وی عنوان کرد: یکی از مهمترین نکات توسعه دولت الکترونیکی ایجاد کانالهای متعدد دسترسی است تا مردم با ابزارهای در دسترس بتوانند چه به صورت حضوری و چه غیر حضوری از خدمات بهرهمند شوند.
دبیر کمیسیون توسعه دولت الکترونیکی با تأکید بر اینکه پیش از این کانالهای تحت وب و پیشخوانهای دولت مراجع سرویسدهی به مردم بودند، ابراز کرد: جدیدا کانالهای سطح موبایل چه از طریق وب، اپلیکیشن و چه کدهای USSD به عنوان مرجعی خاص برای دریافت سرویس مشترکان تعریف شدهاند.
او افزود: USSD یک پروتکل با میزان تراکنشهای کم و تبادل پیامهای کوتاه بسیار نزدیک به لایه شبکه است که تحت نظارت اپراتورها قرار دارد؛ از این حیث میتواند مبنایی برای شرکتهای ارائه دهنده خدمات مالی و دولت الکترونیکی باشد تا بخشی از کانال دسترسی را برعهده گیرند.
باقری اصل با بیان اینکه اگر میزان و حجم پیامها در این شیوه از مقدار مشخصی بیشتر شود، USSD تنها به عنوان کد پیگیری عمل میکند، تصریح کرد: لازم است کلیه سرویسهای تحت موبایل یکجا احراز صلاحیت شود که با مصوبه شورای عالی فناوری اطلاعات تحت عنوان "ضوابط فنی اجرایی توسعه دولت الکترونیکی"، سازمان فناوری اطلاعات موظف به چنین کاری خواهد بود.
وی ادامه داد: بر این اساس، سازمان فناوری اطلاعات باید این سرویسها را از نظر فنی و امنیتی با ارگانهای مربوطه مورد ارزیابی قرار دهد؛ بنابراین تمام کدهایی که میبینید با یک بستری توسط سازمان فناوری اطلاعات ارزیابی فنی خواهد شد.
معاون دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران اذعان کرد: ارزیابی ما شامل سرویس نمیشود بلکه دنبال این خواهیم بود که کدها مربوط به چه بخشی است و بعد از آن دنبال رعایت ترتیبات لازم آنها طبق مصوبه دولت الکترونیکی میرویم.
وی درباره زمان اجرایی شدن این دستورالعمل نیز گفت: از دو ماه دیگر فاز اول GSB (گذرگاه خدمات G2G دولت) در قالب پایلوت اجرایی میشود؛ بعد از آن ورود به لایههای دسترسی و پورتال Iran.Gov.ir را داریم که تا پایان سال فاز اول آن باید راهاندازی شود و سپس سراغ پورتال خدمات موبایل کشور میرویم.