خبرهای داغ:
مهدی اسکویی

حباب‌های امید تا چه زمانی دوام می‌آورند؟

امید می‌رود سخنان رئیس جمهور پیرامون برجام و وعده‌های هسته‌ای و اقتصادی دولت تحقق یابد چرا که عدم تحقق این وعده‌ها، خصوصا عملی نشدن وعده‌های اقتصادی در عین پایان بخشیدن به موضوع هسته‌ای، دولت را با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌کند.
کد خبر: ۸۵۸۵۳۴۰
|
۰۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۰

به گزارش خبرگزاری بسیج، مهدی اسکویی دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه خوارزمی در یادداشتی با اشاره به نامه رهبری پیرامون برجام و اتمام این موضوع با تمام فراز و فرودهایش، تحقق وعده‌های اقتصادی دولت را انتظار مردم در ادامه کار دولت عنوان کرد. متن کامل این یادداشت در ادامه آمده است.

ظهر پنجشنبه 29 مهرماه 1394 محافل سیاسی و افکار عمومی با انتشار نامه مقام معظم رهبری خطاب به رئیس جمهور، به تلاطم درآمد. این نامه که با الزاماتی 9گانه پیرامون توافق صورت گرفته با 1+5 (برجام) نوشته شده بود، آنچنان خبر ساز شد که به تیتر یک رسانه‌های داخلی و خارجی مبدل شد. رهبر معظم انقلاب در این نامه به مسائل مهمی اشاره فرمودند که در یادداشت پیش رو به صورت اجمالی به بررسی برخی از آنان پرداخته شده است.

«دولت ایالات آمریکا در قضیه هسته‌ای و نه در هیچ مسئله دیگری در برابر ایران رویکردی جز خشونت و اخلال در پیش نگرفته است و در آینده هم بعید است جز این روش عمل کند». از اولین جملاتی بود که در ابتدای نامه از بی‌اعتمادی های ماندگار ایران به آمریکا حکایت داشت.

رهبر معظم انقلاب در ادامه فرمایشات خود از دروغ گویی سران آمریکایی پرده برداشتند که دو نامه اوباما به رهبری و اعلام اینکه قصد براندازی جمهوری اسلامی ایران مد نظر آنها نیست، اما بعد از مدت کوتاهی با حمایت از فتنه‌های داخلی و معارضین انقلاب و تهدید به حمله نظامی و هسته‌ای، نیات واقعی مقامات غربی مشخص شد.

همچنین ایشان تاکید فرمودند که این دشمنی‌ها ادامه خواهد داشت و سوالی که در اینجا به ذهن خطور می‌کند این است که چرا مقام معظم رهبری بعد از گذشت دو سال مذاکره و اعلام پیاپی این مواضع ضد آمریکایی، باز هم در آخرین لحظات پایان کار برجام بر این اصول تاکید و ابراز نگرانی از نفوذ آمریکا بعد از برجام سخن می‌گویند؟

آیا دیپلمات‌های ما با نگاه خوش‌بینانه و فراموشی جنایات 6 دهه اخیر آمریکا و قدرت‌های جهانی سر میز مذاکره نشسته بودند؟ آیا بستن راه‌های نفوذ دشمن توسط دولت صورت نگرفته است؟ این در حالی است که مقام معظم رهبری این خصومت تمام نشدنی را ماهیت و هویت نظام جمهوری اسلامی ایران که برخاسته از انقلاب اسلامی است، عنوان می فرمایند.

از دیگر نقاط با اهمیت این نامه ذکر این جمله مقام معظم رهبری است که می‌فرمایند «ورود فریب‌کارانه آمریکا در مذاکرات هسته‌ای نه با نیت حل و فصل عادلانه که با غرض پیش‌برد هدف‌های خصمانه خود درباره جمهوری اسلامی صورت گرفته است». آن چه از دیدگاه معظم له مستفاد می‌شود، هدف‌های شوم طرف مقابل برای تغییر رفتار ایران، پسا برجام است که به صورت مکرر این هشدارها از سوی ایشان خطاب به دولت مردان گفته می‌شود اما پیرامون برجام جملات مقام معظم رهبری بسیار پرمغز و حائز اهمیت بود.

برای مثال این سخن رهبری که «محصول مذاکرات که در قالب برجام شکل گرفته است، دچار نقاط ابهام و ضعف‌های ساختاری و موارد متعددی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظه به لحظه می‌تواند به خسارت‌های بزرگی برای حال و آینده کشور منتهی شود» و یا «در سراسر دوره هشت ساله وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای از جمله بهانه‌های تکراری و خود ساخته تروریسم و حقوق بشر توسط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد».

و یا این فرمایش رهبری که «پذیرش مذاکره از سوی ایران با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و مالی صورت گرفته و اجرایی شدن آن در برجام به بعد از اقدام های ایران موکول گردیده، لازم است تضمین‌های فوری و کافی برای جلوگیری از تخلف طرف‌های مقابل تدارک شود که از جمله آن اعلام کتبی رئیس جمهور آمریکا و اتحادیه اروپا مبنی بر لغو تحریم ها است. در اعلام اتحادیه ی اروپا و رئیس جمهور آمریکا باید تصریح شود که این تحریم ها به طور کلی برداشته شده است، هرگونه اظهاری مبنی بر اینکه ساختار تحریم ها باقی خواهد ماند به منزله نقض برجام است».

حال سوال اصلی این جاست که اگر توافق صورت گرفته بی‌نقص و به دور از بی‌تدبیری بود و حقوق ایران را در زمینه دستاورد های هسته‌ای حفظ می‌کرد، پس چرا رهبر انقلاب با تاکیدهای چند باره خود، بر نقاط پر ابهام و ضعف‌های ساختاری برجام، همچنان تاکید می‌کنند؟ مگر دیپلمات‌های ما بر لغو تمامی تحریم‌ها مذاکره نکرده اند که معظم له مجبور شوند تاکید کنند که اعمال هرگونه تحریم‌های جدید به معنای لغو برجام است و دولت موظف است آن را اجرا کند؟ آیا ضعف‌های ساختاری برجام تا این حد شدید است؟

در نهایت معظم‌له با لحاظ شروط مذکور در روند اجرایی توافق، مصوبه جلسه 634 شورای عالی امنیت مورخ 19 مرداد 1394 را تایید فرمودند.

برجام با تمامی این شرایط به فرجام خود رسید اما هرچه هست امید می‌رود که سخنان دولت یازدهم پیرامون برجام و وعده‌های هسته‌ای و اقتصادی محقق شود چرا که عدم تحقق این وعده‌ها و عملی نشدن سخنان دولتمردان در عین پایان بخشیدن به موضوع هسته‌ای، در آینده نه چندان دور دولت یازدهم را با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهد کرد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار