استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی متذکر شد؛

"وبا" به راحتی قابل کنترل است/ توصیه‌های بهداشتی به زائران اربعین حسینی

متخصص بیماری های عفونی و بهداشت عمومی، مهمترین راه انتقال وبا را آب آلوده دانست و در توصیه به زائرانی که قصد حضور در مراسم پیاده روی اربعین را دارند، گفت: استفاده از آب‌های بسته بندی مطمئن و شستشوی دست‌ها با آب و صابون برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ضروری است.
کد خبر: ۸۵۹۲۹۲۵
|
۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۰
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر حسین حاتمی، از وبا به عنوان قدیمی‌ترین و شناخته شده‌ترین بیماری مسری نام برد و افزود: وبا یک بیماری حاد عفونی واگیردار است که مختص انسان بوده و عامل بیماری‌زای آن باکتری "ویبریوکلرا" است که از طریق آب خوب تصفیه نشده و آلودگی آن هم به سرعت منتشر می‌شود، ولی با کمی ملاحظات بهداشتی به راحتی قابل کنترل است.

وی ادامه داد: دوره نهفتگی این بیماری بین ۲ ساعت تا ۵ روز و به طور متوسط ۲ تا ۳ روز است؛ اولین علائم این بیماری به صورت احساس پری و سر و صدای شکم و سپس شل شدن مدفوع است و بعد از چند بار دفع، اسهال آبکی با بوی بد مشاهده می‌شود که در صورت عدم جبران سریع مایعات و الکترولیت‌ها به مرگ بیمار می‌انجامد.

درمان و نحوه تجویز مایعات خوراکی
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: مصرف محلول خوراکی باید بر اساس شدت کم آبی بدن صورت گیرد، اگر حجم دفع آب به میزان ۵۰ تا۱۰۰ میلی لیتر در ازای هر کیلوگرم وزن بدن باشد برای جبران در بزرگسالان، تجویز یک لیتر مایعات در ساعت یعنی یک لیوان به فاصله هر ۱۵ دقیقه توصیه می‌شود؛ مصرف پودر O.R.S نیز به صورت حل یک بسته پودر در یک لیتر آب جوشیده سرد ضروری است.

حاتمی بیان کرد: در صورتی که حجم مدفوع مبتلایان به وبا از ۷ لیتر در روز در یک فرد ۷۰ کیلوگرمی تجاوز کند، باید مایعات از دست رفته را از طریق تزریق داخل وریدی، جبران کرد.

متخصص بیماری‌های عفونی و بهداشت عمومی تصریح کرد: ۹۰ درصد کم آبی‌های ناشی از ابتلا، با مصرف سرم خوراکی درمان می‌شود و تنها ۱۰ درصد بیماران بستری می‌شوند.

وی با بیان اینکه عامل وبا در دمای ۵۵ درجه سانتی‌گراد فقط ۱۵ دقیقه تحمل می‌کند، گفت: بعد از پخت غذا امکان وجود و حیات وبا در آن وجود ندارد اما بهتر است غذا داغ مصرف شود.

فصل وبا در عراق پایان نیافته است
حاتمی، با توجه به پایان نیافتن فصل وبا و شیوع آن در عراق، در توصیه به زائران اربعین حسینی گفت: لازم است که زائرین اربعین در کشور عراق، از مصرف آب و غذای مشکوک خودداری کنند و از آب‌های بسته بندی شده استفاده کنند.

وی افزود: زائران حسینی از میوه‌هایی که امکان پوست گرفتن دارند استفاده کنند، همچنین لازم است در طول روزها و به خصوص قبل از خوردن هر گونه ماده غذایی به دفعات، دست‌ها را به خوبی با آب و صابون بشویند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار