«برجام، ایران را از خطر جنگ دور میکند.» این عبارت در ماههای پس از امضای توافق هستهای میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ بارها و بارها از زبان مسئولین دولتی و اعضای تیم مذاکره کننده به صورت رسمی و غیررسمی بیان شده است؛ عبارتی که بسیاری از کارشناسان و منتقدین آن را قبول ندارند و معتقدند که اساسا ظرفیت استفاده از گزینه نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران در فضای بینالمللی وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری بسیج، با این حال، همین شعار به یکی از راهبردهای استراتژیک دولت برای تایید برجام تبدیل شده است. در همین زمینه، تلاش رسانهای فراوانی از سوی تیم تبلیغاتی دولت یازدهم صورت گرفت تا ضمن تطهیر چهره دولت ایالات متحده، رژیم صهیونیستی و شخص نخست وزیر آن یعنی بنیامین نتانیاهو به عنوان کسانی که تمایل به مطرح کردن مساله جنگ با ایران دارند، معرفی شوند.
حتی برخی از مسئولان پا را از این هم فراتر گذاشتند و همه اساتید دانشگاه و کارشناسانی را که به مفاد برجام انتقاد دارند، همسو با نتانیاهو و جنگ طلب نامیدند.
حالا، یکی از اعضای کنگره ایالات متحده در یادداشتی که در نشریه رسمی این نهاد قانونگذاری در آمریکا منتشر کرده، صراحتا از گزینه نظامی علیه ایران سخن گفته و برجام و نابودی زیرساختهای هستهای کشورمان را در این زمینه بیتاثیر دانسته است.
«آدام اسمیث»، عضو مجلس نمایندگان آمریکا و یکی از اعضای کمیسیون نیروهای مسلح این مجلس در یادداشتی که در نشریه «هیل» منتشر شده، نوشته است:
«امروز آغاز به کارگیری رسمی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است. هدف ملی ما واضح و بیتردید است: جلوگیری از دستیابی ایران به سلاحهای هستهای. اگر ایران تعهدات خود را اجرا نکند، توام با به پیش بردن تلاشهای دیپلماتیک در کنار گروه ۱+۵، همه گزینهها، من جمله حمله نظامی، را روی میز نگه میداریم. اشتباه نکنید،؛ دولت ایران به درستی حامی ترور تشخیص داده شده است و حضورش در حملات علیه نیروهای آمریکایی و سایر کشورها، از جمله حمله به نظامیان به بیروت، بمبگذاری برجهای خبر و سایر مناطق بر همگان آشکار است.
اقدامات کاملا مضر ایران در منطقه و در جهان دغدغه ما و دوستان ما من جمله اسرائیل است که با آنها پیوندهای عمیق و پایایی داریم. ایران نباید تصور کند که برجام به این معناست که برای محافظت از اسرائیل با تهران مقابله نمیکنیم و نباید بپندارد که برجام به معنای این است که حمایت این کشور از تروریسم بدون توجه میماند. برجام نشان داد که تحریمها و سایر تلاشها ایران را پای میز مذاکره اورد اما برنامه هستهای را به تنهایی به پایان نمیبرد. برجام به این معناست که ما باور داریم دیپلماسی و مشارکت با ایران بهترین فرصت صلح آمیز برای پایان دادن به برنامه هستهای این کشور بدون در نظر نگرفتن سایر مسیرهاست.»
تهدید صریح ایران به عملیات نظامی، رسما برخلاف متن منشور سازمان ملل متحد و شورای امنیت است. از سوی دیگر، این شاخ و شانه کشیدن برای ایران یکبار دیگر ثابت میکند که برخلاف برخی از ادعاها، زبان پرخاشجوی آمریکاییها علیه انقلاب اسلامی و مردم ایران همچنان فعال است و دیپلماسی لبخند هم نتوانسته این مدل ذاتی را در میان اهالی واشنگتن حل کند.