به گزارش خبرگزاری بسیج، روزنامه السفیر در مطلبی با اشاره به اوضاع جبهه جنوبی در سوریه آورده است: پس از شکست نبردهای موسوم به " و بشر الصابرین و عاصفه الجنوب" که از سوی گروه های مسلح به راه انداخته شد و توفیقی در این راه به دست نیامد، منطقه امروز تحت تاثیر عملیات های ارتش سوریه است و ارتش تحرکات گروه های مسلح موردحمایت کشورهای منطقه ای را دنبال می کند.
السفیر می نویسد: غیرنظامیان از آرامش موقت برای اینکه نفسی بکشند استفاده می کنند. ازدحام در ایستگاه های اتوبوس که از دمشق به درعا می روند هیچ نشانه ای از این ندارد که آنها به سوی استانی می روند که صحنه جنگ است.تعداد زیادی از دمشق به آنجا می روند و تعداد زیادی هم به دمشق وارد می شوند.
این رسانه لبنانی می افزاید: آنگونه که رانندگان بیان می کنند یکی از عوامل این تردد و رفت و آمدها اوضاع جاده است.یکی از رانندگان می گوید: "ما درجاده ای حرکت می کنیم که درگیری ها در آن وجود دارد به ویژه که در برخی مناطق درگیری هایی رخ می دهد حرکت قبل از غروب خورشید به پایان می رسد".
السفیر گزارش می دهد: بسیاری به ویژه همزمان با آخر هفته به سوی درعا و حومه آن می روند.بسیاری به حکم ضرورت کاری و تحصیلی به سوی درعا می روند و بسیاری هم برای درمان یا سفر یا مسائل آموزشی به دمشق می روند.
این رسانه لبنانی می نویسد: در طول مسیر که حرکت می کنیم آرام آرام ساختمان ها کمتر می شود و دشت های زراعی مشاهده می شود.هوا نیمه ابری است و شرایط به گونه ای است که مسافر احساس نمی کند در یکی از خطرناکترین جاده های و راه های ارتباطاتی سوریه حرکت می کند.صدای گلوله از سویی و صدای خمپاره از سوی دیگر شنیده می شود.این نشان می دهد که به مناطق تحت کنترل گروه های مسلح نزدیک می شوی.
هنگام ورود به ورودی درعا، استحکامات نیروهای ارتش سوریه دیده می شود و تدابیر امنیتی از سوی ارتش سوریه اتخاذ شده است تا این شهر سرنوشتی مشابه الرقه و ادلب پس از یورش موسوم به طوفان جنوب پیدا نکند.
السفیر می افزاید: شاید این، عامل ثبات درعا و ادامه روند عادی و روزمره زندگی در آن با وجود همه شرایط سخت و دشوار باشد.منابع سوری از حملات جنگنده های روسی به مناطقی از الحاره، تل عنتر، کفرناسج و عقربا در حومه شمالی درعا خبر داده اند که اگر این گونه باشد این اولین بار است که جنگنده های روسی در این منطقه عملیات انجام می دهند.
این رسانه لبنانی می نویسد: درباره وضعیت گروه های مسلح سئوالات زیادی درباره حقیقت ماجرا وجود دارد.سابقه نداشته است که گروه های مسلح در جریان عملیات موسوم به توفان جنوب و وبشر الصابرین تا این اندازه تلفات و خسارت ببینند در پس پرده چه می گذرد؟ منابع وابسته به مخالفان سوری از تسلیم و عقب نشینی سریع گروه های مسلح از برخی مناطق سخن می گویند و آنهم بدون هیچ درگیری.
برخی بر این باورند که مشکل اصلی در جنوب این است که گروه های مسلح به مثابه جسم بدون سر هستند.فرمانده گروه موسوم به فلوجه حوران نمی تواند با مسئول گروه های دیگری مانند جیش الیرموک و لشگر حمزه تعاملی داشته باشد و خط مشی برای اقدام مسلحانه فراگیر وجود ندارد.از سوی دیگر برخی گروه های تصمیم به عدم جنگ گرفته اند.تروریست های جبهه النصره به دنبال جذب افراد مسلح پس از اینکه اتاق موسوم به عملیات موک تصمیم به توقف مزد به افراد مسلح گرفته است، هستند.گروه موسوم به جیش الاسلام نیز تمایلی برای توسعه عملیات خود در جنوب سوریه ندارد.
این رسانه لبنانی بیان کرد: یک منبع وابسته به مخالفان در جنوب اما دیدگاه دیگری دارد و احتمال می دهد که با حمایت های سعودی ها و آمریکایی ها درگیری ها تشدید یابد تا گروه های مسلح بتوانند بر مناطق جدید دست یابند و این به شرایط سیاسی مربوط می شود.اوضاع درعا و قنیطره در حدود دو سال قبل همزمان با شکست نشست ژنو2 و بحث حمایت از جبهه جنوبی در اذهان زنده است.این شرایط سبب می شود که گروه های مسلح موشک های پیشرفته دریافت کنند و درگیری ها در منطقه تشدید شود به ویژه که شرایط امروز کاملا مشابه شرایط و وضعیت آن هنگام است. امتداد حملات روسیه به جنوب هم یعنی منتفی شدن بحث مربوط به استثنا قرار دادن گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه است و حامی گروه های مسلح احتمال به دنبال گشودن جبهه جنوب هستند.