رهبران کشورهای شرق اروپا در نشست فوق العاده بروکسل تاکید کرده اند که تشدید بحران مهاجرت می تواند موجب فروپاشی منطقه شنگن و در نهایت کل اتحادیه اروپا شود.
یونکر در ادامه تصریح کرد: یک راهکار فوری برای حل و فصل بحران مهاجران نیاز است و در غیر این صورت هزاران آواره و پناهجو با سرمای شدید زمستان روبرو خواهند شد و در نهایت ممکن است جان خود را از دست بدهند.
میرو سرار نخست وزیر اسلونی در سخنانی هشدار داد: اگر اقدامات سریع و قاطع طی هفته های آینده برای مقابله با بحران مهاجرت انجام نشود، فکر می کنم اتحادیه اروپا به طور کلی با فروپاشی روبرو خواهد شد.
نخست وزیر اسلونی گفت: کشورش با شرایط بسیار جدی روبرو است و دیگر به تنهایی نمی تواند با این بحران مقابله کند. تعداد مهاجرانی که وارد اسلونی شده اند، معادل ورود 500 هزار مهاجر در یک روز به خاک آلمان است.
وی تاکید کرد: اگر طی هفته های آینده کمکی دریافت نکنیم، قادر به تحمل وضعیت کنونی نخواهیم بود. نخست وزیر اسلونی همچنین از کرواسی خواست تا مسیر مهاجران خارجی را به سوی این کشور تغییر ندهد.
ورنر فایمن صدر اعظم اتریش نیز در نشست بروکسل تاکید کرد: یا باید اتحاد اروپا را تقویت و تثبیت کنیم یا اروپا با فروپاشی روبرو خواهد شد.
آلکسیس سیپراس نخست وزیر یونان نیز گفت: ما با یک بحران انسانی بزرگ روبرو هستیم.
اتحادیه اروپا با موج چشمگیر ورود مهاجران خارجی روبرو است و تنها طی هفته گذشته بیش از 47500 مهاجر وارد اسلونی شده اند. بیش از 48 هزار مهاجر خارجی نیز در این مدت وارد یونان شده اند.
با نزدیک شدن فصل زمستان، سازمان عفو بین الملل و پزشکان بدون مرز نیز نسبت به بروز فاجعه انسانی هشدار داده اند.
بر اساس آمارهای آژانس مرزی اروپا در 9 ماه نخست امسال بیش از 710 هزار مهاجر وارد کشورهای اروپایی شده اند.اروپا با بدترین بحران آوارگان و مهاجران خارجی از زمان جنگ یوگسلاوی در دهه 1990 میلادی روبرو شده است.