به گزارش خبرگزاری بسیج، در حالی که برگزاری جشنوارههای «پایتخت کتاب ایران»، «تقدیر از افراد و گروههای برگزیده در ترویج کتابخوانی» و «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» توسط معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال انجام و در دستور کار ستاد برگزاری رویدادهای ترویج کتابخوانی قرار گرفته است برخی استان ها حضور فعال و چشمگیری در این رویدادها دارند و از مدت ها قبل برنامهریزی لازم را در این زمینه انجام دادهاند.
در همین رابطه حمیده ماحوزی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر نیز به خبرنگار ما گفت: در این استان، کارگروه مربوط به جشنواره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب از مدتها قبل فعال شده است و در حال فعالیت است و هم اکنون وارد مرحله تکمیل فرمها و تفاهم نامهها شدهایم. در رابطه با این جشنواره، دستگاههای دولتی و بخش خصوصی مشارکت و همکاری لازم را دارند.
وی افزود: : تقدیر از افراد و گروههای فعال در ترویج کتابخوانی را هم به برگزاری نمایشگاه کتاب استان که در آذرماه است، موکول کردهایم و علاوه بر رونمایی از 12 عنوان کتاب از افراد فعال در حوزه نشر کتاب و مولفان تقدیر به عمل خواهد آمد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر حضور فعال این استان در برنامههای مربوط به جشنوارههای مذکور گفت: برای حصول نتایج هر چه بهتر، حدود 10 دستگاه دولتی به طور جدی در حال همکاری با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر هستند و به طور متوسط در هفته دو جلسه در مورد کتاب و کتابخوانی تشکیل میشود.
همچنین محمدرضا سوقندی، مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان گفت: بر اساس دو دستور العملی که هم برای جشنواره پایتخت کتاب و هم برای جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب صادر شده، جلساتی با دستگاههای ذیربط برگزار شده و این دستورالعملها در جلسه مذکور تشریح شد.
وی در ادامه افزود: در شورای فرهنگ عمومی استان سمنان هم در مورد کتاب و کتابخوانی مسائل مربوطه مطرح شد و موضوعات مرتبط با سه جشنواره مذکور در اختیار اعضای شورای فرهنگ عمومی استان قرار داده شد.
سوقندی با بیان اینکه دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد به عنوان دبیرخانه جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در نظر گرفته شده و در معاونت امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان هم دبیرخانه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب راهاندازی شده است، اظهار داشت: در رابطه با جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب طبق دستورالعملهای صادر شده، علاقمندان و دوستداران کتاب روستا را جذب کردیم و در عین حال شهرهای متقاضی علاقهمند به شرکت در جشنواره پایتخت کتاب ایران را در فرصت زمانی مناسب معرفی خواهیم کرد.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برای برگزاری هر چه بهتر جشنواره تقدیر از افراد و گروههای برگزیده در ترویج کتابخوانی، ستاد هفته کتاب استان سمنان فعال شده و دبیرخانه دائمی دوسالانه کتاب با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و معرفی برترینهای تالیف تشکیل شده است.
سید خلف حوتینژاد رییس اداره امور فرهنگی یزد نیز گفت: در رابطه با سه
جشنواره مذکور، ستاد استان را تشکیل دادهایم و شرح وظایف هر یک از
ارگانهایی را که میتوانند به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد
کمک کنند ارائه داده و ابلاغ کردهایم و کانون فرهنگی و هنری مساجد را هم
به عنوان مسئول پیگیری قرار دادهایم.
وی در ادامه افزود: به عبارت
دیگر برای جشنواره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب و جشنواره روستاها و عشایر
دوستدار کتاب، دبیرخانهای تشکیل شده و کانون فرهنگی و هنری مساجد با توجه
به اشرافی که در تمام روستاها و مناطق دارد به عنوان مسئول دبیرخانه
جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب انتخاب شده است.
حوتینژاد یادآور شد: برنامه ما این است که امسال برنامه دیگری را هم در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب داشته باشیم و در استان نیز به یک ارزیابی برسیم و بر اساس این ارزیابی به 10 روستای دوستدار کتاب به عنوان روستاهای برگزیده، هدایا و جوایزی را اهدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه در مورد جشنواره پایتخت کتاب ایران هم جلساتی با مسئولان برگزار شده است، گفت: در این رابطه طرح هایی نوشته شده و در حال تدوین است و از آنجا که برای هر کدام از این طرح ها باید تفاهم نامههایی نوشته شود، مرحله انعقاد تفاهم نامه با ارگان ها یا سازمان ها یا بخشهای خصوصی طرف قرارداد که میخواهند طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب را اجرا کنند، در حال انجام است.