مهرماه؛ اکران، نقد و بررسی 3 فیلم در «سینما روایت»/ ایجاد محفل ارزشی در حوزه سینما
رسول شادمانی مدیر روابط عمومی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس با اعلام برنامه مهر ماه «سینما روایت» گفت: طبق روال ماههای گذشته، «سینما روایت» در ماه مهر با اکران، نقد و بررسی 3 فیلم طی سه هفته، فعالیت خود را انجام میدهد.
شادمانی به تعطیلی برنامه هفته اول «سینما روایت» در این ماه اشاره کرد و افزود: همانگونه که علاقهمندان به «سینما روایت» مطلع هستند، این برنامه هر هفته روزهای یکشنبه برگزار میشود؛ که جهت همدردی با ملت شریف ایران و هموطنان داغدیده از فاجعه غمبار «منا» و شرکت در عزای عمومی اعلام شده از سوی مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، برنامه نخست این ماه که مقرر بود پنج مهر برگزار شود، از سوی مدیریت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تعطیل اعلام شد.
اکران، نقد و بررسی 3 فیلم در برنامه «سینما روایت»
وی اظهار داشت: فیلم سینمایی «آخرین ملکه زمین» به کارگردانی محمدرضا عرب، فیلم انیمیشن«شاهزاده روم» به کارگردانی هادی محمدیان و فیلم مستند «کربلا جغرافیای یک تاریخ» به کارگردانی داریوش یاری، سه فیلم تعیین شده جهت اکران، نقد و بررسی در این ماه هستند؛ که به ترتیب در روزهای دوازدهم، نوزدهم و بیست و ششم مهر ماه به نقد کشیده میشوند.
مدیر روابط عمومی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در ادامه درخصوص اهداف راهبردی این برنامه گفت: «سینما روایت» از جمله برنامه های شاخص انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس است که با هدف ایجاد محفل و فضایی ارزشی در حوزه سینما، پس از کارشناسی و بررسی وضعیت موجود در فضای سینمایی کشور و با برگزاری جلسات متعدد، فعالیت خود را از سوم خرداد ماه سال 1393، همزمان با گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر آغاز کرد و هماکنون با برگزاری بدون وقفه حدود 60 جلسه، به برنامه ای مطرح و تاثیرگذار در حوزه فرهنگ کشور مبدل شده است.
شادمانی خاطرنشان کرد: آنچه مسئولان و دستاندرکاران انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس را بر آن داشت که چنین برنامه ای را راه اندازی و هدایت کنند، احساس نیاز و کمبود فضاها و محافلی بود که طی آن سینماگران، جوانان فعال این حوزه، علاقهمندان و حتی منتقدین و کارشناسان جبهه ی ارزشی سینما که متاسفانه بنا به دلایلی کمتر مورد توجه قرار می گیرند، حول محور سینمای انقلاب بتوانند گردهم آیند؛ که «سینما روایت» چنین موقعیتی را ایجاد کرد.
«سینما روایت» اکنون به پاتوق سینماگران ارزشی مبدل شده است
وی در ارتباط با وضعیت کنونی «سینما روایت» بیان داشت: «سینما روایت» اکنون به پاتوق سینماگران ارزشی مبدل شده است و اینگونه، فضایی صمیمی به وجود آمده که فعالان عرصه سینما، کارشناسان، منتقدین، جوانان علاقهمند این حوزه گردهم می آیند و ضمن تماشای فیلم به بحث و تبادل نظر می پردازند؛ به شکلی که در ذیل این برنامه موقعیتی کارگاهی ایجاد می شود و بستر مناسبی را برای علاقهمندان بهویژه دانشجویان رشته های مختلف سینما ایجاد می کند.
مدیر روابط عمومی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با اشاره به چیدمان برنامه های «سینما روایت» تصریح کرد: فعالیت «سینما روایت» براساس طرح و الگویی که از سوی شورای سیاستگذاری این برنامه ارائه شده است، طبق چارتی معین و بهصورت کاملا هدفمند، مسیر رو به رشد خود را طی می کند. بر این اساس«سینمای بینالملل» با محوریت فیلم هایی با موضوع اسلامهراسی و ایرانهراسی، «سینمای مستند» با رویکرد ارزشی، انقلابی، بحران و... ، «فیلم کوتاه» - «انیمیشن» با تکیه بر دیده شدن فیلمسازان جوان و فعال در این عرصه و «سینمای داستانی ایران»، حوزه هایی هستند که «سینما روایت» در بازه زمانی یک ماهه به آنها ورود می کند.
شادمانی درباره نحوه عملکرد و چگونگی برگزاری «سینما روایت» گفت: بهطور مشخص، «سینما روایت» بهصورت منظم و مستمر هر هفته روزهای یکشنبه ساعت 17 در مجتمع فرهنگی هنری اسوه با اکران و نقد و بررسی یک فیلم برگزار می شود؛ که طی آن ابتدا فیلم مورد نظر به نمایش درمیآید و بلافاصله پس از نمایش فیلم جلسه نشست نقد و بررسی با حضور کارشناسان و منتقدین و در صورت داخلی بودن فیلم با دعوت از عوامل شکل می گیرد. نکته قابل توجه، استقبال مخاطبین از جلسات نشست پس از نمایش فیلم است؛ که دلیل آن ورود آنها به مباحث، موجب پویایی و تعاملی بودن جلسات می شود.
سینماگران و علاقهمندان ارزشی سینما، به ویژه جوانان فعال این عرصه کمتر مجال دیده شدن را یافته اند
وی افزود: دغدغهی اصلی ما ارتقاء سطح کیفی برنامه های «سینما روایت» و در مسیر رشد قرار دادن آن است و ارتقاء بُعد کمّی در درجات بعدی قرار دارد؛ چرا که تلاش بر این نیست که به هر شکل ممکن به تعداد مخاطبین در این برنامه بیافزاییم؛ بلکه برای ما، سینماگران و علاقهمندان محور ارزشی سینما، بهویژه جوانان فعال این عرصه که کمتر مجال دیده شدن را یافتهاند، حائز اهمیت هستند، و بیشتر علاقهمند به تعامل با این جریان هستیم.
مدیر روابط عمومی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس ادامه داد: البته این به معنیِ محدودیت و رادیکال عمل کردن در «سینما روایت» نیست؛ ما از حضور تمامی فعالان عرصهی هنر به ویژه سینما و نیز علاقهمندان این حوزه در برنامه استقبال میکنیم، و افرادی که پیش از این در برنامهها حاضر بوده اند گواه بر این مدعا هستند؛ ما علاقه به تعامل بیشتر با کسانی در این عرصه داریم که شاید برگزارکنندگان محافل همردیف «سینما روایت» تمایل چندانی به حضور و دیده شدن آنها در مجامع خودشان ندارند.
شادمانی در پایان در خصوص نحوه کسب اطلاع علاقهمندان از برنامه های «سینما روایت» توضیح داد: اطلاعرسانی برنامههای «سینما روایت» بهصورت منظم و مستمر هر هفته روزهای شنبه از طریق رسانه ها بهویژه خبرگزاری ها انجام میشود. همچنین علاقهمندانی که قبلا شماره خود را در سامانه پیامکی این برنامه ثبت کردهاند از طریق پیامک در جریان موضوع و برگزاری برنامه قرار میگیرند. بر این اساس اعلام میشود آن دسته از عزیزان که علاقهمند به دریافت پیامک برنامههای «سینما روایت» هستند میتوانند با ارسال عدد 20 به شماره 66000000023 نام خود را در این سامانه ثبت کنند؛ ضمن اینکه همکاران ما در دفتر انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس آماده پاسخگویی به سؤالات علاقهمندان به این برنامه هستند.