یک متخصص اپیدمولوژی:
سلامت غذایی با استفاده از سفره سنتی ایرانی/ اختصاص یارانه به مواد غذایی سالم ضروری است
یک متخصص اپیدمولوژِی گفت: نیازمند سیاستگذاری درست غذایی هستیم یعنی باید مالیات غذاهای مضر افزایش پیدا کند و سود ناشی از آن به عنوان یارانه برای غذاهایی مانند لبنیات، گوشت و سبزیجات هزینه شود.
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر ربابه شیخ الاسلامی، درباره دلایل توصیه
کمتر به استفاده از گوشت قرمز گفت: در جوامعی مانند آمریکا که از گوشت
قرمز زیاد استفاده میشود بیماریهای قلبی نیز افزایش پیدا کرده است، زیرا
میان افزایش مصرف گوشت قرمز و ابتلا به بیماریهای قلبی ارتباط وجود دارد.
وی در ادامه افزود: گفته میشود که آهن «هِم» را از گوشت قرمز میتوان به دست آورد، این در حالی است که بسیاری از گیاه خواران کمبود آهن ندارند پس این نتیجه حاصل میشود که اگر رژیم غذایی همراه با ویتامین C باشد آهن جذب بدن میشود به این دلیل که گیاهان دارای ویتامین C فراوان هستند که باعث جذب آهن «هِم» نیز میشوند.
دریافت پروتئین مورد نیاز بدن با استفاده از حبوبات و غلات
وی ادامه داد: آشهای ایرانی نیز از تنوع غذایی بالایی برخوردارند و حبوبات میتواند جانشین اسید آمینههای بدن شود، همچنین مخلوط حبوبات با غلات میتواند یک سری پروتئین کامل به بدن انسان برساند و مصرف کنندگان گوشت قرمز میتوانند پروتئین مورد نیاز را از مجموع حبوبات و غلات دریافت کنند.
سفره سنتی ایرانی بهترین ریزمغزیها را به بدن میرساند
شیخ الاسلامی، تصریح کرد: آش دارای سبزی، غلات و کشک است و تقریباً غذای کاملی است، بنابراین باید غذای سنتی خود را ترویج کنیم به این دلیل که در سفره سنتی ما سبزی خوردن وجود دارد که بهترین ریزمغزیها را به بدن میرساند.
وی با انتقاد از مصرف زیاد گوشت قرمز در فست فود که در روغن داغ سرخ شده و به شدت آسیب پذیر است، افزود: با خوردن فست فود معمولاً سبزی و میوه جات کم مصرف میشود بنابراین توصیه اصلی باید بر مصرف رژیم سنتی ایرانی باشد.
تغییر سبک غذای ایرانی از برنج سفید به برنج قهوهای ضروری است
این متخصص اپیدمولوژِی ادامه داد: سفره ایرانی سفره مطلوبی است که معمولاً ماست، سبزی خوردن و سالاد در آن وجود دارد که یا شامل پلو خورش یا خوراک با نان است؛ نان و برنج جزء غلات هستند اما اگر مصرف برنج را از سفید به قهوهای تغییر دهیم که کار بسیار مشکلی است تاثیر بسیار بیشتری بر سلامت ما دارد اما متاسفانه ذائقه ایرانی این موضوع را نمیپذیرد.
وی با بیان اینکه اگر غذای سنتی ایرانی مصرف شود میزان مصرف گوشت قرمز در غذای ما مشکلی ندارد، خاطرنشان کرد: در برخی مناطق کشور به دلیل کمبود بارندگی برای ایجاد اشتغال اجازه گسترش مغازههای فست فودی توسط مسئولان در شهرها و روستاها به راحتی داده شده است این موضوع تاثیر بسیار بدی بر سلامتی افراد برجای خواهد گذاشت.
افزایش مالیات بر قیمت غذاهای نامناسب ضروری است
شیخ الاسلامی در ادامه گفت: باید قیمت غذاها تغییر کند یعنی اگر بیماریهایی مانند دیابت، چاقی، بیماری قلبی-عروقی در کشور ما وجود دارد پس باید سالمتر غذا بخوریم و بهتر است سیاست گذاری درستی تهیه کنیم یعنی برای غذاهای مضر مالیات افزایش پیدا کند و سود ناشی از آن به عنوان یارانه به غذاهای عموم مردم مانند لبنیات، گوشت و سبزیجات هزینه شود.
وی در ادامه افزود: گفته میشود که آهن «هِم» را از گوشت قرمز میتوان به دست آورد، این در حالی است که بسیاری از گیاه خواران کمبود آهن ندارند پس این نتیجه حاصل میشود که اگر رژیم غذایی همراه با ویتامین C باشد آهن جذب بدن میشود به این دلیل که گیاهان دارای ویتامین C فراوان هستند که باعث جذب آهن «هِم» نیز میشوند.
دریافت پروتئین مورد نیاز بدن با استفاده از حبوبات و غلات
وی ادامه داد: آشهای ایرانی نیز از تنوع غذایی بالایی برخوردارند و حبوبات میتواند جانشین اسید آمینههای بدن شود، همچنین مخلوط حبوبات با غلات میتواند یک سری پروتئین کامل به بدن انسان برساند و مصرف کنندگان گوشت قرمز میتوانند پروتئین مورد نیاز را از مجموع حبوبات و غلات دریافت کنند.
سفره سنتی ایرانی بهترین ریزمغزیها را به بدن میرساند
شیخ الاسلامی، تصریح کرد: آش دارای سبزی، غلات و کشک است و تقریباً غذای کاملی است، بنابراین باید غذای سنتی خود را ترویج کنیم به این دلیل که در سفره سنتی ما سبزی خوردن وجود دارد که بهترین ریزمغزیها را به بدن میرساند.
وی با انتقاد از مصرف زیاد گوشت قرمز در فست فود که در روغن داغ سرخ شده و به شدت آسیب پذیر است، افزود: با خوردن فست فود معمولاً سبزی و میوه جات کم مصرف میشود بنابراین توصیه اصلی باید بر مصرف رژیم سنتی ایرانی باشد.
تغییر سبک غذای ایرانی از برنج سفید به برنج قهوهای ضروری است
این متخصص اپیدمولوژِی ادامه داد: سفره ایرانی سفره مطلوبی است که معمولاً ماست، سبزی خوردن و سالاد در آن وجود دارد که یا شامل پلو خورش یا خوراک با نان است؛ نان و برنج جزء غلات هستند اما اگر مصرف برنج را از سفید به قهوهای تغییر دهیم که کار بسیار مشکلی است تاثیر بسیار بیشتری بر سلامت ما دارد اما متاسفانه ذائقه ایرانی این موضوع را نمیپذیرد.
وی با بیان اینکه اگر غذای سنتی ایرانی مصرف شود میزان مصرف گوشت قرمز در غذای ما مشکلی ندارد، خاطرنشان کرد: در برخی مناطق کشور به دلیل کمبود بارندگی برای ایجاد اشتغال اجازه گسترش مغازههای فست فودی توسط مسئولان در شهرها و روستاها به راحتی داده شده است این موضوع تاثیر بسیار بدی بر سلامتی افراد برجای خواهد گذاشت.
افزایش مالیات بر قیمت غذاهای نامناسب ضروری است
شیخ الاسلامی در ادامه گفت: باید قیمت غذاها تغییر کند یعنی اگر بیماریهایی مانند دیابت، چاقی، بیماری قلبی-عروقی در کشور ما وجود دارد پس باید سالمتر غذا بخوریم و بهتر است سیاست گذاری درستی تهیه کنیم یعنی برای غذاهای مضر مالیات افزایش پیدا کند و سود ناشی از آن به عنوان یارانه به غذاهای عموم مردم مانند لبنیات، گوشت و سبزیجات هزینه شود.
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار