3 درصد بین 30 تا 64 سال و 5.7 درصد بالای 64 درصد سال هستند. نسبت جنسی نیز تولد 106 پسر به ازای 100 دختراست.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه رشد جمعیت هم اکنون 1.4 درصد است، تصریح کرد: سازمان ثبت احوال سالانه به 14 میلیون نفر خدمات مانند صدور کارت ملی، تعویض شناسنامه و غیره ارائه میدهد و این خدمات از طریق یک هزار و 64 واحد اجرایی انجام میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 97.9 درصد ولادتها در مهلت قانونی 15 روزه و 97.2 درصد وفاتها در مهلت قانونی 10 روزه به ثبت میرسد، خاطرنشان کرد: تعداد ولادتهای ثبت شده از ابتدای سال جاری تا روز گذشته 28 شهریور 776 هزار و 672 مورد بوده که طبق آمار موجود در هر شبانهروز به طور متوسط 4 هزار و 246 ولادت ثبت و در هر ساعت 177 ایرانی متولد میشود.
طریقت افزود: از ابتدای سال جاری تا روز گذشته نیز 180 هزار و 514 فوت ثبت شده که طبق آمار هر 24 ساعت به طور متوسط 986 هزار فوت به ثبت میرسد و در هر شبانهروز 41 فوت رخ میدهد.
وی همچنین گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 349 هزار و 114 ازدواج به ثبت رسیده و میانگین سن ازدواج بین زنان و مردان به ترتیب 23.5 و 28 سال است. خوشبختانه در دهه 90 این نخستین سالی است که شاهد رشد مثبت ازدواج بودیم زیرا در سالهای 90 تا 93 شاهد 6.5 درصد رشد منفی بوده و ازدواج 1.3 رشد داشته است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور ادامه داد: از ابتدای سال جاری نیز 79 هزار و 706 مورد واقعه طلاق به ثبت رسیده است که طبق آمار موجود 14 درصد طلاقها در سال نخست ازدواج و 48 درصد در 5 سال نخست زندگی مشترک رخ میدهد. میزان طلاقها نیز 8.7 درصد افزایش داشته و سن طلاق بین مردان و زنان به ترتیب 35 و 30 سال است.
وی با اشاره به اینکه روزانه 280 میلیون نفر در شبکههای اجتماعی پرسه میزنند و 300 میلیارد ایمیل مبادله میشود، گفت: یکی از مأموریتهای جدی سازمان اعلام و احراز هویت در فضای مجازی است که کارت هوشمند یکی از ابزارهای آن است.
طریقت با اشاره به اینکه کاربردی شدن شماره ملی ضروری شده و در سامانههای مختلف بدون شماره ملی ارائه خدمات به حداقل ممکن است، افزود: حدود 5 میلیون نفر از ایرانیها فاقد کارت ملی هستند که حدود 3 میلیون نفر آنها 18 سال و بالاتر هستند. با توجه به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان این افراد از اول مهر تا اول دی ماه مهلت دارند با مراجعه به دفاتر پیشخوان نسبت به دریافت کارت خود اقدام کنند.
وی در ادامه به فراوانی نامها اشاره کرد و گفت: در 6 ماه نخست سال جاری امیرعلی، محمد،علی، ابوالفضل، محمدطاها،امیرحسین،حسین،امیرعباس،امیرمحمد و محمد مهدی نام و نامهای فاطمه، زهرا، نازنین زهرا،یسنا، زینب، ریحانه، فاطمه زهرا و باران نامهای پر استفاده بین خانوادههای ایرانی بوده است.
طریقت در پاسخ به پرسشی درباره خدمات الکترونیک سازمان ثبت احوال، اظهار داشت: این خدمات به دو بخش تقسیم میشود؛ بخشی از خدمات به صورت آنلاین ارائه میشود و با کمک دستگاههای پیشخوان 11 خدمت به صورت الکترونیک عرضه میشود. به عنوان مثال آرامستانها و زایشگاههایی که روزانه بیش از 10 واقعه در آنها ثبت میشود را با پایگاه خود متصل کردهایم؛ چرا که صدور مواردی مانند شناسنامه موکول به ثبت در پایگاه ثبت احوال است و با این کار تلاش کردیم سرعت ارائه خدمات را افزایش دهیم.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور همچنین گفت: : ما از طریق پورتال نیز خدمات خود را به صورت الکترونیک ارائه میدهیم و در تلاش هستیم تمام خدمات را به صورت الکترونیک و خودکار ارائه دهیم.
وی افزود: به عنوان مثال میتوان به صدور شناسنامه افراد زیر 15 سال و تغییرات نشانی و صدور برخی از گواهیها اشاره کرد. البته مهمترین اتفاقی که در حوزه الکترونیک در سازمان ثبت احوال روی داد این بود که با کمک پروژه آرشیو تمام اسناد را اسکن کردیم که با انجام این کار یک بایگانی برای کشور ساختیم و همه ادارات به آن دسترسی دارند.
طریقت وی درباره روند صدور کارت هوشمند ملی نیز گفت: قرار بود طی برنامه پنجم توسعه کارتهای هوشمند ملی جایگزین کارتهای شناسایی فعلی شوند؛ اما متاسفانه به دلیل مشکلاتی که در زمینه تأمین تجهیزات و اعتبارات رخ داد موفق به انجام این کار نشدیم.
وی با اشاره به هزینه دریافت شده از مردم برای ارائه خدمات نیز گفت: تعرفه دریافت کارت هوشمند ملی 17 هزار و 200 تومان است که این تعرفه بر اساس مصوبه هیئت وزیران به منظور ارائه خدمات سجلی دریافت میشود و 75 درصد از این مبلغ که 11 هزار و 900 تومان است متعلق به سازمان ثبت احوال است البته پست و دفاتر پیشخوان دولت نیز بر اساس تعرفههای خاص خود هزینههایی را دریافت میکنند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور درباره کارتهای هوشمند ملی نیز اظهار داشت: با توجه به شرایط موجود فعلا کارت هوشمند ملی برای افراد 15 سال به بالا و افرادی که هیچ نوع کارت ملی دریافت نکردهاند با اولویت افراد 18 سال به بالا صادر میشود و البته قصد داریم جمعیت 20 میلیونی را در زمینه صدور کارت هوشمند ملی زیر پوشش ببریم.